Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kenya McQueenová je půvabná mladá černoška, kterou její matka a kamarádky neustále nutí, aby si našla přítele. Jednoho dne si dá schůzku "naslepo" a potká se se sympatickým Brianem, který je ale běloch. Zmatená Kenya, která si dosud jako partnera představovala výhradně černocha, schůzku rychle ukončí. Pak se ale na jednom večírku s Brianem opět setká. Matka její přítelkyně jí ho vřele doporučí jako zahradního architekta. Kenya si právě koupila domek s velmi zanedbanou zahradou. Po počátečním váhání Briana požádá, aby přišel na prohlídku zahrady. Poté se dohodnou na přestavbě. V průběhu prací se Brianovi pomalu daří odbourávat dívčiny předsudky a vnucené názory o rozdílu mezi černými a bílými. Pak se ale na scéně objeví muž jejích snů a Kenya je postavena před vážnou životní volbu. Zvítězí láska, nebo rozum? (TV Nova)

(více)

Recenze (50)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,468,568Tržby Celosvetovo $11,483,669Tržby za predaj DVD v USA $3,797,315 //počet predaných kusov 292,326 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nudná a otrepaná romantická vôbec nie komédia, v ktorej som ústrednému páru černoška a beloch ich komplikovanú lásku ani náhodou neuveril. Medzi hercami to proste ani trochu neiskrilo a proste celému tomu ich vzťahu chýbala "šťava". Ani neviem, kedy naposledy som sa nudil aj pri posteľných scénach... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vďaka príjemnej atmosfére a černošskej téme to pôsobí takmer originálne. Romantická zápletka je však v svojej podstate až nepríjemne otrepaná a "americká" (Kde si bol dva týždne? Vieš niekoho som stretla...) Herci pomáhajú vylepšiť dojem a na tých 70% sa to dokáže vyštverať... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

No nevím, takový vážnější pokus o Deník šílené černošské manželky (Diary of Mad Black Woman od Tylera Perryho), který se ale bere moc vážně, až mu ten sladkobolný konec nevěřím. --- Afroamericky šmrncnutá romantická komedie o ženě, která se musí rozhodnout mezi dvěma muži. (Mimochodem, věděli jste, že některé Afroameričany uráží existence bílého kafe?). Celou dobu si myslela, že její přítel je tím pravým pro život, ale pak se znenadání objeví muž jejích snů, a ona začne vyvádět psí kusy. Na sobotní odpoledne příjemná podívaná, ke které se však již nikdy nevrátíte. Zkrátka - nic nového. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Moje slabost pro černouše je známá, ale tady navíc fungovala ústřední dvojka na velmi představitelné úrovni.☺V moc pěkném závěru jsem došla k Něčemu novému. Už asi vím, proč mi jsou černokožení tolik sympatičtí (mimo vrozený smysl pro hudbu a pohyb) - protože z nich přímo sálá teplé slunce, léto, radost ze života a pohodový optimismus, i přes těžký úděl, jenž je provází od nepaměti. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Povedené, sympatický hlavní filmový "pár", dobrá stopáž, téma rasismu převedené do mluvy srozumitelné všem. 8/10 ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Romantika, ktora chce byt cernoskou agitkou a romancou naopak. Bohuzial, obdivoma je. A tam kde sa dvaj sa biju, treti zvitazi. Treti v tomto filme chyba. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Neistá práca s odvážnou kinematografiou, trhanými úpravami, hovoreným dialógom a voľnými zvratmi. Takto by sa dalo charakterizovať tento film. A napriek tomu: Zobrazenie Kene a jej sveta je ľahké a autentické, čo koexistuje s mnohými slabosťami obrazu. 6/10 ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Dodnes, když běží v televizi seriál Mentalista, tak řekneme: "Hele, pozvali jste si žárovnku." Neskutečně "rasistické", ale ukazující ojedinělý pohled černochů na bílé spoluobčany. Jinak tuctová komedie, ale originalita a množství hlášek skutečně pobaví. :-D ()

TO 

všechny recenze uživatele

Příjemná malá romance. Patří k těm, které si své diváky získávají samy. Středobodem je krásná černoška Kenya s rasovými předsudky a hromadou dalších vad, nafoukaná, vystresovaná, nevyrovnaná, předpojatá a trochu hysterická, ale stejnak naprosto úžasná. A takováto fajnová dívka je možná i docela blízko nás, možná ji jenom míjíme, ale neměli bychom jí přehlédnout. Tak už přestaňte číst tyhle kydy a zvedněte oči. Vidíte ji? ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Absolútne klasická romantická šablóna. Ale vďaka "black-white" faktoru celkom zabavilo. Príjemný Simon Baker a pár príjemných songov...6/10 ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem...moc na toto nemám názor pretože sa jedná o jednu z tých "radových" romantických komédii..takže.....nič.moc. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Něco nového? Něco strašného! Stereotypizující snímek, který měl možná opačné ambice, ale absolutně je nezvládl. Nebo jde jen o nepovedený kalkul? Tvůrčí rezignaci? Těžko říct, ale sledovat se to moc nedá, fuj... 20% ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Navzdory průměrným hodnocením mě překvapila milá malá romance, s jednou předsudky a sociálním tlakem napumpovanou slečnou a pohodovým chlapíkem. Obzvlášť mě zaujal hudební podkres, resp. dost často žádná hudba nehrála, nechávala prostor zvukům přírody a života. Nezdálo se mi, že by to v té rasové otázce ("černošká daň") tlačilo na pilu, koneckonců o tom ten film byl, plus mi přišlo zajímavé vidět, že takhle uzavřeně třeba část společnosti pořád skutečně žije. ()

Reklama

Reklama