Reklama

Reklama

V pasti

Trailer

Čtrnáctiletá dívka Hayley Stark potkala na internetu okouzlujícího fotografa Jeffa Kohlvera a po následném setkání přijala pozvání navštívit jeho dům. Jeff však není jen tak obyčejný fotograf... Hayley je chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího. Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, která nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (681)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, ze kterého jsem viděla cca 40 minut, než přišla první reklama a s ní spánek. V té pasáži si (údajně) 14-letá holčina s chlapeckou vizáží omotává kolem prstu 32-letého chlapa. Probudila jsem se a chlápek je připoutaný k židli... asi holt inteligentně jen vypadal. Žába ho krmí záplavou keců... chrrrrr... chrrrrr. Je mi líto, "V pasti" neudrželo moji pozornost, což by se mi při prvním sledování "Misery" s nejvyšší pravděpodobností stát nemohlo. Třeba někdy dokoukám (bóže, už těch filmů k dokoukání mám tolik...). První půlka 55%. EDIT: Druhý pokus, vydržela jsem déle, pár zaspaných míst doplněno, ale opět nevím, jak to dopadlo :-(. Kamera byla místy otravná, postava Ellen Page ve mně nevzbuzovala sympatie, Patrick Wilson mě nechával emočně pasivní, ale možná by to bylo na 4*, jestli se mi někdy povede vidět poslední půlhoďku a dobrat se motivace celé téhle úchylárny. 63% EDIT: Ha, napotřetí konečně dokoukán i konec, pár procent přihodím, ale hvězdičku nepřidám. Chování obou postav mi přišlo místy dost nelogické. Pro jednou nedštím síru, hnis a zvratky ohledně častého reprízování stejných filmů stále dokola - pro jednou se to hodilo. 68% ()

k212 

všechny recenze uživatele

V pasti trpí jednoznačně syndromem divadelní hry (i když jak jsem pátrala, scénář je nejspíš původní). Celý film jsou v podstatě na plátně pouze dva hlavní představitelé a v popředí stojí jejich dialog. Vše je umocňováno ultramoderním podivně barevným prostorem, který rovněž nemá nepodstatnou roli, téměř žádnou hudbou (až na dvě vyjjímky) a přeexponovanými zvraty ve vývoji děje. Nad onu dramatičnost tu stojí velmi zajímavé technické zpracování (barevné ladění, poskakování kamery). Velká část výsledného úspěchu spočívá na hercích, ti se opravdu snaží, takže jejich figury nepůsobí příliš ploše a jednoznačně. Navíc si myslím, že divák určitě při sledování párkrát své (ne)sympatie obrátí opačným směrem. V pasti je určitě zajímavý počin, který se snaží něco sdělit. Je jasné, že tu není pouze pro to, aby vyvolal antifeministické bouře nebo propedofilské laskavosti, je to především drama dvou zvláštních lidí. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš chladné a vykonstruované. Wilson se mohl tolikrát zachránit, aby nakonec vždy skočil na špek scénáristovi, který je očividně feminista první třídy a obdařil Ellen Page doslova šestým smyslem. Po fyzické stránce je navíc film málo intenzivní a vzrůstající psychologický nátlak jsem sice nepříjemně pociťoval, ale zdálo se mi, že je občas zbytečně tlumen přepáleným a nedůvěryhodným scénářem. Přesto se najde hodně pozitiv, od výkonu obou herců až po vyústění, kde byl ten přehnaně ambiciózní děj uzavřen až překvapivě důmyslnou a znepokojivou přesmyčkou, přesně jak bych od podobně komorního mravního thrilleru očekával. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Bohužel zbytečně zdlouhavé scény. Samozřejmě některé bylo třeba, jiné, podle mě ne. Zajímavý konec - stále jsem tomu nemohl uvěřit, že se to stane a že se to stalo. A musím vyzdvihnout jak Wilsna ( spolu s Jako malé děti solidní výkon ) a taktéž Ellen Page - tý bych věřil i tu přechytralost a kastraci kdybych ji potkal jako malou holčičku. Podle plakátu jsem ale myslel, že bude malá holka myš. (( :: ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem čekal od filmu něco víc. Kamera a herecký výkony OK, ale zbytek je takovej nijakej. Po psychologický stránce je to slabota a krev ( krvavý scény ) tu nejsou vůbec. Ani gore a ani větší psychologickej rozbor osobností. Tenhle film je jednoznačně určenej pro větší masy diváků a proto je ( podle mě ) natočenej takovým střídmým stylem. Já jsem čekal větší zvěrstvo. Koukatelný, ale ničím překvapující. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (14)

  • Přestože postavě Hayley by mělo být 14, Ellen Page bylo v době natáčení 17. (houseofwax)
  • Producent David Higgins se dozvěděl o případu z Japonska, kde školačky ušily léčku na muže, který sháněl materiál s nezletilými. Z toho vlastně vzešel námět pro film. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama