Reklama

Reklama

Princezny nejsou vždycky na vdávání

(TV film)
  • angličtina Princess Are not Easy to Get Married (festivalový název)

Obsahy(1)

„Tu si neber, to není ta pravá,“ radí kouzelný zvoneček princi Marianovi, když si donucen otcem a tetou Aurelií přivede domů na námluvy první princeznu. Ta druhá dopadne úplně stejně. Nakonec si ale princ přece jen tu pravou královnu svého srdce najde a není ani tak daleko. Madlenka, jeho kamarádka z dětství, není sice ani vznešená, ani bohatá, ale je hodná, pracovitá a hlavně už dávno ho má ráda. A princ si konečně uvědomí, že i on tu prostořekou kamarádku miluje... Veselou pohádku se zpívajícím zvonečkem natočila režisérka Jiřina Pokorná-Makoszová s Dagmar Veškrnovou a Ondřejem Havelkou v hlavních rolích. Tetu Aurelii ztvárnila Laďka Kozderková. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Díky Petru Nárožnému a Ondřeji Havelkovi i docela slušná pohádka, ač natočená ve studiu. Zvoneček a jeho zpěv si ještě pamatuji z dětství. Vzhledem ke stopáži je to celkem oddychová, nenáročná záležitost s klasickými pohádkovými motivy - tři princezny, kvalitně zobrazené špatné vlastnosti. Jen ta Dáša mi tam neseděla. Mě totiž nikdy nepřišla krásná a už vůbec ne jako dobrá herečka. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tři princezny mohl mít princ Marian, ale kouzelný zvoneček mu prozradil, že nejlepší nevěsta pro něho je pracovitá a hodná Madlenka, kterou zná už od dětství. Studiová pohádka z osmdesátých let, které dominují králové prince a princezen v podání Patra Nárožného, Josefa Abrháma, Pepíka Bláhy a Josefa Větrovce. ()

Reklama

rozum i cit

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka bez překombinovaného děje, která je co do obsahu prakticky úplně shodná se svou starší a daleko méně známou černobílou předchůdkyní Jak se Mette chtěla stát královnou (viz mé hodnocení tam). Dokonce i některé (vlastně snad všechny klíčové) dialogy jsou slovo od slova stejné. Jen zesnulou královnu nahradila její švagrová. Až si člověk klade otázku, proč byl vlastně tento remake natočen, když původní černobílá verze je dobrá, ne-li lepší. Je jen na vás, které dáte přednost. Já, od chvíle co ji znám, rozhodně té původní s Petrem Štěpánkem a Consuelou Morávkovou. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka o princi Marianovi, který si vybíral nevěsty mezi princeznami s charakterovými vadami a nakonec se dle očekávání oženil s chudou kamarádkou z dětství, obyčejnou pracovitou ženou Madlenkou (D. Veškrnová). Nesmělý princ O. Havelka na nátlak svého otce krále P. Nárožného a především tety Aurélie (L. Kozderková) se s pramalým nadšením uchází o tři princezny na třech různých královských dvorech a přestože je každému troubovi na první pohled jasné, že ani jedna z princezen není vhodná coby partnerka, všechny pozve na pokračování námluv do svého království. Nad dveře do přijímací komnaty však moudrá madam Aurélie umístila kouzelný zvoneček, který pravdivě zazpívá, co je vstupující osoba zač a je-li vhodná jako budoucí královna. V komických rolích princezen se objevily J. Paulová, jež se zajímala pouze o bohatství a honosnou prezentaci její osoby, extrémně ospalá a líná N. Konvalinková a zlá a krutá M. Fišerová. V malých rolích otců těchto nepovedených dcer, zcela v područí jejich rozmarů, se objevili velké herecké osobnosti J. Bláha, J. Větrovec a J. Abrhám. Jak už je u paní režisérky J. Pokorné-Makoczové dobrým zvykem, natočila opět pěknou a zábavnou pohádku, z níž musí mít každý příjemný pocit. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Banální vyprávěnka o tom, jak ta pravá nevěsta pro prince není z rodu bohatých princezen, ale hubatá holka z podzámčí. Ten, kdo odhalí pravou podstatu každého je zvoneček, který mají pověšený na zámku nad dveřmi a Bůh ví, jak mu současný král ucpal srdce (zvon nemá pusu, tak se asi ucpává srdce, i když to zní divně), že se za něj, dnes již zesnulá, královna provdala. A právě kvůli tomu strašně chytrému zvonečku si tu pohádku pamatuji z doby, kdy jsem ještě byla malá a věřila jsem, že zvony můžou mluvit. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama