Reklama

Reklama

Santa Claus 3: Úniková klauzule

  • USA The Santa Clause 3: The Escape Clause (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Calvin, který se stal Santa Clausem, a jeho manželka Carol, čekají své první dítě. Bohužel právě ve chvíli, kdy se blíží Štědrý den. Carol ale chybí přítomnost její rodiny, takže Scott se rozhodne pozvat její rodiče na Severní pól. Problém je, že oni netuší, kdo je, a myslí si, že je výrobce hraček v Kanadě. Před Radu Severního pólu je přizván Jack Frost, který hodně žárlí na Santu, a je radou obviněn, že se ho snaží zastínit. Matka příroda navrhuje sankce. Jenže Jack je velmi výmluvný a snaží se své jednání obhájit, což se mu docela daří. Jako trest dostává jen veřejně prospěšné práce. Pod vedením elfů by měl pracovat na přeměně Severního pólu na Kanadskou provincii - to kvůli rodičům paní Clausové. Jenže Frost má jiný cíl. Chce přimět Santu vzdát se svého postavení. (Nova Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (55)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší díl serie, přesto pořád zábava za 60 procent. Někdy jsou gagy přehnané (spěch na porodní sál apod.), ale jindy fungujou. Martin Short je příjemné zpestření ansámblu, jen je škoda, že (SPOILER), v okamžiku, kdy je Scott připraven o to být Santou, to není víc beznadějné a delší snaha o to vše vrátit by tomu taky prospěla. Takhle to Calvin všechno vyřeší jediným pohledem a geniálním nápadem. Vše zachránit by mělo být složitější. Ale stejně jsem se bavil.... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečné pokračování předchozích dvou výborných vánočních komediích. V jedničce byla originalita v podobě ujeté představy, že kvůli komu Santa zemře, tak se Santou stane. Dvojka se nesla v romantičtějším duchu, kdy si Santa musel najít manželku a že si ji našel. Ale ta trojka? Tady už nic není. Být Santou zatouží Jack Frost, předabován na patvar Pan Mrazivý. A právě tento Pan Mrazivý je asi to nejhorší z celého filmu a zaslouženě za tuhle roli byl Martin Short nominován na nejhoršího herce ve vedlejší roli. A co úchvatná ředitelka Elizabeth Mitchell ze druhého dílu? Tady úplná tuctovka v jakémsi nicříkajícím santovském svetru s účesem třídní šprtky. Jednou zhlédnout se to dá, podruhé už radši neeeee. [1641. hodnocení, 51. komentář, 44%] ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Třetí Santa Claus má hodně napilno. Paní Clausová čeká dítě, její rodiče přijedou na návštěvu, bývalá manželka se chce podívat na Severní pól, který je potřeba předělat na Kanadu a roli záporáka přebírá Jack Frost v podání otravného Shorta. Únikovou klauzuli měli zvolit i tvůrci, ale po letech nečekaně přidali ještě seriál. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Komentár ku prvej časti tejto vianočnej komédie som ukončil slovami: Tim Allen ako samovoľne sa transformujúci "Santa Claus" je zábavný. Toto konštatovanie som po zhliadnutí snímku "Santa Claus 2" musel negovať. To čo bolo vtipné a zábavné v roku 1994, to už o osem rokov neskôr nefungovalo. Napriek tomu bola o ďalšie štyri roky, v roku 2006, vyprodukovaná ďalšia časť. "Santa Claus 3: Úniková klauzula". Zbytočný pokus, zasa nuda. Dúfam, že spoločnosť Walt Disney Pictures uplatní v tomto prípade klauzulu tri krát a dosť. ** ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Že si to vzalo pod křídlo Disney vůbec nic neznamená. Film je milý, ale hloupý až běda. Postavy si protiřečí - jednou je vše v pohodě a vzájemně se podporují, najednou přijde nesmyslná hádka a cesta do alternativní současnosti, aby se neřeklo. Na tento prvek se dostává až po víc než polovině filmu a je vlastně tím jediným skutečně dobrým. Zbytek? O něco originálnější, než dvojka, ale jinak blbost na entou, která díkybohu svou životní etapu ukončila ještě zavčasu. 40% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví Santova (Tim Allen) pravá ruka, elf Bernard. Túto úlohu po ňom prevzal elf Curtis (Spencer Breslin). (m.a.t.o.)
  • V Santovej (Tim Allen) továrni na hračky možno vidieť počítadlo, na ktorom je zobrazené: 378 rokov bez úrazu. (m.a.t.o.)
  • Když nějaký Santa použije Únikovou klauzuli, vrátí se (třeba i s někým dalším, co se ho drží) do chvíle, kdy se stal Santou. Tam Jack (Martin Short) oblékl kabát dříve než Scott (Tim Allen) z 1. dílu a sám se jím stal. Je tedy logické, že když se pak oba vrátí podruhé, měl by Santa vstoupit do okamžiku, kdy si 1. Jack oblékne kabát a v tom by mu musel zabránit. Ve filmu Santa jen držel současného Jacka, aby nechal obléct kabát svoje minulé já z prvního dílu (je tam tedy taky dvakrát). (SpiderBoy)

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama