Reklama

Reklama

Když mu bylo sedm let, odebrali ho matce a podrobili drsnému vojenskému výcviku. O třicet let později musí král Leonidas, vládnoucí řecké Spartě po boku milované manželky Gorgo, čelit děsivé hrozbě. Král Xerx požaduje, aby se mu Sparta podřídila, Leonidas však posly bez milosti shodí do studny. Je odhodlán bránit svou zemi i navzdory nepříznivým věštbám. Nikdo netuší, že věštbu zaplatil Thérón, který se spřáhl s Xerxem. Když rada odmítne Leonidovu výzvu, shromáždí král tři sta odhodlaných bojovníků a vydá se s nimi k pobřeží, aby se v úzké soutěsce Thermopyly postavil mnohonásobné přesile. Připojí se k nim také Arkaďan Daxos se svými vojáky. Zatímco se muži připravují k boji, Gorgo, kterou jeden z radních varoval před zrádným Thérónem, se snaží přesvědčit radu, aby Leonidovi vyslala na pomoc posily. Leonidas odmítne s Xerxem vyjednávat. Svou zemi nevydá do rukou nepřítele. Sparťané beze ztrát odrazí první perský útok. Zatímco Leonidas znovu odmítne s Xerxem vyjednávat, Gorgo se s velkým sebezapřením poddá Thérónovu chtíči, ve snaze získat ho na svou stranu. Podlý rádce ji však opět zradí. Zradí také uražený Efialtés, který Xerxovi ukáže, kudy by se jeho vojsko mohlo dostat Sparťanům do zad. Leonidas se odmítne vzdát, a tak se schyluje k rozhodující bitvě. (TV Nova)

(více)

Recenze (2 015)

denny001 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi originální zpracování historie. Velmi pateticky ( ale to je právě to pravé ořechové u takovéhle látky) vyprávěný příběh, který by měl každý znát ze základní školy. A opravdu jsem byl překvapen, že historie tady překroucená nebyla, jak mnozí píší. Těžko taky chápu, jak někdo u skutečného příběhu napíše, že vykrádá náměty smyšlených scénářů... ()

LennyCowler 

všechny recenze uživatele

Film který se dá vidět i stokrát a přesto stále pobaví,vizuelně dokonalý s naprosto skvělejma hláškama! Málo který film podle komixové předlohy mě tolik bavil a dostal. Upozornění: film není vhodný pro Slávisty:-) ()

Mykie 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat, že má 300 svoje mouchy. Má jich dokonce tolik, kolik by se sletělo na hromadu plnou zmasakrovaných Peršanů. Ale je to zábava ten masakr, co? Je to zábavná trvalka a baví i po bez mála dekádě. Zack je borec! ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Výborná podívaná hlavně po vizuální stránce.Stovky mrtvol po bitvě ze kterých udělají hranici a namakaný bojovníci kteří zabíjí hlava nehlava v čele s G.Butlerem který podal skvělý herecký výkon.,prostě bitva jak má být. ()

dominick123 

všechny recenze uživatele

300 je důkazem, že když uděláte kvalitní trailer tak pak naženete do kin hodně lidí a peníze se vám jako producentovi pohrnou. Ale tak k filmu, to jsou totiž vizuální orgie o tom žádná. Na rok 2006 se mi to po stránce technické hodně líbilo. Navíc tento epos o Sparťanech a jejich odvaze kdy se i hrstka může postavit kolosu a vzdorovat na mně udělal dojem už na základní škole, proto je dobré, že se takový příběh skrze film rozšíří. Jediné co bych asi strhl nebo spíš zkritizoval jsou některé kostrbaté hecující dialogy, i když v angličtině to přirozeně zní lépe. Nicméně po shlédnutí 300 Rise of an Empire bych měl alespoň hvězdičku přidat, protože první díl je opravdu lepší, tak možná příště. ()

kavon 

všechny recenze uživatele

Paráda, super, pecka. Tenhle film má koule a nebojí se to dokázat. Krvavá podívaná kterou Zack Snyder zvládl na výbornou. Herecké výkony parádní scénář taky ušel, jen jediné co jsem prostě nemohl přehlédnout je to že ve filmu neumí počítat. Jednomu muži setly hlavu, drahý odešel a pár jich taky zabily nesmrtelní a přesto když byly v záveru schovaní ve falanze tak pořád říkají 300 mužů. Vím je to jen detail, ale mě to prostě trhalo uši. ()

Jinpachi 

všechny recenze uživatele

Sice málokde mám zastání, když se snažím obhájit film, ve kterém parta 300 mužů pobíhá se svými meči v ruce, za burácejícího řevu a spoře oděných, ale že je to náramná podívaná a pastva pro oči, se musí nechat. Mám na mysli samozřejmě styl, jakým to bylo natočeno, atmosféru, která je hustší než porost hipísačky a ze všech stran cákající krev. Někdo by to bral jako odlehčení, je to jen jeden z těch snímků, co se kolikrát hodí na zabití odpoledních hodin, když vůbec neutíkají, ale zároveň bych mohl uznat i fakt, že je to celkem, v moderním pojetí samozřejmě, zvládnutý historický fenomén. Dokonce je tu i znát jemný, ale škrablavý podpis Franka Millera, což mi dělá větší radost než svlečené děvy. ()

Danny71 

všechny recenze uživatele

Strhující děj, napětí, krásné scény. Sice malinko uhnuli od skutečné bitvy, ale to na věc moc nemění. Takový nádherný velkofilm mohou nafilmovat jan Američané. Můj obdiv ()

danny79 

všechny recenze uživatele

S efekty je to tu obcas prehnane, nektere zpomalovacky v soubojich maji spise blize pocitacove hre nez realite, ale je to unosne, vizualne atraktivni a velmi dobre se na to divalo. Zpracovani je na velmi slusne urovni, akce je dost a je take dobre povedena, herci jsou uveritelni, dej ma tempo, patos na hrane. Prijemne prekvapeni. ()

TomAbrt 

všechny recenze uživatele

Něco nového, velmi akčního a herecké výkony opravdu také stojí za to. Nečekejte akční béčko, ale kruté, krvavé, ovšem velmi kultivované a inteligentní Sarověké Řecko. Hrdinové jsou chrabří, napumpovaní a mezi naprosto "cool" hláškami se objevuje i ten inteligentní humor. Děj se drží historických témat a nějaké to "přitažení za vlasy" v podobě perských nepřátel vám vadit vůbec v celku nebude, spíš vás přitáhne k filmu ()

Stydlivka 

všechny recenze uživatele

No...je vidět, že na efektech se někdo vyřádil, ale k tématu filmu se mi to nehodí...vždyť je to jak Matrix za dob Sparty :-D ()

jujask 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je taky ako som čakal. Je to fakt dosť realistické a dobre natočene, vyzuálna stránka super, príbeh trošku by potreboval trosku viac šťavy ale musím uznať že sa im to vydarilo dať do kopy. Spkojnosť a odporúčam. ()

len.tilka 

všechny recenze uživatele

„IT'S AN HONOR TO DIE AT YOUR SIDE.“ – „IT'S AN HONOR TO HAVE LIVED AT YOURS.“ Bůhví jak to tehdy vůbec všechno bylo. Je to pěkně udělaný, ale to je tak všechno. Každej herec si asi musel tvrdě zamakat na svý postavě za což jim tleskám, ale nic to nemění na tom, že děj je nemastný neslaný a všichni to strašně prožívaj. Bohužel ať se dělo co se dělo, nehlo to se mnou a když naskočily titulky, byla sem docela i ráda. Jediný, co za to stálo, byly dechberoucí masy těch bojovníků, co se valily, až z toho duněla zem a následný zpomalený fighty, kde se jim napnul každý sval v těle. Klobouk dolu za nošení vší tý výbavičky, věřim tomu, že se chlapi docela pronesli. Celý to zabarvení alá historická bitva hrdinů z komiksu mi přišla zbytečná, ale po chvíli si zvyknete. ()

aneeet15 

všechny recenze uživatele

No nevím... Film je sice velice kvalitně udělaný, ale asi je to spíš pro milovníky krveprolévání. Obsazení krále a královny Sparty stojí za to, ale nějak nechápu, kdo si představuje boha Xerxese jako transku... To se vážně nepovedlo. ()

Vlkodav 

všechny recenze uživatele

Leonidas a jeho parta,řvali ,,this is Sparta!". Leonidas se s tím nesere, všechny kope do prdele. Leonidas nezemřel zbytečně, v boji si vedl výtečně. K tomu 300 krasavců, nezemřelo nazdařbůh. A nakonec ten velký gay, si přestal myslet že je nej.-Nádherné a krásné vizuální orgie a atmosféra co tě zabije. Epických hlášek hromady a velká nouze o vady. Gerardovi jsem tu roli sežral a představil si, jak by mě seřval.-95% tomu dám, i když se to možná nelíbí vám. ()

NagatoPein 

všechny recenze uživatele

300 je kultom svojho štýlu a vlastne nemá konkurenta. K pochopeniu je treba poznať zámer, okolnosti a režiséra. Nehľadajte tu filmovú technickú kvalitu ako u Gladiátora. Je to príbeh, ktorý prežil stovky rokov a takto je aj podávaný. Nie ako historická udalosť ale ako veľký príbeh európskych dejín. Silné herecké podanie a držanie sa atmosféry po celú minutáž filmu, epický rozprávač, ktorého si už dlho nepamätám, originálne choreografie súbojov a zrejmé posolstvo. Negatív nájdete obrovské množstvo, ak na film pozeráte iným spôsobom. To si však nezaslúži a preto má u mňa 90%. ()

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Romeo a Julie: Bitva u Verony

Romeo a Julie: Bitva u Verony

22.03.2015

Dopočítat se filmových zpracování nejslavnějšího Shakespeara není vůbec jednoduché. Adaptací jsou vyloženě desítky, v paměti ale nejspíš máte tu od Baze Luhrmanna a možná podivnost Tromeo and Juliet… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama