Reklama

Reklama

Věda je zábava

(pořad)
  • Austrálie Backyard Science (více)

Obsahy(1)

Cyklus, určený pro zvídavé děti zhruba od osmi do dvanácti let. Přestože pochází až z daleké Austrálie, nenajdeme v něm nic, co by nešlo udělat v našich podmínkách. Řeč je totiž o pokusech všeho druhu s využitím nejrůznějších nepotřebných věcí, zejména použitých obalů, pet láhví, plechovek či novin. Spolu s dětmi si můžeme postavit a odstartovat raketu, zkonstruovat zahradní altánek ze starých novin a lepenky a podniknout spoustu zajímavých pokusů s předměty tak obyčejnými jako třeba rymínko na šaty. Řadu pokusů si určitě budou chtít vyzkoušet i dospělí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podivný australský klon Populární Mechaniky Pro Děti, zaměřený na mladší publikum, a hlavně nezabývající se jen vědou, ale i různými "vychytávkami" jako z různých "tvořivých" pořadů. Pokusy jsou z nějakého důvodu dodatečně namluvené a jejich přímí aktéři mlčí a jen dělají různé grimasy, což u některých z nich působí až strašidelně:) O dvojici sluníčkově afektovaných moderátorů se zrůdně vybělenými zuby, klátící se před psychedelickým pozadím, škoda mluvit. Tohle se opravdu nepovedlo... co se stalo, že dramaturgové Déčka z rybníčku pořadů daného typu vylovili tenhle slabý kus, je mi záhadou. 50%, přinejlepším. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dětem se to zřejmě líbit musí, alespoň tem trochu zvídavým? To je bez debat, jsou přeci velice učenlivé a také kolikrát už i velice sebevědomé.. I když nevím jestli v této věkové skupině tedy 8-12 let, tomu zrovna budou rozumět a nevnímat jen obrázky a celkem pohodovou ústřední moderátorskou dvojici Jasona a Danu. Nicméně já mám jiný názor, a to už od zmíněné ústřední dětské moderátorské dvojice až třeba po jednotlivou skladbu co se týče výběrů a složitosti jednotlivých pokusů. To již zmíněná a úspěšná Populární mechanika s dvojkou Elisha a Jay ta měla úplně jiný spád, a šmrnc zrovna tak a vždy mě dokázala něčím novým zaujmout a překvapit. Ostatně jsem se na ni díval ještě v dospělosti, při znovu uvedení na naše obrazovky někdy snad kolem roku 2003. Cyklus pro zvídavé a koumavé dítka to tedy určitě je. Škoda jen že nebyl podobný pořad za mých mladých časů, určitě bych se i něčemu přiučil, i když já jsem k takovým to dětem zrovna nikdy moc nepatřil. Takže nevím? Nicméně první série z roku 2004 srovnatelná s tou druhou, tedy s tou dnešní. 2,5/5*. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem na to u kámoše koukal s otevřenou pusou a tlemil jsem se u toho jako blázen, jenomže to jsem měl v sobě sedm piv. :) Za střízliva je to docela nuda, ale uznávám, že z toho pětiletý děti asi budou vydřený. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Tento australský vědecký pořad pro děti se dle mého názoru inspiroval kanadskou Populární mechanikou pro děti, zaměřil se ale na menší děti. Přestože neinklinuji (kdybych ještě navštěvovala gympl, napsala bych nesnáším) k fyzice, biologii a chemii, na zábavné pokusy koukám ráda... I když je to pro děti, sama někdy zírám :) Populární mechanika ale měla mnohem sympatičtější moderátory (nejen Elishu Cuhbert ale třeba Charlieho :) ) Když se tady objeví afektovaně usmívající se průvodci, přepínám. A věřím, že děti jsou ještě větší kritici... 2 a ½* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

"Věda" pro dětičky. Těm se to asi musí líbit, hlavně malým kutilům. Některé triky jsou celkem fajn, ale jinak se na to moc koukat nedá. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

mně to přijde jako inteligentní zábava pro děti i dospělé (myslete si o mně, co chcete, ale na první díl jsem čuměl jak puk - dost věcí jsem slyšel prvně) :-) 60% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Proboha, co je toto za debilní seriál? Fakt dělaný jen pro ty největší nevzdělance a ještě k tomu takto labilně podaný a ty dialogy? Strašné! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. | Vzpomínám si, že když jsem byl menší, strašně moc rád jsem na na tento "pořad" koukal. Vytvářelo se tu vtipně spoustu vynálezů, které si můžeme udělat v pohodlí domova za pomocí logického vysvětlení, proč daná věc takto funguje. | Průměr všech zhlédnutých dílů: 70% (3*) | ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pořad co si mě získal. Sice je to taková vypulírivanost, ale na nudu dobrej lék když není fakt co dělat. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé je milé vidět na našich programech i Australský pořad. A zadruhé je to strašná prča vidět ty děcka, jak si hrajou na mudrce a vědátory, přičemž je mi jasné, že by radši pařily na kompu DOOM nebo Bulánky :-D ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Jo, to byly časy, kdy jsem v šestý třídě fyziku ještě chápal a měl jsem skvělýho učitele, který nám občas pouštěl tenhle pořad. Teď už spíše úsměvné, ale z nostalgie ty 4* dávám. Sakra to snad není možný, že už je to skoro devět let. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

V obsahu se píše, že je to určené pro děti do 12ti let.. no já jsem to sledovala, když mi bylo mírně nad 12.. asi jsem nebyla tak zvídavá jako australské děti :) Pravdou však zůstává, že některé věci tam zmíněné mohou skutečně děti inspirovat a prohloubit jejich nadšení do přírodních a jiných věd. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Pořad se mi moc líbí a synovi také. Jsou zde vysvětlené všechny věci kolem nás. A ruku na srdce, nevíme opravdu všechno. Můžeme se tady poučit i my. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Občas se naskytla zajímavá témata či pokusy, ale celkově průměrný pořad jako podobná ,,Populární mechanika pro děti,,. . ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Tak tady si dovolím dát vyšší hodnocení, protože mi to přijde velice zajímavé a většina "hokusů pokusů" je určitě i využitelná. 75% ()

Reklama

Reklama