Reklama

Reklama

Když mu bylo sedm let, odebrali ho matce a podrobili drsnému vojenskému výcviku. O třicet let později musí král Leonidas, vládnoucí řecké Spartě po boku milované manželky Gorgo, čelit děsivé hrozbě. Král Xerx požaduje, aby se mu Sparta podřídila, Leonidas však posly bez milosti shodí do studny. Je odhodlán bránit svou zemi i navzdory nepříznivým věštbám. Nikdo netuší, že věštbu zaplatil Thérón, který se spřáhl s Xerxem. Když rada odmítne Leonidovu výzvu, shromáždí král tři sta odhodlaných bojovníků a vydá se s nimi k pobřeží, aby se v úzké soutěsce Thermopyly postavil mnohonásobné přesile. Připojí se k nim také Arkaďan Daxos se svými vojáky. Zatímco se muži připravují k boji, Gorgo, kterou jeden z radních varoval před zrádným Thérónem, se snaží přesvědčit radu, aby Leonidovi vyslala na pomoc posily. Leonidas odmítne s Xerxem vyjednávat. Svou zemi nevydá do rukou nepřítele. Sparťané beze ztrát odrazí první perský útok. Zatímco Leonidas znovu odmítne s Xerxem vyjednávat, Gorgo se s velkým sebezapřením poddá Thérónovu chtíči, ve snaze získat ho na svou stranu. Podlý rádce ji však opět zradí. Zradí také uražený Efialtés, který Xerxovi ukáže, kudy by se jeho vojsko mohlo dostat Sparťanům do zad. Leonidas se odmítne vzdát, a tak se schyluje k rozhodující bitvě. (TV Nova)

(více)

Recenze (2 015)

CorvusBlek odpad!

všechny recenze uživatele

V dnešní době technika pokročila tak daleko, že se dá kompletně celý film "natočit" v počítači.Dá se to udělat dobře( Svět zítřka, Sucker Punch), nebo špatně a to je tento příklad, vyumělkované až běda, kýč jak prase, totálně plytký a povrchní příběh, směšné postavy atd. Další postřehy viz komentář Lima a Galadriel... ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

300: Bitva u Thermopyl je vizuálně skvěle zpracovaná, ale silně zaostává příběh, který je prakticky o ničem. Jakoby nám chtěl režisér jen ukázat co technika a on dovede, ale příběh jedné z nejslavnějších a největších bitev historie tak trochu odbývá. Chápu, že je to natočené podle kratičké novely, ale přeci jen je to historický film. Neříkám, že to bylo špatné, protože po vizuální stránce to je naprosto parádní - díky slow motionům atd. Doufám, že se podobná historická dramata nebudou točit převážně tímto způsobem, protože ve srovnání s jiným historickými eposy působí 300 trochu pohádkově, ne-li jednoduše. Přemýšlel jsem, že tomu dám 3 hvězdičky, ale protože mě to nenudilo, tak jednu přidám. Slušný film. 4/5. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Silný testosterónový zážitok. 300 je film, na ktorom mi absolútne nič nevadí a všetko mi zapasovalo. Počnúc heroickým Butlerom, Fassbenderom, kráľovnou, bojmi, spomaľovačkami, dialógmi, pátosom. Neskutočne ma to bavilo. Len ľutujem, že som to nevidel na veľkom plátne... 85% ()

Don Maty 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím s názormi, že tento film nie je mega. Cool tuti fruti hlášky "This is sparta", "Tonight, we dine in hell"...No povedzte mi, ktorá z nich nie je legendárna? Gerard Butler ako Leonidas úplne sadol. A keď sa pýtate, vôbec mi nevadí, že sa vo filme viac kričalo ako rozprávalo :). O tom to bolo!!...5* ()

tehAne5ta 

všechny recenze uživatele

...můj oblíbený komix předělaný do puntíku na filmové plátno...a taky to tak dopadlo, spousta obrázků, téměř žádné dialogy, není nouze o ARGH nebo UNGH pazvuky...takový oddychový průměr na který se hezky dívá... ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

jednoduše geniální. pokud vám nechybí testosteron, nejste adoptovaní a díváte se poprvé, musí se vám tohle líbit jako homosexuálum registrované partnerství! When the boy was bornlike all Spartans, he was inspected. If he would been small or puny or sicky or misshapen, he would have been discarted. From the time he could stand, he was baptized in the fire od combat. Taught never to retreat, never to surrender. Taught that death on the battlefield is service to Sparta was the greatest glory he could achieve in his life. Taught to show no pain, no mercy. Constantly tested, tossed into the wild. Let to pit his wits and will against natures fury. It was his initiation his time in the wild for he would return to his ppl a Spartan or not at all. Come back with your shield or on it (goodbye, my love). Theres no room for softness. No place for weakness. Only the hard and strong may call themselves Spartans. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Akcia ? Áno. Napätie? Áno. Lena Headey? Áno. Vizuálne efekty? Áno. Toto je podľa mňa najlepší výtvor Snydera. Počkám si však ešte na Muža z ocele. ()

fatalista 

všechny recenze uživatele

Efektne natočená rozprávka plná krvi a umelých sixpackov. Vizuálne pastva pre oči, nič viac. No nemôžem povedať, že som sa nebavil. Pre mňa 80%, THIS IS SPARTA! ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Stylově velice zajímavý film a po vizuální stránce bezesporu ojedinělý. Je vidět, že historický film se dá natočit i bez velké výpravy, historických staveb a studiově. Myšlenkou filmu je bezesporu tvrdohlavost a hrdost Sparťanů, kteří se odmítli podrobit Peršanům, tím méně jejich králi Xerxeovi. Bojovníci a vojáci Sparty bojovali nejen za sebe, ale zejména za své děti, aby nemuseli být otroky rozpínavých vetřelců. Líbilo se mi zděšení jejich vyslance, když pohlédl na stěnu, která byla vytvořena mrtvými těly jejich bojovníků a ani to jej neodradilo. Nenasytnost a touha po moci zde byly již odedávna. Přestože film jsou krvavá jatka, člověk musí obdivovat odvahu a kuráž s níž těchto 300 vojáků do bitvy šlo. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Kto má rád mytológiu a hlavne príbeh je mu blízky, tak nemôže takúto lahôdku nevidieť. Príbeh sa vedie pokojným prúdom, ktorý nenápadne graduje a vrcholí pri prvom strete v úžine. Kto sa vie vžiť do úlohy sparťanov, tak zimomriavky je to najmenej, čo človek pri tomto megafilme pociťuje... 5star! ()

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Krásný válečný film, který mě bavil svou akcí až do úplného konce! Skvělý a odvážný(:D) Gerard Butler. 4,5* ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

afektovaná efektovaná 3/5 nic víc nic míň, každopádně THIS IS SPARTA !!! (česky: TOTO JE SPARTA !!!) se stalo kultovním výkřikem a za to si tento snímek zaslouží víc jak 50 % :) ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Nevím co dodat. Je to již pár let co jsem tenhle veleskvost viděl a přemýšlím jak ho vystihnout, ale pořád se mi sakra vybavuje jenom: This is Sparta!!!!! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nemôžem dať plné hodnotenie, ale tento snímok je v mnohom jeden z tých výnimočných. Zack Snyder svojim typickým štýlom "ukoval" diváka do kresla a ponúkol mu orgazmatický vizuálny zážitok za tónov apokalyptickej hudby od Batesa, pričom v tomto prípade zvíťazila forma nad obsahom, keďže šlo o pomerne jednoduchý dej. Gerard Butler fenomenálny a slušne mu sekundoval Michael Fassbender - aj keď len vo vedľajšej roli. Konečné hodnotenie teda veľmi pozitívne. 75 % ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Že bych z toho skákal radostí, to se nestalo. Každopádně musím setsakramensky pochválit Zacka Snydera za mimořádné vizuální efekty. Zamrzel taky příběh z původních předloh, taktéž scénář, a dialogy půl na půl. Luxusní bitvy s emotivním koncem dodávají fanouškům prahnoucí po krvi a řežbách přesně to, co především menší diváci obdivují. Za moc nestála ani hudební produkce, ale slow-mo kamerový systém vyšel dobře i pro kritiky. Z herců se nikdo nepoznamenal na Oscara nebo Zlatý Glóbus, ale na nějakou oddechovku s céčkovým příběhem postačí. Ale že bych uvedl nominaci na film roku, to možná ve snu, ale Rise of an Empire nevypada o nic lépe. ()

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Romeo a Julie: Bitva u Verony

Romeo a Julie: Bitva u Verony

22.03.2015

Dopočítat se filmových zpracování nejslavnějšího Shakespeara není vůbec jednoduché. Adaptací jsou vyloženě desítky, v paměti ale nejspíš máte tu od Baze Luhrmanna a možná podivnost Tromeo and Juliet… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama