Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při výbuchu vesmírné stanice Patriot osvítila oblohu mezi Dallasem a Washingtonem obrovská exploze a na území Ameriky se snesla spousta trosek. Psychiatrička Carol Bennel má obavu, že neznámá látka z paluby lodi se nepozorovaně dostává do ulic města i k ní domů. Carol se spojí se svým kolegou Benem Driscollem a svěří se mu se svým tušením. Zdá se totiž, že v celém Washingtonu její obava nikoho nezajímá. Epidemie se šíří a Carol si uvědomuje, že ti, kteří by s virem měli bojovat, šíří něco mnohem horšího – zárodky neznámého viru, které zaútočí na DNA spícího člověka a postupně jej promění v něco, co je nám navlas podobné, ale zbavené všech emocí. Během jediné noci se většina lidí v její blízkosti promění v bytosti, jež mají jediný cíl: infikovat druhé a ovládnout prostor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (489)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Začiatok príjemne strašidelný, postupne sa však atmosféra stráca. Decentných 93 minút je záchranou tohto filmu pred oveľa horšími hodnoteniami. Ešte jedna drobnosť - aj keby vo filme nebola žiadna invázia, žiadne mimozemské entity, už samotná osoba malého Olivera by stačila na žáner sci-fi - také neskutočne dobré dieťa totiž jeden len tak nevymyslí :-) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vývar z odvaru provařených vývarů, postavený ponejvíce na pitomém nervním a místy nelogickém střihu cooltrendy nervní kamery, to vše dle ne moc chytrého scénáře asi pro pozdvižení atraktivity pro ne moc bystrého diváka. A k tomu trochu toho blití a >filozofujícího< mudrování nad zkažeností reálného >lidského< světa a... A lidstvo teda jak jinak samosebou zase jednou vyhrálo samo nad sebou a vyvařeno jest a... A nespravila to ani neustále pobíhající stárnoucí hvězdička Nicole K. . . . Takže jen další zbytečný film, určený zjevně jen pro nahonění nějakých těch drobných od věci neznalých mladých fanoušků žánru. Každopádně pak jeden měl až co dělat, aby u té matérie nakonec neusnul... ;o] - - - - - (Poprvé viděno 9.4.2012 na dvd /s originální zvukovou stopou s č. titulky a v původím formátu obrazu/, hodnocení 5260., komentář zde s notným zklamáním jako třistatřicátý - 9.4.2012) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle by mohl být klidně další díl Krajních mezí. Invaze skrze televizní obrazovku nádherné Nicol byla příjemná, sám příběh o emzáckém viru ale těžce kulhal. Začátek ušel i první zjišťování co to vlastně na troskách patriotu ulpělo. Celkem ušla i nastalá pandemie, protože až se něco někdy takového stane, jsem si jist, že vláda šíření nákazy nebude schopna čelit (a teď nemyslím vědomé šíření viru nakaženými). Celkem jsem se bavil, když Nicol a Craig šli na návštěvu české ambasády v USA k velvyslanci Jindřichovi a jeho bodré ženě Ludmile. Když Daniel Nicol nabídl možnost jít na večírek, ptala se zda to bude s jídlem. Řekl, že ano a ona se zeptala co tam budou servírovat. Daniel odpověděl,, jsou to Češi, tak asi guláš'' ! .-)) Tak tohle v americkém filmu pobaví. Náš velvyslanec navíc není prezentován jako východní buran což jsem také ocenil. Jak se nákaza šíří, přestal jsem prezentovanému věřit. Byl to hlavně fakt, že nakažení měli dost inteligence na to aby pochytali nenakažené, ale ne na to aby poznali, že je Nicol svojí strnulost jen hraje.. Konec byl tak rychlý, že štábu buď došli peníze nebo si uvědomil, že by film byl o hoďku delší, tak to prostě utli. Zajímavá je myšlenka, zda záchrana lidstva nalezením vakcíny - v tomto filmu - byla pro lidstvo neustále válčící a neustále si ubližující opravdovou záchranou... .-)! Tři spory. * * * ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hirschbiegelovi asi nič nehovorí úvod, jadro, záver alebo gradácia deja. Pred titulkoví úvod je vložený z rozbehnutého deja, rozjazd to má slušný, proste dupe sa na plyn hneď od začiatku a v tomto spáde sa snaží držať až do konca. V polovici si človek na to zvykne a ku koncu sa i celkom začína nudiť. Na záver dôjde aj k akcii, ale tá je samozrejme rýchlim a neprehľadným strihom zostrihaná a potom zrazu bum a minútovým epilógom je odbavený koniec. Zvláštne, malo to na viac. Atmosféra je dobrá, len ku koncu sa to nejako zopsuje. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Jakoby někdo vzal potenciálně ambiciózní látku a přestříhal ji v rychlopalné béčko, které má sice své světlé momenty, ale po celou dobu vyvolává pachuť promarněné šance. Občas zamrazí, ale celkově spíš zamrzí... Navíc ten střih...je poznat, že scény byly původně delší a pomalejší, ale to, jak jsou sestříhané, aby se smrskla stopáž a aby se přidalo na tempu, působí jako kontraproduktivní avantgarda. O plynulém vyprávění tu nemůže být ani řeč, jak na sebe filmová forma neustále upozorňuje (právě prostřednictvím narušované kontinuity). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Skladatel John Ottman použil pro nahrání hudebního doprovodu 77-ti členný orchestr. (Terva)
  • Toto je čtvrtá adaptace románu Jacka Finneyho "Únosci těl" od roku 1955. (Terva)
  • Producentu Joelu Silverovi se nelíbilo komorní a psychologické pojetí filmu, které zvolil původní režisér Oliver Hirschbiegel. Ten byl odvolán a pro přetočení několika scén a dotočení těch zbývajících byl jako náhrada za německého kolegu povolán James McTeigue, který měl filmu dodat více akce. (oLí)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Bond účastníkem Zwickova odboje

Bond účastníkem Zwickova odboje

18.05.2007

Když Daniel Craig podepisoval smlouvu na chlastání martini s vodkou a projíždění se v Aston Martinu, možná se obával, aby mu (stejně jako jeho předchůdcům) role agenta 007 nepřischla navěky. Zdá se… (více)

Reklama

Reklama