Reklama

Reklama

Santa Claus 3: Úniková klauzule

  • USA The Santa Clause 3: The Escape Clause (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Calvin, který se stal Santa Clausem, a jeho manželka Carol, čekají své první dítě. Bohužel právě ve chvíli, kdy se blíží Štědrý den. Carol ale chybí přítomnost její rodiny, takže Scott se rozhodne pozvat její rodiče na Severní pól. Problém je, že oni netuší, kdo je, a myslí si, že je výrobce hraček v Kanadě. Před Radu Severního pólu je přizván Jack Frost, který hodně žárlí na Santu, a je radou obviněn, že se ho snaží zastínit. Matka příroda navrhuje sankce. Jenže Jack je velmi výmluvný a snaží se své jednání obhájit, což se mu docela daří. Jako trest dostává jen veřejně prospěšné práce. Pod vedením elfů by měl pracovat na přeměně Severního pólu na Kanadskou provincii - to kvůli rodičům paní Clausové. Jenže Frost má jiný cíl. Chce přimět Santu vzdát se svého postavení. (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (55)

pufina 

všechny recenze uživatele

Tak když už jsem viděla předchozí dva díly a na tohle jsem jednou narazila v TV (a viděla jen závěrečnou hodinu), tak jsem dostáhla i tento díl, abych to viděla komplet. Není to o nic lepší než předchozí díl. Paní Clausová čeká malé Sanťátko, a aby nebyla sama, přitáhne Santa celou rodinu na Severní pól. Musím ale říct, že nápad na Jacka Frosta je dobrý (jen ten jeho vzhled a herec nic moc). A Allenovi tyhle role dost sedí, to je taky plus. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluji filmy o Santa Clausovi. Je mi jasné, že každému budu připadat jako blázen, jelikož jsem jedna z mála, která tomuto filmu dala 4*, ale mě to bavilo. Užívala jsem si to. Ano, věděla jsem dopředu, jak to skončí, ale nenudilo mě to. Originální děj a navíc vtipný. Líbilo se mi, že se většina odehrává na severním pólu a také, že tam je scéna z prvního dílu, tím je to zajímavější. Mám ráda Tima Allena a pokud Santa existuje, jsem si jistá, že on je Santa v reálném životě, jelikož tu roli by zvládl na jedničku, stejně jako skvělý Martin Short v roli Mráze a Alan Arkin mě na konci svým obličejem dost rozesmál. Prostě nádherná Vánoční podívaná, která neurazí, ale potěší. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování rodinného vánočního filmu z roku 1994, který už dnes považuji mezi vánočními snímky za kultovní. Obsazení se nemění, opět jsou tu staří známí herci z prvního i druhého dílu, to vše v čele s Timem Allenem v titulní roli Santa Clause. Ale objevují se zde i nové postavy, z nichž asi ta, která dostává nejvíce prostoru, je Jack Mráz v podání Martina Shorta. A kolem něj se také točí vlastně celý film. Jack Mráz patří mezi tzv. pohádkové postavy, ale ze všech těchto postav je ve světě lidí nejméně známý. Žárlí na Santovu oblíbenost a rozhodne se ho připravit o toto výsostné postavení, což se může stát pouze tehdy, kdyžý Santa drží v ruce svůj sněžný globus a současně pronese formulku, že si přeje, aby se nikdy nestal Santa Clausem. Dál děj popisovat nebudu, protože nechci zbytečně spoilerovat. Ale je tu něco velice originálního, co se v pokračováních filmů objevuje málokdy. Mám na mysli to, že se tu objevuje scénka z prvního dílu, kdy se Tim Allen stal Santa Clausem. Tato scénka je sem velmi zajímavě zakompovaná a film se tím rozhodně stává zajímavějším. A je tu i jedna změna oproti prvním dvoum dílům. Zatímco první dva díly se odehrávají z velké většiny ve světě lidí, tento díl se naopak z velké většiny odehrává na Severním pólu. To je také oproti prvním dvoum dílům tak trochu změna. Ale celkově film vyznívá dost dobře a pořád se u toho bavím stejně dobře, jako u prvního či druhého dílu. Je to prostě pohodový vánoční film s trochou toho napětí a s trochou humoru, ale pořád to plní dobře svůj účel. Takže stejně jako prvním dvoum dílům, i tomuto třetímu pokračování dávám čtyři hvězdičky. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší díl serie, přesto pořád zábava za 60 procent. Někdy jsou gagy přehnané (spěch na porodní sál apod.), ale jindy fungujou. Martin Short je příjemné zpestření ansámblu, jen je škoda, že (SPOILER), v okamžiku, kdy je Scott připraven o to být Santou, to není víc beznadějné a delší snaha o to vše vrátit by tomu taky prospěla. Takhle to Calvin všechno vyřeší jediným pohledem a geniálním nápadem. Vše zachránit by mělo být složitější. Ale stejně jsem se bavil.... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Režisér zůstal, ale i u třetího dílu byla provedena změna, tentokrát na postech scénáristů. A ti sice vymysleli nového padoucha - Jacka Frosta, jenže ten se dlouho neprojevoval nijak jinak než tím, že v továrně na dárky prováděl různé diverzní akce. To vlastně není nic moc. Předstírání pobytu v Kanadě místo Severního pólu pro tchána s tchyní je sice nápad o něco zajímavější, ale čekal bych humornější sled událostí a skečů, než jaké nastaly. Následná přeměna Severního pólu, díky níž jsme mohli vidět dané místo i z jiného pohledu než ze země, mi trochu připadala, jako by tvůrci chtěli připomenout, že z Vánoce se stala komerční show, fraška. Lidi se mají hlavně bavit a utrácet peníze, v tomto duchu jsou ostatně vedeny i vánoční trhy. Dalším prvkem je samotná podstata J. F. - je to škarohlíd, protože mu chybí objetí. Právě takoví lidé často tráví Vánoce sami a tím pádem je ani nemají rádi. Všemi třem díly se bohužel táhnou slabá triková stránka. A podobně jako ve dvojce i zde bych čekal více humoru na to, že jde o vánoční komedii. Asi není dobře, když to nejlepší přijde na úplném konci, kdy sledujeme nepovedené záběry. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • V Santovej (Tim Allen) továrni na hračky možno vidieť počítadlo, na ktorom je zobrazené: 378 rokov bez úrazu. (m.a.t.o.)
  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví Santova (Tim Allen) pravá ruka, elf Bernard. Túto úlohu po ňom prevzal elf Curtis (Spencer Breslin). (m.a.t.o.)
  • Když nějaký Santa použije Únikovou klauzuli, vrátí se (třeba i s někým dalším, co se ho drží) do chvíle, kdy se stal Santou. Tam Jack (Martin Short) oblékl kabát dříve než Scott (Tim Allen) z 1. dílu a sám se jím stal. Je tedy logické, že když se pak oba vrátí podruhé, měl by Santa vstoupit do okamžiku, kdy si 1. Jack oblékne kabát a v tom by mu musel zabránit. Ve filmu Santa jen držel současného Jacka, aby nechal obléct kabát svoje minulé já z prvního dílu (je tam tedy taky dvakrát). (SpiderBoy)

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama