Reklama

Reklama

Svět očima Hanzelky a Zikmunda

(seriál)
  • Česko Svět očima H+Z

Obsahy(1)

Nejrůznější příhody H+Z, které prožili během své první cesty po Africe a jižní Americe. Okamžiky, které rozhodovaly o jejich dalším životě, události, které mohly zásadně ovlivnit jejich další cestování. Vzájemné vztahy mezi oběma cestovateli, jejich úvahy o přátelství jako takovém. Povahové rysy obou cestovatelů, kteří se v mládí stali přáteli na celý život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

ripo 

všechny recenze uživatele

Už le fakt, že ČT si dalo tú prácu , zhromaždiť to kvantum dobovo zaujímavých dokumentov popretkávaných nenúteným rozprávaním týchto cestovateľských velikánov si zaslúži obrovské ovácie. ( Uvedomíme si to i po tom, čo jeden z tejto nerozlučnej dvojice, nás navždy opustil ). Obaja mi pripadajú, aj keď sú úplne rozdielni, ako jednovaječné dvojčatá. Nájsť toľko empatie, počas toľkých ciest - to je už na Nobelovku ....) ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Spontánní popisované zážitky Hanzelky a Zikmunda mají svůj půvab. Je čemu naslouchat. Ba co víc. Dokonce si myslím, že to dovedli i mistrovsky popsat. Což ovšem nic nemění na faktu, že všechny ta místa, hlavně Afrika, vypadají dnes docela jinak než tenkrát. A velmi mě potěšila vzpomínka na Eduarda Ingriše, autora proslulé Niagáry. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pánové poutavě vyprávějí, jejich poslední sezení společně před kamerou. Úžasné příběhy, které mají svou podstatu ve vášni a touze poznat nepoznané, skvělá dvojice cestovatelů...! :-) ()

ic

všechny recenze uživatele

Je to sice zajímavý, ale pořád jde jen o povídání o perfektních cestopisných dokumentech z dob předokupačních. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Ke sledování všech dílů mě přimělo setkání s Miroslavem Zikmundem na Kypru před několika dny. Jelikož za tuhého posrpnového komunismu jsme se o nich učili v základní škole, překvapilo mne, že jeden z inženýrů musel dělat topiče a druhý zahradníka. Jinak je to velmi zajímavý dokument a zjistil jsem že s panem Zikmundem mám mnoho společného. Archivuji, pozoruji, archivuji, fotím, natáčím a zase archivuji (i lístky z MHD z Kypru a obaly od chlastu)...ale to asi pan Zikmund nedělal, tedy jsem lepší! ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Už od časů, kdy jsem si přečetl jejich cestopis o Africe tuto dvojici obdivuji. Posléze jsem si sehnal snad všechny jejich knihy. Jejich vyprávění je zajímavé a poutavé včetně všelijakých historek. Mimochodem - jejich vesměs černobílá fota v knihách vypadají i dnes po letech dokonale! ()

Rigel 

všechny recenze uživatele

Mám je moc ráda už od dětství, kdy jsem četla jejich knihy o Indii a Africe. Toto krásné vyprávění přímo obou cestovatelů mi připadá jako živá voda bohužel mi polovina seriálu zase utekla aniž bych si povšimla , že ho opakují, takže prosím, kdyby někdo mohl.. ()

Reklama

Reklama