Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (469)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Už nějaký čas jsem si říkal, kdy roztomilý klučík Freddie Highmore přetáhne strunu a začnu se zhnuseně dívat na ten jeho rozzářený obličejík a přát mu, aby se mu prodloužily kosti a prohloubil hlas a musel se začít prosazovat jako dospělý herec. Náhoda tomu chtěla, že se tím "momentem" stala naivní sladkobolná story o kráse a síle hudby, kterou jsem viděl až někdy v létě 2011, kdy Freddiemu bylo už nějakých devatenáct, a tudíž už nějaký čas nehrozilo, že by s dalšími takovými příspěvky otravoval:) Ať je to tak nebo onak, fakt je, že August Rush mi přijde nereálný a zacílený na divákovo srdíčko tak, že mě to až uráželo. A můžete se se mnou hádat, že jsem úplně mimo, a jaká je to cituplná pohádka a blablablabla. Máte na to právo a já vám ho neberu, jen prostě říkám, že tady si rozumět nebudeme. Nikdy;) Je to pro mě prostě podobný úlet jako Boyleovy Milióny, a tak dostane stejné hodnocení. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám filmové příběhy spojené s dobrou hudbou moc rád. I to byl důvod, proč jsem si tenhle film pustil. Jenže počáteční šílenství kolem New Yorku a následné objevení geniality malého Augusta mě utvrdilo, že tohle není dobrý film. Když jsem pozoroval scénu, jak August hraje poprvé na kytaru, chtělo se mi blejt. Tak strašně patetickej film jsem snad ještě nikdy neviděl. Chtěl bych vidět, jak někdo v deseti letech takhle začne hrát na kytaru. A ten způsob, jak to režisérka natočila, mi byl vysloveně protivný a nepříjemný. Jediné dobré na tomto filmu je Robin Williams a to jenom proto, že ta jeho pitoreskní postava měla alespoň něco do sebe. Zbytek chci ale co nejdříve zapomenout. Závěr filmu je jak z dokumentu o svědcích Jehovových, kde konec dobrý, všechno dobré a všichni žijí šťastně a spokojeně až do smrti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $31,664,162Tržby Celosvetovo $66,118,953Tržby za predaj DVD v USA $22,487,518 //počet predaných kusov 1,407,654Veľmi príjemný rodinný film, ktorý je miestami krásne emociálne nabitý, až sa slzy tlačia do očí a popri tom zaznejú aj krásne melódie v silnom vizuálnom poňatí. Filmu chýba len trošku lepšie doladenie scén, k tomu aby to bolo o kúsok bližšie k nejakej možnej dokonalosti v rámci žánru. Príbeh je dosť silný aby mal šancu zaujať aj presýteného diváka z dnešnej povrchnej tvorby. Malou chybičkou tu je trošku zle obsadení Robin Williams, lebo ten sa moc do takých tipov úloh akú tam dostal nehodí, kdež to Freddie Highmore boduje na plnej čiare. /80%/ __Škoda že Český dabing na DVD je trošku odbitý, potom to zbytočne kazí dojem, našťastie som to prvý krát pozeral v pôvodnom znení. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě pohádka, proto nemá cenu příběhu vyčítat jeho nelogičnost a neuvěřitelnost. Je to pohádka o hledání rodičů - a naopak hledání svého dítěte, v níž zásadní roli hraje hudba. Všichni herci jsou dobří, ale výkon Freddieho Highmore je úžasný. Ten kluk je fantastický - líbil se mi v Karlíkovi i ve Spiderwicích - má takový úžasně civilní projev, a přirozenost které se u dětských herců v tomto věku moc často nevidí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokus o novodobou pohádku, kde roli magie a osudu supluje hudba ve všech svých podobách. V zásadě není nic špatně krom jednoho detailu; (kýčovitá) dojemnost je chtěná a nikoli přirozená. Režisérka ji nátlakově valí horem spodem, každou vteřinu stopáže i jedno každé okénko filmového pásu. Je to jako by vám držela nůž pod krkem a pokud se nebudete dojímat, tak... No, má to přesně opačný efekt a místo dojetí se dostavila upřímná nenávist. Ve výsledku to tedy zafungovalo přesně jak mělo. Vyvolalo to ve mě emoční odezvu (jakkoli zcela jinou než-li zamýšlenou) a to se podaří máločemu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Byl jsem okraden. Na dvě hoďky si lehnu k filmu a chlapáctví fuč, tvrďáctví fuč a cynismus taky fuč. Přiznávám, že jsem si při nadělování zapomněl k Všemohoucímu dojít pro hudební talent a od té doby jsem majitelem mimořádně vyvinutého hudebního hluchu, ale hudbu prostě miluju. A sledovat Evana, kterak všechny pazvuky světa přeměňuje na hudbu, bylo naprosto úžasné. Zbytek považuji pouze za pohádkový doprovod ke skvělému zvuku, který mé obstarožní reproduktory již léta nedokázaly vyloudit. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To je tak naivní, neuvěřitelný příběh, až je snad i krásnej. Tak něžně melancholickým příběhem se protloukáme k zdárnému a hudbou protkanému konci. Ta písnička z kostela je vážně moc pěkná :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ano, je to taková pohádka, ale i přesto to působí ohromě kouzelně osudově, akorát, ač je teda hudba po celej film různorodá a plná fantazie, tak tam neni nic, co by mě přímo posadilo na prdel, že bych si řek "ty krávo, to je úžasný" a nezmoh bych se na nic víc, což tomu podle mě trošku chybí. Ale Freddie Highmore má rozhodně něco do sebe a tady zahrál výborně ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nedhladiac na pár nereálnych elementov a dianí (hranie na orgáne/varhanoch za pár minút) je August Rush jeden veľmi podarený a dojemný film. Keby to nebolo až tak schematické a predvídateľné, miestami až gýčovité, mohlo sa jednať o jednom z mojích obľúbených filmov. Je to však určené skôr pre televízneho diváka, a to je bohužial cítiť aj na prevedení. Hercom však nie je čo vytkúť. Freddie Highmore to má rozbehnuté (už od Karlíkovej továrne) a Robin Williams ukazuje, že vie zahrať aj záporáka, nie len výborného showmana na pódiu s Bobbym McFerrinom (album Spontaneus Inventions pesníčka Beverly Hills Blues... ;) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nádhera, krása, neskonalý úžas. Kromě skvěle si sednoucí hudebně i herecky talentované dvojky Jonathan Rhys Meyers a Keri Russell, je tou nejzářivější a téměř nadpozemsky hudební genialitou obdařená postava, jíž ztvárnil Freddie Highmore. Ten klučík má neskutečný talent. Zkrátka úchvatné a naprosto strhující. Závěr filmu, v němž Freddie diriguje při koncertu v parku svou melodii, mě naprosto duševně vyčerpal:) V jedné chvíli jsem myslela, že mě popadne až hysterický pláč. Nakonec jsem to dokázala "srovnat" do několika minut:) A za celý film bylo těch slzavých a dojemných scén vskutku hodně. Celý tento, pohádkově laděný příběh překypuje okouzlující hudbou a všemožnými kompozicemi. August Rush složil poctu hudbě. Její magii, nekonečné kráse a síle, kterou do nás dokáže dostat. Toto byla skutečně Melodie mého srdce. ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Uživatelé čsfd neustále hází špínu na přeslazené romantické filmy, ale pak dají osmdesát procent téhle medové frašce, kde se nedá naprosto ničemu věřit. Freddie vypadá na osm let a to už je mnohem starší a pořád se tváří tak, že jsem měla chuť film vypnout. Navíc z něj neustále padají hlášky o tom, jak se hudba musí poslouchat, jak kdybychom to nevěděli. Ano, hudba se má poslouchat, pak nevím, proč ji v tom filmu tak strašně rozebírali. Ta přeslazenost, klišé a předvídatelnost z toho přímo trčí, pak je tu ta nelogičnost, kdy malý kluk naprosto NEuvěřitelným způsobem natrefí na svoje rodiče, kteří se do sebe naprosto trapně zamilovali po jediné společně strávené noci.. A nezapomeňme zmínit, že se Freddie umí během dvou vteřin naučit noty, hrát na kytaru a všechny nástroje, na které si jenom vzpomenete. To mi promiňte, ale všichni zde se na to museli asi koukat s klapkami na očích nebo pod vlivem omamných látek. Jinak si to fakt neumím vysvětlit. Tak přeceněný film se jen tak nevidí, teď je mi opravdu líto dobrých filmů, které všichni odepíšou jen proto,že jsou romantické nebo mají dobrý konec. Taková díla jsou naproti téhle šaškárně přímo veledíla. Nehorázný kýč. A podle mě je to nejhorší nejlépe hodnocená sr.. na čsfd:)) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S pojmom rozprávka som bojoval skoro celý film. A keď človek bojuje miesto toho, aby splynul je zle. Chyba bude zrejme niekde v matrixe a v tom, že som gitaru už v ruke držal a čo dokážem prekúsnuť ako filmožrút, nedokážem ako muzikant. Inač ok, hviezdy hviezdia a najviac žiari Mark Mancina a jeho živnosť. Je to jednoducho ideálny film s ponaučením predovšetkým pre nižšie vekové skupinky a melancholicky naladené polovičky, ktoré v tom tú rozprávku so šťastným koncom sami a bez boja nájdu. 60% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro odrostlejší s roztomile talentovaným Freddiem Highmorem a zdaleka ne tak roztomile chatrným příběhem. Ten slouží víceméně jen jako kostra pro vykreslení motivu postavy nového Mozarta, případně ještě tak jako lis na emoce citově křehčích diváků. Vysoká koncentrace patosu a sladkobolu k typu tohohle filmu sice patří, ale na opravdovější zážitek mi to nestačí. Dvě hodiny po závěrečné zatmívačce jsem nevěděl, proč jsem vlastně Louisovi a Lyle tu jejich osudovou lásku věřil a jediné co mi v hlavě zůstalo je zas jenom ten Freddie... a možná tak ještě Van Morrisonův Moondance. Průměr. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevím, komu byla tahle přeslazená pohádka určena, mě ale do svých spárů nechytla. 82% (srpen 2008)? Podivné motivy jednotlivých postav, dialogy, co tahají za uši, gesta, která se v dnešním světě už dávno nenosí a sny, které se plní možná v těch pohádkách. Rád se nechávám strhávat kýčovitými momenty v lecjakém cajdáku, ale August Rush je až příliš – navíc, pokud máme po všech (ne)možných dějových peripetiích přijmout fakt, že dvanáctiletý chlapec, který předtím nikdy neviděl noty a nezahrál ani jeden akord, teď vypomáhá na prestižním newyorském Juilliardu a čeká ho vlastní koncert před tisícovkami posluchačů. Nejsem skeptik, ale.. No, když už na to člověk tak nějak přistoupí, rozjíždí se tu osudový příběh Lyly a Louise, dvou nadějných muzikantů, kteří se na jedné newyorské střeše kdysi potkali, a tak trochu nevědomky zplodili hudebního génia, který chce být především "nalezeným". Roky se neviděli, hudba je ale dokáže znovu spojit. Právě famózní hudba tahá snímek do vyšších pater. Takhle skvěle poskládané hudební styly se často nevidí. Je tu jedna nominace na Oscara (skladba Rise It Up – skvostná Jamia Simone Nash & Impact Repertory Theatre), John Legend nebo několik písní od samotného Meyerse. Právě charismatický Jonathan Rhys Meyers vyzařuje takové charisma, že se ho kamera nemůže nabažit, naopak Freddie „Karlík Bucket“ Highmore je mi ze současných dětských objevů nejméně sympatický. Keri Russell je jenom pěkná, Terrence Howard prakticky nedostane větší prostor (i když by si ho zasloužil) a zrzek Robin Williams snad ani selhat neumí!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hudba je vážne veľmi silným článkom tohto filmu. Nielen že ho sprevádza a dopĺňa, ale i dej samotný sa točí okolo nej. Film je v niektorých momentoch doslova magický, škoda toho presladeného a dosť nepravdepodobného záveru. Zaujala ma scéna mixu ruchov ulice, i niekoľkokrát spievaná skladba i celkový herecký prejav J.R. Meyersa. V menšej úlohe poteší i R. Williams. Nepoznám nikoho kto nemá rád hudbu a neverím, že niekto kto ju má skutočne rád, by dokázal tento film odpísať. Pekné, dojímavé a hlavne plné skvelej hudby a všemožných zvukov. 80%. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Premárnená šanca jak hrom. Na podnose predložené tromfy v podobe mladého/šikovného chlapca (Freddie Highmore ako zázračný virtuóz August Rush), chytľavých nôt gitár/piesní (singel “Raise it up”, oduševnené vybrnkávania), hybných prestrihov/nájazdov a tiež záživného námetu o rodených talentoch, ktorí sa medzi nás rodili, rodia, rodiť budú sú na toľko vyzývavé, že ich polovičné zúročenie zamrzí aj po štedrovečernom kaprovi. Lebo akonáhle sa dejové peripetie začnú totálne vymykať kontrole a s hrajúcich postáv sa zrazu stávajú strnulé figuríny, tak omamujúci základ stráca na čarovnosti aj údernosti. Takto len "výchovná" rozprávočka, ktorá prerástla do precukrovaných proporcií a skončila ako neuchopiteľný gýč...a veru, nemusela. ()

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama