Reklama

Reklama

V pasti

Trailer

Čtrnáctiletá dívka Hayley Stark potkala na internetu okouzlujícího fotografa Jeffa Kohlvera a po následném setkání přijala pozvání navštívit jeho dům. Jeff však není jen tak obyčejný fotograf... Hayley je chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího. Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, která nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (681)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Naprosto neočekávané, děsivé a znepokojivé. Takhle vypadá film, který vás očistí a po projekci odcházíte jako jiný člověk... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hard Candy by mohl být velice slušný film. Každopádně mu chyběl šmrnc. Byl slušně promyšlený a myšlenka je fantastická. Proč vlastně dávám 3*? Film mě bavil a nebyl špatný, ale pořád mu nějaké věci chyběli a mě to celkem dost vadilo. Nějaké scény byli naprosté hovadiny, které nebylo možné ani uskutečnit, ale je to film a tak to i beru. I přes to jsem spokojený... 6/10 = 65% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ellen Page som počas filmu celkom "hejtoval" a v priebehu snímky som sa častokrát nevedel rozhodnúť, komu z dvojice vlastne fandím. Väčšia časť stopáže bola vcelku napínavá a 100 minút utieklo pomerne rýchlo. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

"Tak jo Jeffe! Chceš ufiknout napřed levý nebo pravý varle? Ale nesmíš se moc vrtět! Nejsem v tom školená a kdyby mi ujela ruka, tak Ti rozříznu tepnu a ty vykrvácíš! Chtěla jsem aby mi pomáhala jedna kámoška ze zdravky. Ale když jsem ji řekla že bych potřebovala pomoct s kastrací jednoho chlapa, tak jen nezřetelně zachroptěla a utekla. Tak prosím lež klidně, Jeffe! " --- No hlavní je slušnost a zajímat se o to co má rád Váš protějšek a jak mu nejlépe vyhovět. To dělá půlku vztahu. Kdo má rád romantické konverzační filmy, ten si určitě přijde na své s Hard Candy. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No fuj! Tohle není příjemný pokoukání pro pánské obecenstvo, nepěkně mně cukalo v báchoru. :) Psychothriller jak víno, který zdobí kamera, střih a hlavně duo herců. A jak říkám, pánové bacha, tady jde o koule! ()

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle dobrý film, který se někomu může líbit, pak se stydím za to, že jsem člověk. Většinu času se mi zvedal žaludek, tolik nenávisti k 'hlavní hrdince' jsem ještě nikdy necítil, nevěděl jsem, jestli bych jí radši vydlabával zuby skalpelem nebo jestli bych radši, aby ten film skončil teď hned. V půlce jsem nakoukl sem a viděl jsem, že je to podle všech prima, tedy jsem to dokoukal a Ne. Poselství filmu, nenáviďme, suďme, vražděme, když si myslíme, že jsme v právu, můžeme kohokoli mučit. Celé vyznění bych přirovnal k fašistické propagandě, k ničemu lepšímu. Co se týče toho zpracování, když se náhle kamera zběsile roztřásla, aby umocnila dojem 'hu! tohle prohledávání domu je dramatičtější než to před ním' a přitom se nic nedělo - už tehdy se mi zvedal žaludek i ze zpracování. A zvedal se mi i z obsahu i z vyznění. Všechny kopie filmu doporučuju spálit, protože něco tak strašně nenávistného nepatří do světa. a ps: když tu vidím lidi jako lesumir, kteří mě za tenhle názor označují za jednoduchou povahu a cpou mi, že jsem něco nepochopil... Tak po tomhle filmu bych měl chuť na něj poslat malou Hayley a uvidíme, jak moc jí dá pět hvězdiček ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Zajímavá hra na kočku hrající si s myší, a myší v tomto případě opravdu není malá neviná holčička. Je poměrně zábavné sledovat dějové zvraty a odhalovat který z hlavních protagonistů je vlastně větší svině (ani po konci filmu si nejsem jistý), ale že by u film doslova vyrážel dech se taky říct nedá. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Až moc ušité horúcou ihlou, asi len preto, aby sa to divákovi páčilo. Pritom to bolo tak neprirodzené, až to iritovalo. Dievča-psychopat a kostitras, ide kastrovať druhého psychopata. O čom to bolo? O nejakej explicitnej scéne, ktorú ani neukázali? O vystrašenom Wilsonovi? Lebo tie dialógy a vlastne aj celý scenár, boli riadne pritiahnuté za vlasy, to sa nedalo počúvať. A to neriešim maximálne nesympatickú herečku. Kto už len by z nej chcel urobiť modelku? Trošku súdnosti by tomuto snímku neuškodilo. Podpriemer. 40/100 ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat částečně spoilery a celkově (na 100%) zhovadilosti !!!!!!!! Podotýkám, že vše co dnes píšu je jen čistou fabulací a nemůže tak být proto použito v případném právním sporu v temné budoucnosti. Takže. Když jsem si včera před půlnocí tenhle snímek pustil na mém originálně vypáleném DVD, nemohl jsem čekat, že nějakou shodou ironických náhod, film skončí ve stopáži 62 minut asi díky bonusům od distributora... Po následném poděkování sám sobě a zařváním několika nepublikovatelných (věřte mi !!! ) slov do tmy, jsem se rozhodl dál pokračovat v protiprávním jednání s vidinou film dokoukat za " každou cenu " , vrhl jsem se proto k PC a díky svému nadzvukovému netu jsem ještě musel čekat hodinu a půl (Pekelná kuchyně, Simpsonovi :) ) než bylo dokonáno. Takže k filmu, zde musím použít na ČSFD velmi oblíbený výraz , KULERVOUCÍ! V tomto případě to bylo téměř doslovné (kdo viděl proto chápe, co se mnou dělala absence filmu od 63 minuty a dál ) a já už i vím, že lolitky domu si bere akorát "vůl". Mám chuť vyhodit foťáky do řeky a případné modelky vyhledávat v domech pro seniory, na druhou stranu tenhle Saudek takový neviňátko jako já nebyl a psychotické chování hlavní pubertální hrdinky pak bylo pochopitelnější a omluvitelnější... i když, pánové, šlo přece o koule, ještě teď sedim s nohama křížem (snad jsem tak i spal) a je mi tak nějak divně. Navíc se mi zdá, že ta třináctka od sousedů má nějakej divnej pohled , kurva... Umělá selekce pro haranty do 15 let od ostatní populace by zachránila mnoho žláz . Filmu dám víc než je zdejší průměr a pokud máte opět pocit, že můj komentář se k filmu vztahuje minimálně, pak vzpomeňte na Shadwella. P.S. memento pro diskutéry ( chatisty:) ) zde na "volné", vzhledem k věkovému rozptylu !!! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem čekal od filmu něco víc. Kamera a herecký výkony OK, ale zbytek je takovej nijakej. Po psychologický stránce je to slabota a krev ( krvavý scény ) tu nejsou vůbec. Ani gore a ani větší psychologickej rozbor osobností. Tenhle film je jednoznačně určenej pro větší masy diváků a proto je ( podle mě ) natočenej takovým střídmým stylem. Já jsem čekal větší zvěrstvo. Koukatelný, ale ničím překvapující. ()

k212 

všechny recenze uživatele

V pasti trpí jednoznačně syndromem divadelní hry (i když jak jsem pátrala, scénář je nejspíš původní). Celý film jsou v podstatě na plátně pouze dva hlavní představitelé a v popředí stojí jejich dialog. Vše je umocňováno ultramoderním podivně barevným prostorem, který rovněž nemá nepodstatnou roli, téměř žádnou hudbou (až na dvě vyjjímky) a přeexponovanými zvraty ve vývoji děje. Nad onu dramatičnost tu stojí velmi zajímavé technické zpracování (barevné ladění, poskakování kamery). Velká část výsledného úspěchu spočívá na hercích, ti se opravdu snaží, takže jejich figury nepůsobí příliš ploše a jednoznačně. Navíc si myslím, že divák určitě při sledování párkrát své (ne)sympatie obrátí opačným směrem. V pasti je určitě zajímavý počin, který se snaží něco sdělit. Je jasné, že tu není pouze pro to, aby vyvolal antifeministické bouře nebo propedofilské laskavosti, je to především drama dvou zvláštních lidí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které mají koule. A pak jsou filmy, jejichž koule bohužel skončí v kuchyňském drtiči.... Tohle mohla a měla být 100% pecka, ale ve finále se scénárista rozhodl přitlačit na dramatickou až akční pilu a tím to celé poněkud zazdil. A ze sympaticky odhodlané, lékařským materiálem i příručkou zodpovědně vybavené dívenky Hayley zbytečně dělal Rambici, která hravě zvedne chlapa většího než ona ke stropu, aby mu mohla dát oprátku na krk. Atd atd... Škoda, místo pokusů o nevěrohodnou akčnost to mohlo zůstat spíš u té zajímavě rozehrané psycho-hry na kočku a myš a byla by to fakt bomba. Ale stalo se a koule filmu skončily kde? Přesně tam... Rada pro muže se zálibou v příliš mladém masíčku: pro jistotu si nepořizujte do domácnosti kuchyňský drtič čehokoli ! Kdyby si Jeff koupil něco nevinnějšího, například akvárium (ovšem ne s piraňami ), třeba by mu naděje na přišití zpět zůstala o pár chvil déle. I když odejít na autobus s ešusy ze závodní jídelny v ruce by ho Hayley asi stejně nenechala... Hayley prostě odvedla čistou práci, včetně toho, jak našla jeho mazanou skrýš trezoru a po chvíli snahy rozlouskla i kód zámku. Poté úspěšně použila lékařskou příručku, holka šikovná, přiložila ledík a nakonec taky s gustem použila již zmiňovaný drtič, nejprve ovšem s rozpustile sadistickou předehrou: „klid, jen ho zkouším...“ A průběžně si stihla s nebohým Jeffem i docela pokecat o životě. Takže nakonec dávám 75%, ten film přeci jen většinu času MĚL KOULE... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bravúrne zahrané, správne brutálne, originálne, od začiatku dokonca napínavé a vyhrotené, trefne čiernohumorné dielko, vzdialene pripomínajúce Brightovu videoklasiku Freeway. Jeden z najlepších thrillerov posledných rokov. Naplnené očakávania. 85% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejsilněji film zapůsobí, pokud o něm vůbec nic nevíte - ani sebemenší nástin děje (můj případ). Samozřejmě se jedná o holý konstrukt a těžko uvěřit, že by se něco podobného mohlo stát (nikdy neříkej nikdy). Je to takové "bu bu bu" všem potencionálním pedofilům. V pasti je sólo představení o dvou hercích, podpořené občas videoklipově roztěkanou kamerou. Říkal jsem si, že scénárista, který napsal veškerá slova pro 14-ti letou dívku, se zřejmě s žádnou nikdy nesetkal, protože takhle "chytré" děvče jsem snad nikdy v životě nepotkal (naštěstí), ale Ellen Page to vše tak bravurně zahrála, že jsem ji to všechno věřil. Vlastně ten film zachránila před trapností. Díky ní ten domeček z karet docela obstojně stojí. Žánrové dílko, které jsem si užil do poslední kapky potu. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám podaří přesvědčit MOZEK o tom, že 14- ti letá dívka může býti intelektem na takovéto úrovni, o zážitek máte postaráno. David Slade je i přes svůj poměrně nízký věk nesporným talentem a mistrem v postupném gradování atmosféry a za pomocí naprosto věrohodné mladičké ( ikdyž ne 14-ti leté ) Ellen Page rozehrává mistrnou hru na kočku a myš. Jak již někteří z vás zmínili, občas to závání velkou vykonstruovaností děje ve prospěch GRADACE, nicméně nám to snímek vynahrazuje dokonalým vizuálem a již jednou zmíněnou Ellen Page. p.s. tento snímek bych doporučil policii vpašovat na net, aby se dostal ke všem voyaerum a pedofilům. Mám silný pocit, že min polovinu z nich by v mžiku přešly choutky. p.p.s neodpustím si jednu poznámku k D. Sladeovi. Tak parádně nakročeno ( viz tento snímek ), o 2 roky později potvrzeno stylovou žánrovkou 30 days of night, aby to posléze o 3 roky později zazdil tímto úletem http://www.csfd.cz/film/252134-twilight-saga-zatmeni/ What the fuck....chtělo by se zařvat z plných plic! ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Bylo by to určitě za tři ale hlavní dvojice mi byla tak moc nesympatická a k tomu Ellen Page vůbec nevypadá na čtrnáct let, takže musím hvězdu ubrat. Jinak pochvalu si určitě zaslouží kameraman. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie príliš zvládnutý americký nezávislý film. Nie príliš zvládnutý scenár a nie príliš dobre vymyslený námet (tvorcovia si určite myslia, že vytvorili niečo geniálne originálne). Z filmu mi ostala na jazyku určitá pachuť, že mi tvorcovia chceli niečo povedať, ale zvolený štýl príliš nezvládli. Ale niekedy stačí, ak je film zaujímavý, nemusí byť hneď geniálny. Aspoň sa v ňom zviditelnila Ellen Page a tak mohla začať svoju hviezdnu dráhu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem ochotný se přiznat bez jakéhokoli mučení. Celou dobu jsem fandil pedofilovi. Nikam neodcházejte, hned se dozvíte proč. Jediným důvodem byla Ellen Page. Hnusnější mladou herečku jsem v životě neviděl. Nevím, jestli to býl scénáristův záměr, protože ve filmu se vlastně nedovíte vůbec nic, ale nikoho tak nesnesitelně blbého hnusného a otravného, koho byste neměli chuť pouze zabít, ale zabít opravdu velmi bolestivě, jsem už dlouho ve filmu nezahlédl. Bohužel, pedofil nebyl pouze pedofil, ale i totálně retardovaný imbecil, takže můžete hádat, jak to celé dopadlo a já se mohu pouze řádně nasraný uchýlit k spánku. Vše začalo hrozně mile, ale bohužel jsem v tomhle filmu poprvé poznal ten pocit, když jste ve společnosti někoho, koho bytostně nenávidíte a jehož každé slovo vás vytáčí k nepříčetnosti. A já neměl kam utéct. Samozřejmě jsem mohl film vypnout, či se mrknout na závěr, přičemž mi bylo stejně jasné, že ta malá, hnusná a nepříjemná kurva zvítězí, ale tohle já nedělám. Zaťal jsem zuby a dokoukal film do konce. Závěr byl stejně stupidní, jako kompletní děj. David Slade mi už potřetí ukázal, jak příšerný režisér vlastně je. Celý film ta šeredka vlastně žvatlá totální kokotiny a nic závratného se neděje. Kdo se má na takové srance koukat? ODPAD! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Famózní! Neuvěřitelné! Úchvatné! Luxusní! Naprosto skvělá odplata teenagera pedofilovi. Nemám slov! Dokonalost! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem u filmu nezažil, aby mě hlavní postava (v tomto případě Ellen Page) na tolik deptala, až jsem nakonec více fandil a přikláněl se raději na stranu takzvaného "padoucha" (Patrica Wilsona). Scénáristicky mi to připadalo příliš přes čáru, dosti uhozené a bez špetky logičnosti. ()

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama