Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Začátek hodnotím jako sračku, to bylo dost trapne, navic jsem zatinal pest v dobe, kdy Andre delal ty svoje divadelni pohyby v takovem filmu, pripadal mi jako z nejake grotesky.Myslel jsem, že asi odejdu, jak to mam v castem zvyku. Nu, dale se to dobre rozjizdelo az na par nesrozumitelnych blbosti. Ale ten konec, ten konec byl uz opravdu vrchol trapnosti. To bylo fantasy asi jako Čapkova Válka mloků a kdyby skončil u toho, jak vybehne z baraku a nemuze Angelu najit, dal bych 4 hvezdy. Ale takhle jsou to jenom tri na hranici. Luc Besson umi, ale nemel by se poustet do vetsich akci takovehohle typu. Stale ale nechapu, proc je to cernobile, asi jsem na to malo vyspely :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý snímok plný úvah o hľadaní samého seba. 50 (70)% ľudí ho bude "milovať", zvyšok kritizovať. Plusom je niekoľko "obyčajných" frkov, ktoré síce nijak nadštandardne nepobavia, no minimálne vyčaria úprimný úsmev na tvári diváka. Mám rád takéto "jednoduché" filmy, ktoré napomáhajú k novuzrodeniu či váženiu si samého seba. Film ma nenudil (čo je už dnes zázrak), takže spokojnosť. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Chytla mě silně melancholická nálada, mám chuť jít ven a dívat se na hvězdy. Přesně tenhle příběh jsem dnes potřebovala. Jen tak lehce a jemně pohladit po duši a poslouchat tu báječnou hudbu, pak jít před zrcadlo a snažit se vidět alespoň trochu očima anděla. Upozorňuju ale, že na takového Angela-A je asi zapotřebí mít tu správnou náladu, jinak vás úplně mine. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Každý máme svého Anděla." André (Jamel Debbouze) toho svého pozná ve chvíli, kdy chce skočit z mostu a ukončit svůj život kvůli finančním problémům. Na mostě však není sám a po záchraně krásné dívky se jeho život otočí vzhůru nohama, když mu dívka jménem Angela (Rie Rasmussen) řekne, že s ním nějakou dobu pobude. Vyřeší mu dluhy a pomůže mu najít sám sebe. Snímek Angel-A je příjemně romantický a něžně hezky vyprávěný. Dialogy jsou úsměvné a film je tak více než příjemné pokoukání. Oba herci jsou svým způsobem roztomilí. Ria je moc hezká a o hlavu vyšší, což už při první scéně mi vykouzlilo na tváři úsměv. Vizuální moderní pohádka, která je opravdu výjimečná. (85 procent) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Po šiestich rokoch si Luc Besson sadol na režisérsku stoličku a natočil príbeh o hľadaní samého seba, o nachádzaní cesty k sebe, mierne humornú a miestami dojemnú epizódu zo života drobného popleteného podvodníčka, ktorý sa musí naučiť mať rád sám seba a na to je mu z neba poslaná vysokánska blonďatá kráska (podoba s milou jovovich určite nie je náhodná). čiernobielosť filmu si neviem vysvetliť, určite by sa dala mnohými diplomatickými okľukami zdôvodniť, no pre mňa je to stále iba akési manieristické gesto. V porovnaní s tým, s čím sa naposledy predviedol (teda "Johanka z Arcu") si režiesérsku reputáciu mierne napravil, s dielami predošlými (nikita, leon, magická hlbočina alebo dokonca aj piaty element) sa však merať nemôže. Síce mi to v mnohom práve leona pripomínalo, predsa len je to už trošku vykalkulovaný film (zrejme mierny deformácia dlhoročného bessonovho pôsobenia na poste producenta) a scenár je tiež poznamenaný známkami predošlých projektov, aj keď celý francúzsky, v závere sa zvrhávajúci do americky romantických klišé - ten záver by som vzhľadom na celkom solídne rozohraný a komorne odprezentovaný príbeh celý čas balansujúci na hrane uveriteľného a magického vyriešil rafinovanejšie, ale pán besson si svoje postavy obľúbil možno až príliš, než aby im nedoprial VŠETKO a plnými dúškami, preto to vyznieva trochu neuspôsobene. Na comeback, ak už chcel, aby nám v sálach padli sánky a povedali sme si, "konečne si späť, Luc náš úžasný" trochu umiernené a nevýrazné, rozhodne však nie zlé, naopak, obracia do bessonovu tvorbu do vôd skôr klubovejších nezávislejších filmov, stačí to už len buď viac poeurópštiť alebo potom rozhodne neváhať niekde na pomedzí a rozbaliť to v plnej bessonovskej akčno-vtipnej paráde. lebo rozpačité postávanie jednou nohou v jednom smere a druhou niekde inde nesvedčí žiadnemu filmu. v tomto anjelskom story to však nie je natoľko badateľné, aby to vadilo. ostatne, aby som neomieľal stále to isté, na záver pochválim jamela debbouze, ktorý naozaj vynikajúco zahral svoju rolu, dalo by sa povedať "jednou rukou" - klobúk dolu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Jamel Debbouze je ve skutečnosti jen o 13 cm menší než 178centimetrová Rie Rasmussen. Scéna pod mostem, kde je možné výškový rozdíl zaznamenat, je umocněna schodem, na kterém Rie Rasmussen stojí. Svo roli hrají i hereččiny lodičky s podpadkem. (smith22)
  • Film měl premiéru ve Spojených státech na filmovém festivalu Sundance 2007 . (Terva)

Reklama

Reklama