Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pekelně zábavná variace na osvědčenou zápletku „monstrum ohrožuje nesourodou skupinu lidí daleko od civilizace“. Krvavá hostina si pohrává s konvencemi tohoto žánru a s tím, co od něj zkušený divák očekává. Ale jen proto, aby ho pak zavedla jinam. Stejně tu už všechno bylo, takže jde jen o to, jak to k sobě poskládat, a hlavně se u toho dobře pobavit. Potoky krve, těsná trička hrdinek, plky místních ochmelků, zrovna nefungující telefon, záhadný cizinec a monstrum neznámého původu. Všechno je tak, jak má být, a přece jinak. Odkud se vzali? Kam jdou? Podobné nesmysly se v tomto filmu určitě nedozvíte. Ovšem plátno se rychle zbarví doruda, jak se příšery prokusují svým krmivem. Dočká se vůbec někdo rána? (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (290)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nuda, kterou jeden fajn sex a přítomnost Jasona Mewese fakt nemůže v mých očích dostatečně vytáhnout. Pár napádů tu bylo, ale postrádá to nabušenou režii, kterou se může ohánět třeba Od soumraku do úsvitu. Ten neskutečně tupý a chaotický střih mi celou dobu akorát lezl na nervy... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najbrutálnejšie, najnechutnejšie a najzábavnejšie hororové béčko za posledných 10 rokov. Bál som sa, že po veľmi vtipnom úvodnom predstavovaní hrdinov ("Šanca na prežitie: Je to kripel, kto by mu ublížil?!") už to pôjde len dolu kopcom, ale to som nemohol tušiť, že uvidím požieranie malých detí, Henryho Rollinsa v ružových teplákoch, prúdy zvratkov hemžiacich sa červami, chlapa visiaceho na vlastnom vylúpnutom oku, dupanie po dverami privrznutom penise a jeden neuveriteľný face-fuck. Síce tomu trochu pokrivkávalo tempo, ale ešte aj to hrdinovia zhadzovali hláškami typu: "Ja von pre to auto nejdem, už dlho nikto nezdochol odpornou smrťou, čoskoro k tomu určite dôjde." :-) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénář stavící na obratném převracení všech žánrových klišé je sice kočírován se sympatickým nadhledem, bohužel řemeslně ztrácí dech už po pár minutách, kdy se utápí ve zbytečně chaotickém střihu. Nad průměrem se drží hlavně díky parádní hráčské sestavě, která se posléze na countlistu vyjímá vskutku majestátně (prsatá blondýna, obstarožní dědek s brokovnicí, užvaněný kickasser), ale opravdu vtipných momentů se dá napočítat na prstech jedné ruky, takže snaha o (sebe)parodování vyšuměla do prázdna, i když nutno podotknout, že dávka hemoglobinu velmi odvážně překračuje meze většiny současné hollywoodské hororové produkce. Unrated verze rulezz! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zatraceně dlouhá nuda. Se Splitherem nesrovnávat. Ten měl rozpočet 15 mil., tenhle má jen 3 a rozhodně měl originálnější příběh. Seznámení se všemi hrdiny mi přišlo vtipné a zábavné. Mile mě překvapil Jason Mewes aka Jay, který hraje sám sebe a rozhodně dobře. Ale poté co se objeví jakýsi Rambo a pronese tuto větu Nějáké otázky? - Jo. Kdo k čertu jsí? - Jsem chlápek,který ti zachrání prdel. vběhnou do knajpy ti hnusáci a nikdo neví proč a odkud se vzali, ale prostě a jednoduše na ně útočí a oni se musí bránit a začíná to staré známé vyvražďování, který film utápí v nudě až na monster sex;) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Upřímně míněné béčko plné hlášek, násilí a skvělých hrdinů. Absolutně neoriginální, ale totálně zábavné. Pokud tedy člověku nevadí sem tam utržená noha. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,2miliónaTržby USA $56,131Tržby Celosvetovo $658,573Tržby za predaj DVD v USA $3,520,689 //počet predaných kusov 203,836║ V prvom rade povedať, že tento počin nie je nič nové pod slnkom čo sa námetu týka. Ale zas na druhú stranu je to fanúšikovský počin, v určitom zmysle sa dá poveť že to je amatérske béčko čo sa v dnešnej brutálnej krvavej produkcii nestratí a teda keď neprináša nič nové aspoň svojou svižnosťou nenudí, na to že sa po celý čas odohráva len priestoru jedného bohom zabudnutého baru niekde v pustine. Nájde sa tu zopár fajn dialógov, aj vtipných. