Reklama

Reklama

Princezny nejsou vždycky na vdávání

(TV film)
  • angličtina Princess Are not Easy to Get Married (festivalový název)

Obsahy(1)

„Tu si neber, to není ta pravá,“ radí kouzelný zvoneček princi Marianovi, když si donucen otcem a tetou Aurelií přivede domů na námluvy první princeznu. Ta druhá dopadne úplně stejně. Nakonec si ale princ přece jen tu pravou královnu svého srdce najde a není ani tak daleko. Madlenka, jeho kamarádka z dětství, není sice ani vznešená, ani bohatá, ale je hodná, pracovitá a hlavně už dávno ho má ráda. A princ si konečně uvědomí, že i on tu prostořekou kamarádku miluje... Veselou pohádku se zpívajícím zvonečkem natočila režisérka Jiřina Pokorná-Makoszová s Dagmar Veškrnovou a Ondřejem Havelkou v hlavních rolích. Tetu Aurelii ztvárnila Laďka Kozderková. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Já jsem děvče chudé, z bot mi kouká sláma. Šat mám z látky hrubé, nejsem žádná dáma." Pravda, opravdovou dámou se veš krnová nikdy nestala, leč vyvinulo se to jinak, v pohádce televizní stejně jako v pohádce o České republice. Ten zvoneček někdo cinknul. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tradiční televizní papundeklová pohádka, které dnešní omladina už moc nerozumí. Stejně jako já nerozumím tomu, že Dáša na zabití byla někdy mladým sympatickým objevem ;) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Banální vyprávěnka o tom, jak ta pravá nevěsta pro prince není z rodu bohatých princezen, ale hubatá holka z podzámčí. Ten, kdo odhalí pravou podstatu každého je zvoneček, který mají pověšený na zámku nad dveřmi a Bůh ví, jak mu současný král ucpal srdce (zvon nemá pusu, tak se asi ucpává srdce, i když to zní divně), že se za něj, dnes již zesnulá, královna provdala. A právě kvůli tomu strašně chytrému zvonečku si tu pohádku pamatuji z doby, kdy jsem ještě byla malá a věřila jsem, že zvony můžou mluvit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po Vlaste Janečkovej a Svatave Simonovej som natrafil na ďalšiu českú režisérku, Jiřinu Pokornú - Makoszovú, ktorá celú svoju profesionálnu kariéru zasvätila práci na realizácii televíznych rozprávok. Podobne ako prvé dve menované filmárky, má i ona na svojom konte množstvo rozprávkových inscenácií, ktoré natočila v priebehu rokov 1969 až 1994. Ja som siahol po jej titule z roku 1985, ktorý nesie názov "Princezné nie sú vždy na vydaj". Princ Marian sa pri výbere nevesty spoľahne na odporúčanie a rady kúzelného zvončeka, ktorý mu prezradí dôležité informácie o jeho potencionálnych nevestách. Tri vydaja chtivé princezny budú veľmi prekvapené, čo sa o nich Marian dozvie. Ani jedna z nich nebude mať u neho šancu, pretože takéto princezné nie sú súce na to, aby sa stali jeho manželkou. *** ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tento typ správně uhozených pohádek mám rád. Řekl bych, že ani nejsou pro úplně malé děti, protože jakýsi nadhled je přece jen třeba mít. Dobrá hláška je třeba:. No co, My král Dřímota pátý, si po obědě taky rádi schrupneme. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipná pohádka, která nezapře ženské tvůrce. Jsou tu nádherně odpozorované a zkarikované ženské a mužské vlastnosti (zvláště král versus jeho švagrová Aurelie). Pěkné. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pohádka z doby, kdy už jsem sice měl dětství za sebou, ale ještě jsem se ho zuby nehty držel, třeba i tím, že jsem si žádnou neděli nenechal v televizi ujít pohádku. A tato je z těch tradičních. Klasické papundeklové kulisy, chudá královstvíčka, která by člověk kamenem přehodil, a tradiční požadavek svatby, tentokrát ze strany prince. Jako tradičně prince jelimana, který hledá tu pravou mezi podivnými princeznami i když je každému jasné, že tu pravou má přece přímo před očima v té chudé chaloupce v podhradí. Hvězdné obsazení, občas vtípek, nezapomenutelná písnička a samozřejmě poučení nejen o tom, která je ta prává. Co víc si mé stále ještě dětské srdce může přát. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Hodně pravd v této pohádce. Asi proto se tak často nevysílá, protože pravda není moc mezi lidem žádoucím zbožím. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pohádková komedie těží především z pitvoření ústředních párů tetičky Aurelie (Laďka Kozderková) s králem (Petr Nárožný) a Madlenky (Dagmar Veškrnová) s Marianem (Ondřej Havelka). I další postavy princezen a jejich královských otců smysluplně utvářejí příběh. Svižně plynoucí dialogy, velmi dobrá studiová výprava, zdařilý hudební doprovod Ladislava Štaidla - zvoneček si notuje povedenou písničku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ono je to sympatické, některé fórky povedené, princezny, jejich otcové, a dokonce i Havelka se snaží o jistý nadhled (kde už Nárožný s Kozderkovou mírně přehrávají), ale co naplat, když se mi tady Dáša Veškrnová jako holka s velkým srdcem a láskou nepozdává (dokonce mne kolikrát napadlo, zda jen nechtěla zištně rychle zbohatnout a stát se slavnou, ale to by přece zvoneček odhalil, že jo? - navíc ta paralela s jejím přáním stát se královnou a s jejím skutečným životním směřováním, ta to prostě mimo plán ruší), a příběh je vyprávěn hodně rozvláčně - třeba jen prvních deset minut klábosí král se švagrovou, a není to ani vtipné, ani informativní, jen se vyplňuje stopáž. A samotné návštěvy princezen, jejich nucený příjezd na zámek (přece si nebude zvoneček vozit s sebou, to by byla velká práce), také nějaké příběhové terno nedávají. Ale celkově je to sympatické, chvílemi skutečně vtipné. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pohádka viděná v mém dětství a to už je velmi dlouho:) Celkem si na ni ale pamatuji a docela se mi i líbila. Jen ta stopáž.....mohla býti o kousek delší:) Herci to zahráli fajn, příběh byl klasický-pohádkový. Všechny děti by tuto pohádku prostě měly vidět:) ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka o lidských vlastnostech, které ale ne vždy v dnešním životě dostávají na frak. Příjemná hudba, výborné herecké výkony, u této pohádky se rozhodně nudit nebudete. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tři princezny mohl mít princ Marian, ale kouzelný zvoneček mu prozradil, že nejlepší nevěsta pro něho je pracovitá a hodná Madlenka, kterou zná už od dětství. Studiová pohádka z osmdesátých let, které dominují králové prince a princezen v podání Patra Nárožného, Josefa Abrháma, Pepíka Bláhy a Josefa Větrovce. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem svižný děj, sympatický pan král (Nárožného krále prostě miluji) i další skvělí herci. A hodná a pracovitá Dagmar Veškrnová - Havlová :-) Ale televizní výprava je hrozná, škoda... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Az primitivne pojata pohadka, ktera ma sve kouzlo. Princezny jsou super.-). Kdyby zvonecek zpival pekneji a Havlova si nehrala na skromnou madlenku, ktere nejde o zamek (hrad), pridam ctvrtou hvezdicku. ()

Reklama

Reklama