Reklama

Reklama

V pasti

Trailer

Čtrnáctiletá dívka Hayley Stark potkala na internetu okouzlujícího fotografa Jeffa Kohlvera a po následném setkání přijala pozvání navštívit jeho dům. Jeff však není jen tak obyčejný fotograf... Hayley je chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího. Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, která nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (681)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně vyvedené stylistické cvičení se špičkovými hereckými výkony. Bohužel mám pocit, že takhle střídmě načrtnutá premisa by se vešla i do jedné hodiny a všechno by odsýpalo mnohem zábavněji. A V pasti by byl rázem geniální film. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hustý thriller, kterému bych vytknul jedině občasné podřizování logiky působivosti. 85% Zajímavé komentáře: Renton, pshimi, Nick Tow , mm, Balu..., castor, BobStClar ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Znám pár žen, které by toho byly schopné a to by chlap nemusel provést zrovna nic tak odporného. Jenomže to by nebyly čtrnáctileté (ani sedmnáctileté, kolik Ellen Page doopravdy je) holky, ale dospělé ženy. A tenhle zásadní logický fakt musím OPRAVDU v celkovém hodnocení zmínit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film beru jako útok na moje koule. Zejména hlavné scéna, pane bože na nebi, celou noc pak jsem musel svoje koule utěšovat, že tohle se jim nestane. Dalších výhrad už k filmu nemám. Slušná psychárna, které kralovaly herecké výkony Patrick Wilsona a Ellen Page. Zejména Ellen Page, tak půvabná mladá dívka a já bych se na ní po tomhle filmu neopovážil ani křivě kouknout. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zrežírované to je dokonale - už len spôsob, akým sa Slade hrá s farbami, jasne vypovedá, že tento režisér presne vie, čo a ako chce vyjadriť. Film však kazí nevyrovnaný výkon Ellen Page, ktorý je miestami fascinujúci, miestami vyložene nepresvedčivý (je zaujímavé, že najprirodzenejšia je na začiatku, keď je to ešte dobré dievčatko, keď si však v bonusoch na DVD pozriete rozhovor s ňou, zistíte, že v civile má omnoho bližšie k tej druhej polohe... brrr!). Celkovo pôsobivé, ale už na druhý deň po zhliadnutí z toho vo mne veľa nezostalo. Napriek tomu v rámci filmov "dvaja ľudia vo vyhrotenej situácii v uzavretom priestore a s rezaním do ľudského tela" určite lepšie ako Saw. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Výchovný apel se vztyčeným ukazovákem ohledně schůzek s neznámými lidmi z chatu je ještě skousnutelný. Ale od chvíle, kdy začne hra na samozvaného žalobce, soudce i kata, která má být jakousi satisfakcí za všechny zneužívané děti, stane se film nechutným konstruktem. Logika si dává pauzu a režisér spoléhá pouze na kameramana se zálibou ve filtrech a rozostřování. Není to však nic proti slečně jménem Ellen Page. Ta totiž ve svých (tehdejších) osmnácti letech rozhodně nevypadá na čtrnáct, ale svou protivností trumfuje i ty nejprotivnější spratky ze všech koutů kinematografie. Jedinou funkční scénou je tak až samotný závěr na střeše (emoce, logika, věrohodnost), což je ale na stominutový film zatraceně málo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rozporuplně...nějak takhle se na mě tváří film poté co jsem měl možnost ho shlédnout. Ač se mi příběh zdál divný až trochu nechutný po chvíli jsem opravdu nečekal jak se otočí o 180 stupňů...a od té doby jsem to sledoval s otevřenou pusou a čekal na další minuty co se stane....celou dobu mě nenechal chvíli odpočinout a rozhodně mě jak průběh tak konec celkem dost překvapil. Ve filmu se objevili pouze tři herci...abych se přiznal tak znám pouze Sandru Oh z Bokovky ale ta se tam objeví celkem asi ani ne minutu. Rozhodně thriller jak vyšitej šmrncnutej psychologickým dramatem, na který opravdu jen tak nezapomenu. --- Co bys řekl kdyby tu Denise teď byla? – Řekl bych pomoc!! Teenager mi chce ufiknout koule zavolej policii. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,024,640Tržby Celosvetovo $7,022,209 ║ dosť pôsobivé a šikovne natočené, jeden z tých najlepších thrillerov, ktorý má myšlienku a svojskú dravosť, či účelovosť nechutných "skrytých" scén, je až neuveriteľné ako si režisérsky David Slade počínal, lebo jeho ďalšie kino filmy už nemali tú správnu atmosféru, nehovoriac o 3dieli Twilight /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Drsná hra na kočku a myš, v které se role zajímavě obrací a děj postupuje pomalu, ale jistě do svého mrazivého závěru. Ellen Page si zaslouží potlesk za svou postavu (ať je sebevíc nereálná) a hned bych tento snímek pouštěl jako takové varování pro všechny "pedofily" a vidělo by se zda je ta láska přejde nebo je to "opravdu" vrozené. Za některé věci by se mělo trestat a tento film to dokazuje všemi silnými zbraněmi, které má. Atmosférou, herci a velmi pevnou rukou režiséra, který od začátku do konce přesně ví co a jak chce mít na plátně. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brian Nelson .. Psychologický Dexter v sukni právě započal svoji práci... Na letmý pohled si nelze nevšimnout značně vykonstruované zápletky, která si nese morální podtext a je silná v detailech, bohužel je však nepřiměřeně ředěna únavnější debatní skladbou děje a nedostatečným nahlédnutím pod motivační karty, které by dopadu děje jistě pomohly. I tak snímek s minimem prostředků toho dost nabízí. Dvě postavy - chlap a dívka (cmuk Ellen!) - jedna herecky lepší než druhá, jeden malebný dům, který slouží ke spoustě stylizovaných kompozic a atmosféra stavěná na minimu hudby a práci kamery. Pokud přistoupíte na fakt, že bystrá čtrnáctiletá dívka je schopná mnohého, máte téměř vyhráno. 70%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tak hra na kočku a myš to je, to v každém případě. Dokonce pozoruhodná hra se skvělou Ellen Page v roli Hayley a některé situace (např. nejbanálnější operace) budou, hlavně pro muže, nezapomenutelné. Ne všechno je v Hard Candy vyjasněno a ne všechno je jednoznačné, hodně odpovědí zůstává na vlastní interpretaci. Přesto (a možná právě proto) dokáže, a to s minimem herců a téměř bez hudby, držet celou dobu v napětí. Takže na závěr už jen varování. Vypadá to, že každý, kdo používá internet na seznamování, není normální. : -)) . ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No nudit se u toho asi nebudete. Celé je to dobře a vlastně i dost originálně vymyšleno a hlavně velice zručně natočeno. David Slade rozumí vizuálům a ten film vypadá setsakra cool na to, že se celej odehrává v bytě. Občas mi to trochu skřípalo v dialogách. Když Ellen Page mluvila hrozně chytře a sofistikovaně, cítil jsem závan kalkulu k dosažení co největší mrazivosti, jenže třeba rozjařená Kathy Bates z "Misery" mi naháněla mnohem větší hrůzu. Herecky zvládnuté slušně, ale když se sebou Patrick Wilson škube na stole a řve, působí to už spíše groteskně. Dost by mne zajímalo, jak by si s touto látkou poradil takový Alfred Hitchcock. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

V pasti funguje vše na obráceném principu – muži jsou v područí žen, vyvrhelové v područí nevinnosti a divácký požitek v područí disturbingu. V čem se film naopak podobá ostatním, je výtečná režie na úkor drobátko vykonstruovaného děje. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Musím súhlasiť s užívateľom Tosim že ženy by aj toho schopné boli, ale určite nie 14ročné. A taktiež musím vyzdvihnúť herecké výkony oboch hercov pretože boli naozaj výborne ako aj samotný dej. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY. Ellen Page jakožto sadistická zrůda chrlící ze sebe kulometnou kadencí drsňácké řečičky. Taková Dextřička. Vlastně hůř, ten si to tak neužíval, ten tak nedával najevo, jak moc ho ta převaha těší. Pevně doufám a křehce věřím, že autoři si tenhle aspekt Hayleyiny povahy uvědomují, ba záměrně jej vytvořili. Jenže k čemu to je dobré, sledovat uchyláka v područí uchylačky? Mám si tu podívanou snad užívat jako si v minulosti davy (a někde možná i dnes) užívaly veřejných poprav (kvůli čemuž se nakonec ukáže, že Jeff je vinen)? Nebo vidět, že nemáme být jako oni, pedofilové? Má snad tvrdej bonbónek pedofily vystrašit (pokud ano, tak checht)? Film vlastně pedofilii, její oběti, pedofily ani pomstu - nic z toho a prakticky nic dalšího - doopravdy netematizuje. +++++ Hard Candy nelze IMHO brát vážně. Snad by bylo možno si film užít jako nápaditě zpracovaný střet dvou pošahanců. Jenže ejhle, Pastička je užvaněná, užvaněná skrze šklebící se držku Ellen Page, není se v ní pro co napnout, neboť utrpět v ní může, vlastně musí, bestie, jedna, druhá, nebo obě. Kamera se střihem nám v některých momentech (rvačky, prohledávání domu) svým třesem a krátkostí záběrů tvrdí, že teď je to dynamičtější než jindy - což ale s děním úplně neladí. Barevné filtry a efekty se řídí stavem vědomí té postavy, která je na tom hůře (většinou tedy pana fotografa) a tam stylová invence prakticky končí. Odporný a zároveň nudný film. Téměř odpad. +++++ P.S.: Doporučuji komentář gudaulina. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle se snad ani nedá okomentovat. Nejdřív vás to děsdně štve a nakonec sedíte přikovaní do křesla! Technicky i herecky skvělé, v závěru parádní Blonde Redhead! Jasné 4* ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní psychologické drama. Více než působivé scény. Fenomenální herecké výkony. Omračující dialogy. Skvělá režie. Nejlépe uděláte, když si o snímku nic nepřečtete, budete více než štědře odměněni. Do filmu jsem se vpíjel očima, po celou dobu jsem ani jednou nemrknul, aby mi neušla ani setina stopáže a po závěrečných titulkách jsem si omráčen došel pro hadr, abych utřel to moře slin na podlaze pod sebou. Až tehdy jsem si uvědomil, že jsem měl celých 100 minut hubu dokořán, asi tak jako ta maska z Vřískotu... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery. Sterilní jak stařena v tangách. Zajímavé pouze prvoplánovým odhadnutím situace, která se záhy uplně změní. Morální apel ze začátku nefunguje, přát někomu spoutání a mučení jen za to, že má v sejfru náhou fotku nějáké teen holky, která je vydávaná za to nejtvrdší dětský porno na trhu, prostě nejde. Lolitka to po domě pěkně rozjíždí, ale je příšerně nepřijemná a protivná, tu holku bych nejradši zabil a to by ani nemusela předstírat, že mi řeže obě koule a pak je hodí do drtičky odpadu. Tahle scéna mimochodem zabírá hezkou třetinu celého filmu, celých třicet minut se totiž řeší "kauza varlata". Konec postrádá grády a inteligenci. 55% 02.05 2010 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nemohla jsem si pomoct, ale hlavní hrdinka mi postupem času lezla na nervy čím dál víc a to by možná v tomhle druhu filmu neměla a navíc to co bylo na filmu v první půlce zajímavé, bylo nakonec příliš dlouhou stopáží až přehnané. Vadilo mi také přiliš mnoho otázek, které zůstaly nevysvětleny. Jinak herci byli výborní a příběh sám o sobě ušel. Až na tu uvěřitelnost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám ke svým koulím nějak zvlášť vyhraněný vztah, ale jsem prostě rád, že je mám. Tudíž z pozice otce, majícího strach o své ratolesti, mi tento snímek přinesl jisté uspokojení, ale z pozice chlapa, přirozeně chránícího své nádobíčko, ve mně některé pasáže vyvolávaly jisté náznaky nesouhlasu s nabízeným řešením. Ale konzervatismus stranou - tohle antipedofilní divadlo se prostě povedlo. ()

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama