Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletí Tonda a Láďa letí společně s otcem, přírodovědcem, o prázdninách na Aljašku. Ve městě Anchorage na ně čeká děda - zálesák. Terénním autem odjíždějí až k polárnímu kruhu. Zde začíná jejich plavba po neznámé řece. Bratři se učí pádlovat, zvykají si na samostatný život a na to, že každý musí odvést svůj díl práce. Řeka je tichou cestou liduprázdnou krajinou, a tak se mají možnost setkat s většinou zvířat, která zde žijí. Nacházejí i pozůstatky po zlaté horečce a pod dědovým vedením se zlato učí rýžovat. Velké překvapení je čeká v záhadné Hadí soutěsce... Děda ukazuje klukům, bez čeho se v divočině neobejdou. Naučí je spoustu věcí, takže se jim brzy zdá, že už se o sebe dokáží postarat sami. Vinou vlastní nepozornosti se však jednoho dne dostanou do situace, která důkladně prověří jejich schopnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Amatérština na druhou...kdo vymyslel tenhle koncept? I v hraném dokumentu přece záleží na tom, zda ,,herci" umí hrát... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Amatérština je sice znát, ale každý jednou přece začíná, a to začátečnictví není přece až tak špatné, aby to vyznělo na mizernou jednu hvězdu. Ostatně, s každým dalším dílem je znát, že zkušenosti s natáčením se zdokonalovaly a poslední díl už tak nezaváněl amatérizmem, jako ten první. Nemíním v tomto případě hodnotit filmařské umění, to by nebylo férové, ale snahu zúčastněných, která dokázala překonat běžnou pasivitu, která je nám ostatním tak moc blízká. Osobně chápu tento dokument jako úspěšný pokus o dobrodružný cestopis z oblasti pro většinu z nás v životě nedostupnou. Je určený především pro dobrodružství chtivé mladé chlapce, kteří chtějí i něco nového poznat a myslím, že svůj účel tento dokument splnil velmi dobře. Živě si totiž dovedu představit, jak bych prožíval čtyřdílný seriál "S bráchou na Aljašce", kdybych měl o několik desítek let méně. Proto neodsuzuji profesionální stránku, ale hodnotím obsah. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem se do seriálu zakoukal. Ale jinak je to amatérské rodinné video z dobrodružné dovolené. Pamatuji si dodnes zážitek s hejny komárů... ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

víc křečovitosti hranej dokument už snad ani pobrat nemoh... tragicky přemoudřelej děda je hotový peklo... hvězdy získává nádherná příroda ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem, kdo a hlavně proč s tímhle vlastně chtěl přijít. Jde o naprosto zbytečnou záležitost. ()

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Na Aljašce jsem měl tu čest pár měsíců pobýt a vzpomínám na to velice rád. Možná také proto jsem se na tento napůl zdařilý dokument podíval. Není to žádná super podívaná, ale musím pár hvězdiček za krásnou krajinu dát - to bych si nikdy neodpustil. ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracovaný dokumentární seriál pro děti, kterým evidentně někteří "dospělí" pohrdají a nesmyslně jej shazují. Mě se to líbilo. Na Aljašku se asi nikdy nedostanu, takže pro mě to bylo krásné putování... Ne jako "obyčejné" dokumenty o zvířatech, státech, městech.. ano to je také hezké, ale ne tak zábavné a dobrodružné. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

První díl dobrý, druhý slabší, třetí výborný a čtvrtý pro ostudu. Ten ani neměli točit, fakt škoda. Záběry opravdu krásné, ale jenom o tom to není... ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jden díl mi utekl, takže hodnotím pouze tři, ale asi by to výsledek příliš nezměnilo. Mým verdiktem jsou jen dvě hvězdičky, ale nemohu popírat, že jisté zaujetí mne při sledování přepadalo. Kamera a i vše ostatní není nijak vyjímečně zvládnuté, zmatený a nesouvislý propadák ale také není, na amatérskou tvorbu vlastně dobré. Z dokumentů však vyzařuje jistá bezprostřednost a také, že kluci si velmi užili tohle dnes bohužel trochu netradiční dobrodružství na popředí naprosto kouzelných přírodních scenérií. Znovu by mě to asi nijak divě nelákalo, i proto, že by dílům slušel lepší spád v kratší stopáži, ale špatné to nebylo, změna oproti zcela šedivě sterilním vodám dnešní tvorby, vhodnější doplněk spíše k romantice a fantasii diváků ve věku sourozenců Moulisových. ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Aljašský "děda" je mým vzdáleným príbuzným, ale hvězdy dávám spíš za pěkné záběry přírody než kvůli protekci. ()

OŠmíd 

všechny recenze uživatele

Tak si zase jednou chlapci udělali výlet na Aljašku za naše prachy... Když už je to hrané, mohl by tam fakt někdo hrát, a ne odříkávat text. Je to sice pro děti, ale děti nejsou blbé, jen malé. ()

skarin.vojta 

všechny recenze uživatele

Velmi se mi líbilo a vskutku nechápu, s čím mají ostatní hodnotící problém. Rozhodně jsou zde lepší herecké výkony, než například ve filmu Milada (2018). ()

Reklama

Reklama