Reklama

Reklama

Legendy zítřka - Série 1

(série)
USA, 2016, 11 h 15 min (Minutáž: 42–44 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Arthur Darvill, Victor Garber, Brandon Routh, Dominic Purcell, Wentworth Miller, Caity Lotz, Ciara Renée, Franz Drameh, Casper Crump, Falk Hentschel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Série sleduje skupinu hrdinů a padouchů, kteří jsou povoláni cestovat časem, aby bojovali proti větší hrozbě. (LUKICKK)

Recenze (15)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80% Mix Arrowa a Flasha v podaní vedľajších postav pod značkou Legends of Tommorow. S počiatku som si myslel, že to bude iba nudná alebo násilná vyplňovačka, ale opak je pravdou. Postavy majú čo ponúknuť, príbeh je zaujímavý a akcii nechýba šmrnc. Navyše to vyzerá celkom draho alebo aspoň drahšie ako Flash či Arrow. Cestovanie v čase ma vždy bavilo a navyše tento Terminatorovsky príbeh celkom môžem. Veľké plus je aj to, že Legendy majú iba 16 dielov a skoro v každom sa v cestuje v čase, takže to máme celkom pestré v rámci období. Potešia aj drobné pomrknutia na iných hrdinov - Jonah Hex alebo Oliver Queen v roku 2046. Aj hudba od dvorného skladateľa DC comics sa tiež podarila. V celku vydarený seriál, bavili ma postavy, bavil ma príbeh, som zvedavý na druhú sériu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přiznaně "bezmozkové" komiksové prohánění se časem za účelem zlikvidování nesmrtelného tyrana Vandala Savageho vyměnilo logiku za akční bezstarostnou zábavu (samozřejmě s náznaky "vztahování"), což mu i docela vycházelo. Béčkové postavy z Arrowverse prokázaly dostatečný potenciál i schopnosti na týmovku (jednotlivě by káru jménem Waverider určitě neutáhly) a camea z domovských seriálů vždy potěšila. Spousta triků, bitek, hlášek či zvratů kolísavé úrovně tak na nenáročnou oddychovku bohatě stačila. ()

Reklama

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Flash si stále drží kvalitu. Arrow síce kvalitou kolíše, dá sa na neho ale pozerať. A Legendy? Moc nepotešili. Skupina vedľajších postáv z vyššie spomínaných seriálov sa pustí na cestovanie časom aby zastavili Vandala Savagea (k tejto postave sa vyjadrím nižšie). Samozrejme cestovanie časom je len zámienka pre striedanie prostredí, scenáristi ho moc logicky neriešia, preto nepočítajme, koľkokrát by svet zanikol v časových paradoxoch, ktoré Legendy napáchali. Hrdinský tím je potom klasika. Máme tu postavy, ktoré nás zaujímajú (Leonard Snart a Sara Lance, neskôr Mick Rory) postavy do počtu (Firestorm) a postavy, ktoré nás iritujú (Kendra Saunders/Hawkgirl, i keď Carter Hall/Hawkman mi vadil viac). Okey, to by boli hrdinovia, teraz k ich protivníkovi. V tomto roku nám CW vo svojich hrdinských seriáloch naservírovali trojicu záporákov. Arrow skrížil luk s Damienom Darkhom. Flash si zapretekal so Zoomom a Legendy, ako som spomínal, sa snažili zastaviť Vandala Savega. Musím hneď povedal, že Vandal Savage zaostáva ohromný kus za Zoomom a Darkhom (i keď epizódy s ním ma bavili najviac). Áno, ide o strašného záporáka, ktorý v budúcnosti ovládol svet a je ešte k tomu nesmrteľný, nejako ale mohli rozviť jeho motiváciu a charakter. Takto ide len o klasického zločinca, ktorý si uvedomí, že nemôže umrieť a tak sa rozhodne ovládnuť svet. Zase ale hercovi, ktorí ho hral a na ktorého meno si nespomeniem, ta rola celkom sadla, tak aj napriek plytkému charakteru, nešlo až o takú tragédiu. Detail (!!!) :A spomínate si, že sa v Arrowovi zmenil Vandal na hromádku prachu? Tak ako je možné, že ohrozuje budúcnosť? To nám nejako scenáristi zabudli vysvetliť :-( . Dal by som dve hviezdičky, finálová epizóda ma však dosť bavila, tak jednu pridávam. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dneska už legendární díly Arrowa a Flashe Legends of Yesterday a Legends of Today mě nehorázným způsobem nakoply se těšit na připravovaný spin-off obou seriálů a další přírůstek do expandujícího Arrowverse. Chvilku mi trvalo si zvyknout na typicky britského Arthura Davilla a záporák byl také snad více "annyoing", než bylo zamýšleno. Mít již první řadu v sestavě, kterou v Legendách vídáme dnes, byla by pecková. Bohužel se v ní nacházelo dost postav i vedlejších story, které mě po celé ty 4 měsíce pěkně otravovaly. Chvála bohu, že to tvůrci tolik vytáhli v řadách nadcházejících. 7/10 ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film se mi pozdával odtažitý a říkal jsem si, jestli vůbec získají hrdinové mé sympatie. To jsem se, ale bál zbytečně, od 3. - 4. dílu jsem se začal velmi bavit. Kvalit propracovaných prvních sérií Flashe to nedosahuje, ale celý seriál se nebere příliš vážně (i když se v něm dějí podstatné věci pro ostatní). Vidím v tom spíše pohodovou zábavu, kde sice příběh očekáváte, ale i tak vás baví. ()

Galerie (358)

Zajímavosti (2)

  • Když si Chronos (Dominic Purcell) nasazuje svůj oblek, tak v prvním záběru má obě rukavice, v druhém má jen jednu a pak zase obě. (Domaneni)
  • V 10. minutě Leonard Snart (Wentworth Miller) pronese větu: „Tohle není můj první útěk z vězení,“ čímž odkazuje na působení v seriálu Útěk z vězení (od r. 2005), kde vystupuje jako Michael Scofield. (M__)

Reklama

Reklama