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Tudy cesta prostě nevede. Kdyby se tenhle film tvářil jako parodie na horory neřeknu ani slovo. Kdyby se tenhle film naopak chtěl tvářit jako krvavý horor opět ani nepípnu, ale namixovat to dohromady? Tak to se omlouvám, ale tohle je moc. Velmi nudný děj, který je založen na přepadení malé hospody bandou emzáků(nebo co to bylo). Z ničeho nic úplně náhle se z čista jasna objeví a jsou tu. Jako ve starých B-éčkových filmech, nikdo se na nic neptá, nikdo nic neřekne, ale prostě to tak je. Představení hlavních hrdinů mi přišlo vtipné, ale trochu nedomyšlené, resp. nevyužité. Je to hezká věcička, takhle ve zkratce říct kdo je kdo v našem příběhu, ale něco tomu chybělo. Možná údernost a překvapivost. Lidé to tu srovnávají se Slitherem, ale to byl nehorázně krvavý film, který byl lehce ironický, ale určitě nechtěl být čistokrevnou komedií a to ho v mých očích zachránilo. U Feastu se nebude bát, možná se párkrát leknete, ale to je opravdu jen v těch nejkrajnějších případech a to nejhorší nakonec, ani smát se nebude tolik, aby jste získali lepší mínění o tomhle splatheru, který neví čím chce být. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Začátek s vtipným představováním potenciálních obětí mě příjemně naladil. Jenže vtip nějak vyprchával už po úvodních titulcích. Z jediného hezkého chlapa, hrdiny….. „Jsem chlápek, který ti zachrání prdel.“, mně příšery sežerou zásadní kus (nemyslím tím TEN zásadní kus) hned na začátku. A potom to už je zase hlavně ta krvavá čvachta a blívajz … jako vždycky, i když ta hromada červů se kroutila na Oscara :- )). V pomyslném souboji mezi krvežíznivými monstry a hady, dávám přednost hadům !!! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tento film ani nemohol prist vo vhodnejsiu dobu. Zatial co vacsina divakov jucha udajne nad m..f.. ´ cool Hadmi v lietadle s obhajobou vsetkych negativ tym, ze ide o zamerne B-cko, tak Feast bez velkohubej reklamnej kamapane prisiel a u mna na celej ciare hadikov aj s vobec nie extra f...´ cool nigga Samuelom porazil. Takto ma vyzerat spravne, na nic sa netvariace a umne sebazhadzujuce B-cko (i ked chaoticky strih zrovna nepotesil), kde kadencia hlasok je priamo umerna mnozstvu vystrektnuteho hemoglobinu (a ze ho tam naozaj je...) a hlavny hero naozaj ukazuje co to znameny byt ultra m...f...´ cool ;-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Špatný to teda neni, ale nějaká pecka rozhodně taky ne. Hlavní mínus je podle mě v chaotičnosti scén (hlavně těch akčních často jsem vůbec nestíhal co se vlastně děje) a v temnotě (prostě neni nic vidět) filmu. Je to škoda, protože potenciál to má a humor je fakt vtipnej (až na Beerguye co to koupil slizem). Přijde mi to jako takový hold filmu "Od soumraku do úsvitu." Pro fanoušky krváků a různých vyvražďovacích hororů ale "Feast" nebude zklamání (aspoň mě to teda docela bavilo). ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zpočátku hezky rozjetá ("představování" aktérů/obětí), postupem času však mírně dech ztrácející parodie. Pár hlášek i scén opravdu hodně výživných a prdelka Jason Mewes ve vskutku (ne)vděčné roli. Za zkouknutí to určitě stojí, za celé 4* asi ne-e. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šíleně Vtipná Podívaná.. Monstra připomínající Vetřelce jsou neskutečně Agresivní a Hladové a skupinka v hospůdce se brání zuby nehty! Zaskočila mně, že tahle béčková podívaná se dostala i do KIN!! U mně 60 % lepší průměr :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hodně stupidní film, a zmatený. Vydržet do druhé poloviny mi dalo zabrat, ale nakonec nejsem tak znechucený, aby to dalo na jednu hvězdičku... Monster sex dobrá zhovadilost:D ()

movie 

všechny recenze uživatele

Unrated verze FEAST. Horror pro milovníky horrorů. Snímek předkládá všechny horrorový klišé, ale tak kouzelně, že tomu lze jenom těžko odolat. Skupina lidi zavřená v baru na okraji pouštního městečka. Kolem něj běhá čtveřice hladovejch monster, který lze nejlíp popsat jako mix vetřelce a "hnijícího kojota". Kde se vzali? Možná z pekla, ale tohle snímek neobjasňuje a vy možná chápete proč. Prostě to není potřeba. Všechno jste to už jednou viděli, ale ještě nikdo vám to nenaservíroval tak na férovku jako tvůrci Feast (a s tolika gore na filmovém plátně). Tady nejsou žádný otázky protože ani sami odpovědi neexistujou. Možná by se to dalo zestručnit na upřímný béčko. http://lilacz.blogspot.com ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úplně nejvíc "vypitomělý" horror, který si prostě na nic nehraje a jde si přímočaře od začátku svým stylem k jednomu cíli - pocta béčkovým horrorům i kultovním klasikám. Celé ztvárnění od začátku jasně říká, že nepůjde o něco inovativního, či převratného, ale pouze o zábavné ultrabéčko, kde ani ztvárnění samotné, podobně jako speciální efekty nebudou ušetření sparodování. Debilní postavy, ujetý a nádherně trapný humor, hektolitry krve, spousta hlášek ... jízda od začátku do konce, která tvrdě šlape svým pojetím na paty třeba "celovečerákům" typu "Planeta Terror" apod. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nápad s úvodní představovačkou osazenstva pouštního baru vyznívá vniveč, jelikož si stejně nemáte šanci těch osm deset lidí zapamatovat. V okamžiku, kdy rozrazí vstupní veřej Hrdina alias Nakopávač prdelí, začínají pořádná jatka, zalitá desítkami galonů krve a okořeněná slušnými gore efekty. Navzdory nastolenému problému vypouští postavy humorné hlášky a občas se chovají nepřístojně k dané situaci. Akční požitek docela dost kazí rychlý střih a bláznivá kamera. Spousta scén je bez atmosféry, filmu chybí gradace, na druhou stranu možná urvete opěrátka židle při jedné z mnoha poctivých lekaček. Jako zábava na víkendový večer film obstojí. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem čekala obyčejnou vyvražďovačku, ale ona to byla neobyčejná story o pár lidičkách uvězněných rodinkou hodně rychlých a hodně krvežíznivých vetřelců v jakémsi baru. Kdyby to nebylo tak strašně rychlé a to tak moc, že dost často ani nepostřehnete, co se právě stalo, dala bych rozhodně vyšší hodnocení. I když chápu, že tvůrci se rychlou akcí snažili zakrýt slabý rozpočet. Klidně bych přežila pár mizerně udělaných potvor, jen kdybych to stíhala. K nesporným kladům patří komentář a celkem dost humorných situací - stará paní byla nejlepší. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro komediální horory s nadhledem mám slabost (poslední dobou třeba Snakes on a Plane nebo Slither), jenže u Feastu jsem se krutě nudil. Tvůrci se snažili mizivý rozpočet (3 mil. USD!) vynahradit vtípky, hláškami a někdy vcelku osvěžujícími nápady, jenže jako celek nestojí Feast za moc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Horor to neni žádnej ultrageniální, spíš je to takovej béčkovej, ale moc pěkně krvavej a nápaditej, kdy za zmínku hlavně stojí vtipný profily postav a s nějakou tou nechutností si Gulager taky moc nelámal hlavu, takže se dočkáme šukajících monster, červů, zvratek, několik desítek litrů krve a hnijícího burana, ale nejlepší je stejně ten malej zmutovanej zmetek, co strká péro všude a do všeho a je mu jedno jestli to je živý a nebo ne, ostatně tohle je asi první film, kde maj monstra čuráky. Rozhodně je to zábavný, ale přišlo mi to trošku chaoticky natočený, což to trochu sráží ()

choze 

všechny recenze uživatele

Z koncentrace ostentativního bourání klišé a politické nekorektnosti (během deseti minut umírá chlapík profilující se jako hlavní hrdina a dítě), jakož i krve, slizu a (převážně monster-) sexu je znát, že film dělali fandové (vzešel ze třetí sezóny filmařské reality show Project Greenlight Matta Damona a Bena Afflecka). Celkem zdatně se to pohybuje po hranici fanouškovské zábavnosti a otravnosti, ale ukecaný scénář, nulové napětí a chaotická kamera a střih ve scénách, kdy se nekecá, to táhne dolů, i když pár vtípků a nápadů zafunguje. Na videu příjemné osvěžení, které nemůže nepřipomenout OD SOUMRAKU DO ÚSVITU. V jedné z rolí hororový veterán a otec režiséra Clu Gulager (NÁVRAT OŽIVLÝCH MRTVOL). ()

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama