Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedii o vztahu dvou lidí v pokročilém věku natočili před lety scenáristka Inka Ciprová a režisér František Filip. Inscenace vznikla v ostravském studiu v hlavní roli se Stellou Zázvorkovou, Marií Rosůlkovou, Františkem Filipovským a Jaroslavem Moučkou... Penzista Janatka se pohádá se ženou Anežkou. Jeho kamarád Klouda jej přemlouvá, aby se dal rozvést. Při další hádce Janatka Anežce tedy skutečně oznámí, že se rozvede. K jeho překvapení žena souhlasí a vyzve ho, ať zařídí všechny potřebné papíry. Vyjde najevo, že vlastně nikdy neuzavřeli manželství. Janatka se tomu dlouho vyhýbal a Anežka se s tím nakonec smířila. Nyní by se ovšem museli nejdříve vzít, aby se mohli rozvést. Janatka ji tedy požádá o ruku. Sousedka Purmová uvidí na návštěvě u Anežky Janatkova přítele Marouška a považuje jej omylem za jejího milence. Sdělí to Janatkovi, který kamaráda v rozčílení inzultuje. Nakonec se vše vysvětlí a může se konat svatba... (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

topi 

všechny recenze uživatele

Výborná televizní inscenace s vynikající Stellou Zázvorkovou a Jaroslavem Moučkou žijící v " tiché domácnosti " , kterým výtečně sekundují František Filipovský a Marie Rosůlková. Vtipná, zábavná podívaná, která má své nezapomenutelné kouzlo osmdesátých let. František Filip jako režisér to s herci uměl a dokázal vždy pobavit. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka o manželských problémech, roztahaná do ukecaných a uhádaných pasáží, ale málokdy do vtipu. Herci jsou sice výborní, ale mírou humoru zapadá tento film do řady zapomenutelných normalizačních konverzačních rádoby komedií. Šedivé, jako tehdejší doba. Snad jen téměř osmdesátiletý František Filipovský, který poskakuje a leze po čtyřech po pokoji v trenkách stojí za povšimnutí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Moc hezká televizní komedie, která má své vrcholy v každé společné scéně Zázvorkové s Moučkou, naopak upadá do podprůměru v ostatních ukecaných scénách. Když rozebírají dědáčci v hospodě výhody manželského či nemanželského života nebo když dvě babky doma klevetí o chlapech, je to docela nuda. Ale jak přijde na hádky Zázvorkové s Moučkou, tak je to jízda. Konec dobrý, všechno dobré. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Na tichou domácnost to bylo dost hlučný, ale vzhledem k tomu, že většinu randálu vytvářela Stella Zázvorková s Jaroslavem Moučkou, mělo to grády. Jejich společné výstupy neměly chybu. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou čím dál víc sleduju tyhle inscenační komedie z dob normalizace. Mají zvláštní atmosféru, kterou v současných filmech nenajdete. Zpočátku poněkud nudné a roztahané dialogy, zejm. hospodské, ale asi v půlce filmu se to přece jen trochu víc rozjelo. Zvlášť intervence Filipovského a Rosůlkové na sledy omylů a nedorozumění dodaly skvěle podaným hádkám Zázvorkové a Moučky ten správný šmrnc. Pobavila mě hláška "No počkej, až se vezmeme, já ti ty rozvody zatrhnu!" Též zaujala neznámá hospodská stolní hra "vanýsek", škoda že se toho o ní nerozvedlo poněkud víc. 55% ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Prostoduché, ale celkem vtipné... Místy moc ukecané a nastavované dialogy... A děj slábne a slábne, až se začnete nudit... ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Než děj samotné komedie jsem si užíval mistrné herectví Stelly Zázvorkové, Marie Rosůlkové a Františka Filipovského. To byl koncert! ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Senilní, ne moc nápaditá situační komedie, dobrá spíše jako zavzpomínání na dnes již mrtvé herce než na nějaké extra pobavení. Název filmu je zavádějící, protože tato domácnost je ve skutečnosti pořádně uřvaná. Dědek s babkou na sebe neustále křičí, ale ve skutečnosti se mají rádi. Úsměvné momenty a dobré hlášky tam sice jsou, ale mohlo by jich být mnohem více. Děj je předvídatelný a každému musí být jasné, jak to všechno skončí. No jo, až ze mě bude starý dědula, tak mě to možná bude bavit víc. Možná... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

A mě to bavilo, včetně dějových zvratů. Příjemná nostalgie, mám pocit, že se herci bavili. A Marie Rosůlková, ta je/byla prostě úžasná dáma. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě že je tu napsáno, že je to komedie. Neustálé řvaní a hádání dvou hlavních protagonistů leze spíše na nervy. Po druhé velmi uřvané hádce jsem to vzdal. Tohle není "komedie" mého typu. 201110304000/7629/7834++++Souhlasím s vlastním předešlým komentem a jen dodám, že jsem ani nepochápal ty dva staré voly. Tedy ty manžele nemanžele. Větší blbinu jsem fakt dlouho neviděl. Potřetí už ani omylem. Dokoukáno snad jen silou vůle ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké výkony, ale průměrný příběh i zpracování. Za něco stojí až tak posledních 10 minut, a nejsem si jistý, jestli stojí za to čekat na něj prvních 70 minut. ()

Reklama

Reklama