Reklama

Reklama

Hory mají oči

  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer

Poklidné automobilové putování se v hrůzyplném remaku klasického hororu Wese Cravena mění v boj o holé přežití! Osamělá rodina se v poušti Nového Mexika stává obětí zvráceného klanu krvežíznivých mutantů. Film Hory mají oči, ve kterém není nouze o kaluže krve a strašidelné scény, vás napětím nenechá ani na chvíli vydechnout! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (866)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja je maník a remakem klasického díla Wese Cravena Hory mají oči přinesl hororovým fanouškům patřičnou dávku brutální a krvavé podívané, přesně ve svém "Ajovském" stylu. "Teen/Family Slasher" tradičního formátu, kde se setkává americká rodinka se zmutovanými kreaturami, které provozují "gore" praktiky na náhodných turistech. Začíná boj o přežití. V určitých místech mi film připomínal Dům voskových figurín a taky sem spadla "kapka" z Texaského masakru. Celkově se jedná o kvalitní příspěvek do daného žánru v rámci (nejen) remakeů, který se však nedokáže vyhnout některým klasickým klišé. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, který nesází jen na krvavou vyvraždovačku ala každý druhý americký horror posledních 10 let, ale dokáže mezi hromadou krve najít i špetku citu k mrazivé hudbě a velmi dobře vytvořenému napětí. Sledoval jsem Unrated version a nemohu si na nedostatek krve ani napětí stěžovat. Aja odvedl svojí práci jako málo kdo před ním a možná nám tu roste jeden velký talent, který hollywoodské horrorové scéně chybí už hodně dlouho. Kdo se vyžívá v pohledu na sekyru zabodnutou v oku nebo prostřelné hlavě ještě chvíli dýchající oběti našel právě černého koně letní sezony. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Šedivý, ničím speciální hororový scénář (jakby taky ne, když jde o remake, že?) je solidně kompenzován syrovou režií - opravdu, velice dobře odvedené řemeslo. Trochu mě sice štvalo, že se Aja až moc spoléhá na hnus a odpor vyvolávající vzhled mutantů a laciné lekačky, na druhou stranu je fakt, že i ty lekačky mají co do tvoření atmosféry podstatný význam, takže odpouštím. Drastický zážitek, který doporučuju jen silnějším povahám. Obzvláště karavanovou scénu jsem rozdýchával poměrně dlouho. 70% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S krvavými horrory narvanými rodinnými hodnotami se svého času roztrhl pytel a právě o Horách se namluvilo tolik, že i přes nechuť k tomuto subžánru jsem se do nich vydal. Jenže cesta s rodinou Carterových nefunguje a nic s tím nenadělá ani krvežíznivý Aja a bohužel ani krásná Emilie. Vychvalovaný útok na karavan se ukázal být jen krvavou lázní a zbytek jen zručně natočenou rutinou. Hloupá a triviální podívaná, která jen chytře trefila, kdy zasytit hlad svojí divácké cílovky. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Necenzurovaná verze je brutál jako prase. Hory mají oči jsou mým prvním setkáním s opěvovaným francouzem Alexandrem Ajou a to setkáním velice příjemným. Tedy příjemným v jistém smyslu slova. Násilí je na každém kroku a krví se rozhodně nešetří, dokonce by se dalo říci, že se s krví plýtvá. Aja se s ničím nepáral a natočil jeden z nejnásilnějších a nejkrvavějších hororů poslední doby. Prostředí pouště překvapivě není až tak pusté, jak by většina očekávala. Ne, za každým rohem, za každým kamenem či keříkem číhá nebezpečí a divákovi tuhne krev v žilách se stejnou grácií, s jakou tuhnou postavy na obrazovce. Samozřejmě nechybějí odlehčující, někdy až parodující scény (americká vlajka, americká hymna...). Na Emilii /Claire/ de Ravin se kouká nádherně, hlavně když si odloží a vystavuje se slunečním paprskům. Těším se na další Alexandrův film, neboť mě jeho počin opravdu potěšil. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (36)

  • Snímek vznikl v Maroku a mezi členy štábu byli příslušníci 61 národností. (imro)
  • Na začiatku filmu má Bobby (Dan Byrd) modré boxerky, no na konci ich už má čierne, pričom počas celého filmu sa neprezliekal. (ShortyIC)
  • V jednom z prvních záběrů, kdy se rodina nachází u benzinové pumpy, je možné všimnout si při pohybu kamery okolo auta v jeho okénku odrazu konstrukce, která kameru nese. (Prochy38)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Reklama

Reklama