Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavnou postavou je úradník Papučkin (E. Horváth), ktorý nemá priateľov a kolegovia v práci si ho nevšímajú. Po tom ako mu raz povedia, že má už veľmi zodratý plášť, ide ku krajčírovi (M. Zednikovič), aby mu ho opravil. Ten ho odmietne s tým, že si má kúpiť nový. Papučkin si začne riadne šetriť a kúpi si nový plášť u krajčíra. Kolegovia si ho pochopiteľne všimnú a stáva sa stredobodom záujmu kancelárie. Cestou domov mu však plášt ukradnú, sťažuje sa u sudcu a nakoniec vážne ochorie. Papučkin onedlho zomrie a zviditeľní sa ešte raz... (kebom)

(více)

Recenze (6)

Aky 

všechny recenze uživatele

Pár skvělých herců, Gogolova předloha, dvě základní prostředí, a když se to umí, vznikne malý drahokam. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Gogoľova poviedka o plášti, ktorý urobí z bezvýznamného muža postavu hodnú záujmu. V tejto tragikomédii zaujal Emil Horváth ml. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....napadá mňa len jedno slovo: " neverím" .....neverím, že ruský klasik toto napísal-takto?, neverím že tak skúsený režisér toto natočil, neverím, že Emil Horváth ml a Marián Zednikovič v tomto hrali a hlavne neverím, že som to dokázal dopozerať......jedna hviezda len za N.V.Gogoľa.....tu na čsfd 71% - hmm kráľ je nahý a takého ho vidím. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

N. V. Gogoľ vytvoril v tejto poviedke typ “mestského človeka”. Bezchybná kratučká insenácia z cyklu STV "Dnes večer hrám ja - E. Horváth ml." na motívy ruského spisovateľa N. V. Gogoľa. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Z gogolovské existenciální grotesky udělal Vajdička grotesku komediální, navíc doslova těžkopádnou a rozvleklou. ()

Reklama

Reklama