Reklama

Reklama

Věda je zábava

(pořad)
  • Austrálie Backyard Science (více)

Obsahy(1)

Cyklus, určený pro zvídavé děti zhruba od osmi do dvanácti let. Přestože pochází až z daleké Austrálie, nenajdeme v něm nic, co by nešlo udělat v našich podmínkách. Řeč je totiž o pokusech všeho druhu s využitím nejrůznějších nepotřebných věcí, zejména použitých obalů, pet láhví, plechovek či novin. Spolu s dětmi si můžeme postavit a odstartovat raketu, zkonstruovat zahradní altánek ze starých novin a lepenky a podniknout spoustu zajímavých pokusů s předměty tak obyčejnými jako třeba rymínko na šaty. Řadu pokusů si určitě budou chtít vyzkoušet i dospělí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

kubik 7 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad pro děti mladšího školního věku, který si klade za cíl popularizovat přírodní vědy. Pořad je plný nejrůznějších experimentů, které si mohou děti vyzkoušet samy v domácím prostředí. Tento fakt je asi největším pozitivem pořadu. Australští tvůrci se snaží v dětech podněcovat zájem o dané pokusy, což je samo o sobě chvályhodné a velmi důležité. Co mi však na tom vadí, je to, jaký typ motivace je volen. Nejčastější motivací dětského diváka je někoho přelstít, někdy i podvést. To je zajisté dobře fungující motivace, která na dětského diváka "zabírá", avšak z mého pohledu trochu nemorální a deformující dětskou hodnotovou orientaci. ()

DarkMatter 

všechny recenze uživatele

Bohužel už mě tento seriál věkově docela míjí, ale i tak jsem náhodou zahlédl všeho všudy asi 2 díly. Když jsem je viděl, říkal jsem si: "Škoda, že to nevysílali za mých mladých let. Určitě by to byl můj oblíbený seriál." Pro zvídavé, hravé a tvořivé děti jako stvořené. Nejen, že si mohou sami vyrobit několik zajímavých věcí, ale při tom také pochopí základy fyziky. ()

Reklama

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Zábavnou a pro děti lehce stravitelnou formou ukazuje záhady vědy. Není to dokonalý pořad, ale v tomto případě každopádně palec nahoru, Dávno nemám věk cílové skupiny diváctva, ale přesto mne mnohokrát zaujaly předváděné pokusy a důvtip, s jakým jsou fyzikální zákony vysvětlovány v praxi.52% ()

R4D0 

všechny recenze uživatele

Veda je zábava áno veda typu "voda sa vyparuje" nie je to zábava v tom prípade že sa vyparuje vzácny nápoj ako napríklad Topvar atd. Ale to som odbočil od témy chcel by som pripomenúť že je dokonale vidieť že seriál je s Austrálie rozmaznané detičky ktoré sa učia ešte aj s hlavou v záchodovej mise robia vášnivé pokusy ktorý daľší bifľošuk kameruje na kameru myslím že pokusy ktoré sú tam od-prezentované sú absolutne jasné a zbytočné myslím že nič extra,no nemám čo dodať asi len toľko že seriál ma zaujal len s časti len niektoré pasáže ma bavia ale to je len výnimočné... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Už to tu mockrát padlo ale jsem stejného názoru. Přišlo mi to jako nepovedená Populární mechanika pro děti. Celý moderátorský tým od děti po dospělé mi přišel nesympatický a s Elishou a ostatníma se nemůžou srovnávat. Nicméně triky asi menší děti pobaví a něco přišlo zajímavé i mě. Slabé 2* ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama