Reklama

Reklama

V pasti

Trailer

Čtrnáctiletá dívka Hayley Stark potkala na internetu okouzlujícího fotografa Jeffa Kohlvera a po následném setkání přijala pozvání navštívit jeho dům. Jeff však není jen tak obyčejný fotograf... Hayley je chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího. Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, která nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (681)

Botič 

všechny recenze uživatele

Ellen Page v červené mikině působí jako Karkulka, jenž se pouští do nebezpečné hry s vlkem. Avšak není to další vlk, kdo se ukrývá v rouše Karkulčině? Vynikající psychologická hra, v níž není až do samotného konce zcela jasné kdo je obětí. Psychologické trýzni nejsou vystavěni pouze hlavní aktéři ale i divák. V samotném závěru nás David Slade dostal přesně tam kam chtěl - na kolena. 90% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Bohužel zbytečně zdlouhavé scény. Samozřejmě některé bylo třeba, jiné, podle mě ne. Zajímavý konec - stále jsem tomu nemohl uvěřit, že se to stane a že se to stalo. A musím vyzdvihnout jak Wilsna ( spolu s Jako malé děti solidní výkon ) a taktéž Ellen Page - tý bych věřil i tu přechytralost a kastraci kdybych ji potkal jako malou holčičku. Podle plakátu jsem ale myslel, že bude malá holka myš. (( :: ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hard Candy by mohl být velice slušný film. Každopádně mu chyběl šmrnc. Byl slušně promyšlený a myšlenka je fantastická. Proč vlastně dávám 3*? Film mě bavil a nebyl špatný, ale pořád mu nějaké věci chyběli a mě to celkem dost vadilo. Nějaké scény byli naprosté hovadiny, které nebylo možné ani uskutečnit, ale je to film a tak to i beru. I přes to jsem spokojený... 6/10 = 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,024,640Tržby Celosvetovo $7,022,209 ║ dosť pôsobivé a šikovne natočené, jeden z tých najlepších thrillerov, ktorý má myšlienku a svojskú dravosť, či účelovosť nechutných "skrytých" scén, je až neuveriteľné ako si režisérsky David Slade počínal, lebo jeho ďalšie kino filmy už nemali tú správnu atmosféru, nehovoriac o 3dieli Twilight /80%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brian Nelson .. Psychologický Dexter v sukni právě započal svoji práci... Na letmý pohled si nelze nevšimnout značně vykonstruované zápletky, která si nese morální podtext a je silná v detailech, bohužel je však nepřiměřeně ředěna únavnější debatní skladbou děje a nedostatečným nahlédnutím pod motivační karty, které by dopadu děje jistě pomohly. I tak snímek s minimem prostředků toho dost nabízí. Dvě postavy - chlap a dívka (cmuk Ellen!) - jedna herecky lepší než druhá, jeden malebný dům, který slouží ke spoustě stylizovaných kompozic a atmosféra stavěná na minimu hudby a práci kamery. Pokud přistoupíte na fakt, že bystrá čtrnáctiletá dívka je schopná mnohého, máte téměř vyhráno. 70%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení na střeše musel Patrick Wilson točil scénu na pětkrát. (ČSFD)
  • Sandra Oh přijala svou roli především kvůli Ellen Page, se kterou už spolupracovala v jednom z předchozích filmů, krom toho jsou obě Kanaďanky. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama