Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny debut scenáristky a režisérky Zuzany Liovej je príbehom obyčajnej rodiny, skutočných ľudí, ktorí sa vďaka neočakávaným udalostiam nanovo učia prijímať a dávať lásku. Marta a Jozef majú štyri deti. Jozef dochádza za prácou do Prahy. Marta pracuje v pekárňach, všetku svoju energiu venuje deťom. Najstaršia dcéra Lenka práve prežíva prvú skutočnú lásku k študentovi Karolovi a chce s ním odísť do Ameriky. Jej brat Milan trávi zložité obdobie puberty s chlapčenskou partiou, ktorá sa zabáva špehovaním mileneckých dvojíc. Deväťročná akordeonistka Katka žiarli na päťročnú sestru Milku, pretože si myslí, že jej mama venuje viac pozornosti. Príbeh sa začína v okamihu, keď Marta Jozefovi oznámi, že čakajú piate dieťa. Udalosti, ktoré nasledujú, sú zložitou, no súčasne nevyhnutnou skúškou všetkých členov rodiny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz dvoch zjavných faktov: 1) slovenská kinematografia a filmová tvorba je pomaly ale čoraz istejšie na lepšej ceste 2) ak sa v tejto oblasti za posledné roky niečo vytvorilo a vytvorí je to v percentuálne drvivej väčšine vďaka všmu - tak aj zuzana liová, študentka scenáristiky a dramaturgie napísala a zrežírovala pomerne komorný a citlivý film o "klasickej" slovenskej rodine s jej každodennými problémami a ten zmierňujúci koniec vôbec nevyznieva nejako umelo happyendovsky ale naopak je to taká príjemná autorkina nádej pre hrdinov filmu podobne ako aj pre divákov ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sociálna téma v TV filme zo slovenskej súčasnosti, čiastočne v štýle drám Kena Loacha, zameraných na problémy nižších stredných vrstiev. Otec robotníckej rodiny stíha potreby štyroch detí ako tak uživiť fuškami v zahraničí. Je vysilený a unavený neustálym plátaním rozpočtu. Náhlu zvesť o tehotenstve manželky neprijíma a posiela ju na potrat. Nespokojnosť so životom, frustráciu z nedostatku peňazí a nezvládnutie prístupu k žene rieši opíjaním sa po krčmách. Vierohodný je nielen námet ale aj charakteristika postáv a prostredí. Pôsobivá hudobná linka Slava Solovica splýva s dejom. Spomenuté klady však v závere naruší len ťažko uveriteľný obrat v správaní sa otca. 70%. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na nový slovenský film, ale byl jsem velmi zklamaný. V prvé řadě mi vadil značně nekvalitní zvuk. Přesto, že umím slovensky opravdu dobře, musel jsem si televizi pustit dost nahlas, abych dobře slyšel a rozumněl všechna slova. Vadilo mi, že děj neměl pořádný spád. Vše bylo takové jakési unuděné. Přišlo mi divné, že Marta oznamuje svému muži, že je ve 2. měsíci těhotenství, někdy v zimě, spíš v předjaří. A když jde prakticky rodit, je stále ještě předjaří. Nebo že bych se špatně díval? Ve filmu je vždy naznačen nějaký problém, nějaká zápletka, ale nikdy jsem se nedočkal jejího řešení. Film mi přišel jako ponurý slepenec různých příhod a zážitků. To způsobilo, že mi možná unikly nějaké skryté dobré stránky tohoto filmu. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Film podle mého gusta. Na první pohled nenápadný, hodně nenápadný. I ten příběh je jakoby nenápaditý, vždyť takových je, kam se podíváte. Jenže vše je dobře podané, herecké výkony výborné, opět a zase mne napadá nenápadné, ale o to přesvědčivější. Zvlášť Ľubo Paulovič. I ten konec se mi líbil, vzhledem k mé tendenci vidět v lidech to lepší... V jednoduchosti je síla. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Po hroznej Nude v Brne nasleduje nudna socialna drama kdesi na Slovensku o strednej vrstve a o tom, ako otec a matka plataju rozpocet rodiny. Kolko je takychto pribehov v sucasnosti? A kolko ich bolo v minulosti pocas 19. a 20. storocia ? Dobre pocitate, damy a pani, statisice. A este ten hrozny placlivy koniec .... 10 % ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Niektoré scény sú natáčané na železničnej stanici Párnica. (MFZB)

Reklama

Reklama