Reklama

Reklama

Setkání Lyly (Keri Russell) a Louise (Jonathan Rhys Meyers) v New Yorku je osudové a noc, kterou spolu tato krásná violončelistka a irský kytarista stráví, je pro oba nezapomenutelná. Lylin otec o jejich lásce ale nechce slyšet a vezme dceřin osud do svých rukou. Díky němu se tedy Lylin a Louisův syn Evan „August Rush“ (Freddie Highmore) dostane hned po narození do sirotčince, kde sní o svých nepoznaných rodičích. Evan má obrovský hudební talent, hudbu slyší všude kolem sebe a jednoho dne ho dovede i do New Yorku, kde nezůstane dlouho bez povšimnutí. Začne studovat na prestižní hudební konzervatoři a díky hudbě se dostane dokonce i k vytouženému cíli, kterým je setkání s jeho rodiči. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (469)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příběhově by to byl film za tři hvězdičky, je však výborně zahraný. Freddie Highmore v roli kluka hledající své rodiče a věřící, že ho chtěli a jednou se k němu vrátí, Jonathan Rhys Meyers v roli muže, který kdysi nalezl ženu svého života a zas ztratil, Keri Russell v pozici matky, která (SPOILER) věřila 11 let, že její dítě zemřelo při porodu a náhle zjistí, že žije a je odhodlána udělat cokoli, aby ho našla (KONEC SPOILERU), ti všichni jsou uvěřitelní. Zajímavý je Robin Williams v pozici záporáka (přestože i na něm je maličko sympatického). To celé podtrhnout faktem, že se jedná o hudební a hudbou emoce burcující film. Příjemné. Sice maličko nerealistické, ale když budete očekávat pohádku (která při extrémní shodě okolností nemusí být vyloženě nereálná), podíváte se na to docela rádi třeba ještě jednou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevím, komu byla tahle přeslazená pohádka určena, mě ale do svých spárů nechytla. 82% (srpen 2008)? Podivné motivy jednotlivých postav, dialogy, co tahají za uši, gesta, která se v dnešním světě už dávno nenosí a sny, které se plní možná v těch pohádkách. Rád se nechávám strhávat kýčovitými momenty v lecjakém cajdáku, ale August Rush je až příliš – navíc, pokud máme po všech (ne)možných dějových peripetiích přijmout fakt, že dvanáctiletý chlapec, který předtím nikdy neviděl noty a nezahrál ani jeden akord, teď vypomáhá na prestižním newyorském Juilliardu a čeká ho vlastní koncert před tisícovkami posluchačů. Nejsem skeptik, ale.. No, když už na to člověk tak nějak přistoupí, rozjíždí se tu osudový příběh Lyly a Louise, dvou nadějných muzikantů, kteří se na jedné newyorské střeše kdysi potkali, a tak trochu nevědomky zplodili hudebního génia, který chce být především "nalezeným". Roky se neviděli, hudba je ale dokáže znovu spojit. Právě famózní hudba tahá snímek do vyšších pater. Takhle skvěle poskládané hudební styly se často nevidí. Je tu jedna nominace na Oscara (skladba Rise It Up – skvostná Jamia Simone Nash & Impact Repertory Theatre), John Legend nebo několik písní od samotného Meyerse. Právě charismatický Jonathan Rhys Meyers vyzařuje takové charisma, že se ho kamera nemůže nabažit, naopak Freddie „Karlík Bucket“ Highmore je mi ze současných dětských objevů nejméně sympatický. Keri Russell je jenom pěkná, Terrence Howard prakticky nedostane větší prostor (i když by si ho zasloužil) a zrzek Robin Williams snad ani selhat neumí!! ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hrozně okatě se to snaží diváka rozbrečet. Hned na začátku do toho Kirsten praští a sype na vás hromadu smutnejch očí a řečí malejch dětí, hlavně pak Freddieho Highmora, kterej btw táhne celý film, jinak byc to bylo mnohem horší. Ale ta prvoplánovitost, neskutečně čitelnej příběh a J.R.Meyers (to jako "zpíval co?") a Ker Russell filmu docela škodí... Robin byl naopak výtečnej, některé scény byly naprosto super (třeba ta v kostele se zborem, nebo jak to rozjel na kytaru u čaroděje) a hlavně hudba (ne od tý pseudokapely Evanova otce) byla fakt dobrá, pozvedající film trochu výš. Ono, film je v podstatě jen o hudbě, hledat v tom něco víc než jen lehce prokouknutelnou slaďárnu je blbost. Ale je to hezký :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $31,664,162Tržby Celosvetovo $66,118,953Tržby za predaj DVD v USA $22,487,518 //počet predaných kusov 1,407,654Veľmi príjemný rodinný film, ktorý je miestami krásne emociálne nabitý, až sa slzy tlačia do očí a popri tom zaznejú aj krásne melódie v silnom vizuálnom poňatí. Filmu chýba len trošku lepšie doladenie scén, k tomu aby to bolo o kúsok bližšie k nejakej možnej dokonalosti v rámci žánru. Príbeh je dosť silný aby mal šancu zaujať aj presýteného diváka z dnešnej povrchnej tvorby. Malou chybičkou tu je trošku zle obsadení Robin Williams, lebo ten sa moc do takých tipov úloh akú tam dostal nehodí, kdež to Freddie Highmore boduje na plnej čiare. /80%/ __Škoda že Český dabing na DVD je trošku odbitý, potom to zbytočne kazí dojem, našťastie som to prvý krát pozeral v pôvodnom znení. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nedhladiac na pár nereálnych elementov a dianí (hranie na orgáne/varhanoch za pár minút) je August Rush jeden veľmi podarený a dojemný film. Keby to nebolo až tak schematické a predvídateľné, miestami až gýčovité, mohlo sa jednať o jednom z mojích obľúbených filmov. Je to však určené skôr pre televízneho diváka, a to je bohužial cítiť aj na prevedení. Hercom však nie je čo vytkúť. Freddie Highmore to má rozbehnuté (už od Karlíkovej továrne) a Robin Williams ukazuje, že vie zahrať aj záporáka, nie len výborného showmana na pódiu s Bobbym McFerrinom (album Spontaneus Inventions pesníčka Beverly Hills Blues... ;) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Když Hope (Jamia Simone Nash) vysvětlovala Evanovi (Freddie Highmore) noty, nezmínila se o jejich značení ani délkách, ale pouze o názvech. Přesto už s přehledem věděl, jak se zapisují, což ukázaly další záběry. (inachisio)
  • Robin Williams se při vytváření svojí postavy Wizarda inspiroval vzhledem a chováním zpěváka Bona z U2. (Morien)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama