Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Udržet velký byt v centru velkoměsta, i když je nájemné "regulované", není žádná legrace. Zejména když profesorka francouzštiny Ernestina je už dávno v penzi. Proto ráda souhlasí s podnájmem mladé podnikatelky Miriam. V té chvíli ovšem stará dáma netuší co ji čeká a jak se její, do té doby jednotvárný život, změní. Překvapí ji nejen nečekané zlepšení životní úrovně včetně cesty do Paříže, ale i velké stavební bytové úpravy a nakonec ten pozoruhodný inzerát v novinách: "Diskrétní privát v centru". Ernestina začne tušit, kde je zdroj příjmů její podnájemnice a proč Miriam potřebovala "zgruntu" přestavět bývalou pracovnu jejího muže. Překvapivě je však tento příběh o tom, jak se vzdor komerčním a zcela praktickým začátkům jejich setkání sešly dvě rozdílné a osamělé ženy a našly k sobě cestu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Látka ze současnosti, která ani tak moc neublíží. Hlavně kvůli zbytečné neutahanosti jednotivých zápletek i celého příběhu. Květa Fialová je jako vždy bez chyby, větší problém jsem měl s rolí, a vidím, že nejsem sám, kterou hrála Zuzana Slavíková. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a povedený televizní film. Z velké spousty, které nám veřejnoprávní televize v nedělní večery servíruje, se jedná o lehký nadprůměr. Téma je poutavé, navíc politicky ožehavé a je jen spekulace, zda to souvisí s blížícími se volbami. Květa Fialová je herecké eso a zaujala mne i Zuzana Slavíková. 70%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pofiderní zpalce vycucaná historka pomateného scenáristy s jalovou rutinní televizáckou režií, kterou nespraví ani tehdy ještě vcelku snesitelné herectví dnes už mnohdy nesnesitelné K.F., o pitomých frázích a jiném žvanění vypouštěném z tlamek všech protagonistů - božínku i >národní< bohém (sic!) Dohnal si vydohonil... °-[.. - už ani nemluvě... Jen další zoufalá matérie bakalářské konzistence z brněnské tupovize, hotová >formáž fromáž< natažená na nesnesitelných 69(!) minut - leda, že by v tom byla nějaká oplzlá gerontolesbí symbolika... :-/ - - - - - (Poprvé viděno 14.9.2011 na >smrtelné jebničce< , hodnocení 101., komentář zde jako devátý - 14.9.2011) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nonšalantní Květa Fialová jako bývalá profesorka francouzštiny pozvedává jinak schematický příběh o úroveň výš... Ovšem leccos se po patnácti letech jeví vpravdě naivním a nekriticky přejímá i to, co nemá (zejména postava Miriam). ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tyhle televizní věci, co rádobymoderně brnkají o aktuální témata jsou problematické v tom, že velmi rychle vyšumí, navíc tady jsou občas dost otřesné výkony. Jenže z velké části se to točilo v kavárně, kde jsem několik let budoval svou image kavárenského povaleče, takže aspoň ty dvě hvězdičky musím dát. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Květa Fialová i Zuzana Slavíková jsou bezesporu mezi našimi největšími herečkami. A sledovat je ve vtipně napsaném televizním filmu je zážitek. ()

Angerr 

všechny recenze uživatele

Další televizní film z naší současnosti se mi opět docela líbil. Zabývá se několika citlivými tématy (jak se postavit k ženám, které se živí prostitucí, nebo aspoň "masážními službami" - co vlastně ta ženská přesně dělala?) a jak tržně orientovaná společnost mele lidi přežívající z dob minulých. Dvě hlavní herečky hrají své role velice dobře a přesvědčivě. Nepřesvědčivý, i když pěkný, je bohužel závěr filmu a nenásilné řešení vztahu hlavních hrdinek. Kromě toho mám dojem, že vzhledem k současným (leden 2006) změnám v oblasti regulovaných nájmů je uvedení tohoto filmu v hlavním vysílacím čase na ČT1 také politickým tahem - majitel domu je jednoznačně záporná postava a má tak asi vytvořit předpojatost ke všem majitelům (tím neříkám nic o svém vlastním názoru na tento spor!). 6/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslela, že půjde o bláznivou komedii, ale komediálního tady nebylo vůbec nic. Rozdílnější herečky už vybrat nemohli. Je tu étericky vypadající bytost Květa Fialová a proti ní rázně, přísně až možná profesorsky vyhlížející Zuzana Slavíková. Ta klame tělem. Obě k sobě najdou cestu. Obě dámy jsou natolik výrazné, ale celý příběh nedokážou utáhnot. Bohužel není co táhnout. Pokud tenhle film už znovu neuvidím, tak taky nic nestane. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Nebohoucí sračka!!! Výkony Slavíkové, ale i Fialové jsou otřesnou ukázkou dnešního (ne)herectví...Fujtajbl!!! ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o tom, kterak vdova po profesorovi vymění chudý, ale poctivý život za sladkou jízdu plnou kremrolí, výletů do Paříže a dalších radovánek - ovšem za tichý souhlas s provozem bordelu v bývalém pokoji svého muže. K tomu morálně zcela jasně definovatelná, přesto scénáristy snad omlouvaná postava pragmatické bordelmamá. Skutečně nevím, kde je morálka tohoto dílka. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Laskavý český počin, nenásilná podíváná, která Vás u televize udrží (možná to je tím že nikde nic nedávají :D ) a chcete to prostě vidět celé. Myslím si že právě tak by měl správný film vypadat - "donutit" Vás vidět ho celý :O) K hereckým výkonů nemám námitky, Květa Fialová je dáma pár exceláns a tuto roli brilantně stvárnila. Jediná věc která se mi nelíbila, byl její bleskurychlý obrat ze zaryté staré profesorky do vcelku moderně smýšlející ženy. Čekal jsem to malinko pozvolnější, více sýrového uplácení, více mátového čaje, leč stopáž je jednou daná a nejpíše se nedalo dělat nic jiného než jít přímo k věci :O) K Z. Slavíkové taky výhrady nemám, ale notno podotknout že v její roli bych si dokázal představit kteroukoli českou herečku mladšího data "výroby" :) Řidič je typický neherec a je to na něm vidět i slyšet v každém dialogu, pan domácí je zase na druhou stranu klasický záporňák, avšak řekněme že je malinko méně mozkově obdařen :O) Nicméně ale film se povedl, ale v jeho hodnocení jsem byl na rozpacích mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Ke čtyřem mne nakonec dokopala ona výše jmenovaná vynikající K. Fialová, Škoda SuperB s koženým interiérem z alcantary a bi_xenonovými světly, Brněnské prostředí, které se mne bezprostředně dotýká a jak už bylo řečeno výše - laskavost a nenásilost tohoto díla :O) Takže 4x*. Manamana :O) ()

Tominecek

všechny recenze uživatele

Ocenění ELSA 2006 v kategorii "Původní domací televizní dramatická tvorba – herečka (Květa Fialová)", udělená Českou filmovou a televizní akademií. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Tupe. Lacne. Az do konca som cakal dake vylepsenie, ale uz sa to zial len sprasilo. Takto to vypada, ked sa porevolucni hlupaci snazia nieco inteligentne natocit - a oni to nie a nie vyjst, pretoze maju namiesto hlavy odpadkovy kibel. Ani smiesne, ani poucne, ani ludsky zaujimave - proste nic. Len tupe a plytke - a nespravi to ani ta nablbla cirkusova muzicka, akoze smiesna. Os filmu: ako vykopnut staru babku z bytu pomocou bordelu. Cize trocha mafie, trocha predajneho sexu, hromada lzi, smiesna hudba a zaver, ze ked sa vsetci sprasime, budeme sa spolocne radovat, je logicky pod psa. Cest praci, smrt budu mit iba ak z takychto sraciek. Davam 1*, lebo som to vydrzal dopozerat - sice v sklamanej nadeji na dobry koniec, ale predsa. Zalostny obraz stavu domacej poprevratovej tvorby. Hanba tvorcom i hercom; a ze tu babku na tu koninu nahovorili, to je tiez trapas. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho stupidního konce, dalo by se to skousnout, ale takto jdu s hodnocením o dost níže. Herci byli v pohodě, jen Slavíkovou nějak prostě nemusím. Dalo se na to dívat, ale podruhé asi netřeba. ()

cccGlenisla 

všechny recenze uživatele

Průměrný televizní film. Zajímavé téma, výborná Květa Fialová. Přesto nezaujme natolik, aby mi po pár týdnech zůstal v paměti. ()

Reklama

Reklama