Reklama

Reklama

Legendy zítřka

(seriál)
  • USA Legends of Tomorrow (více)
Trailer
USA, (2016–2022), 77 h 8 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Victor Garber, Arthur Darvill, Brandon Routh, Dominic Purcell, Wentworth Miller, Caity Lotz, Ciara Renée, Franz Drameh, Falk Hentschel, Casper Crump (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(110)

Tajemný „pán času“ z budoucnosti dá dohromady nesourodou skupinu superhrdinů a padouchů, aby zachránili svět před mocným zlem. (Netflix)

Recenze uživatele Lachtaan k tomuto seriálu (5)

Legendy zítřka (2016) 

Docela dost mi zamrzelo, když sem se dozvěděl, že ten skvělej zazobanej chlapík jménem Ray Palmer aka Atom opouští Arrowa.. Kdyby člověk nevěděl, že nás čeká týmovka Legends of Tomorrow, asi by jeho údajnou smrt na konci 3. sezóny těžce prožíval.. Pak se nám ale Atom vrátil prostřednictvím tohodle nového seriálu.. Líbí se mi tady propletení budoucnosti s celou érou lidstva na naší planetě, líbí se mi i postoj Arthura Davilla jako Rip Huntera akorát.. mi někdy efekty a občasný příběh přijdou jako nízkorozpočtový sci-fi film.. Díly mi zatím přijdou dost podobné a trochu stále bez příběhu, tak doufam, že se to rozběhne.. Jediný seriál, který si u mě mohl dovolit mít díl co díl téměř stejný koncept, až obdobně jako americké televizní kriminálky, byla první série Arrowa.. A ta se už nedá zkopírovat, takže bych si v závěru přál méně napodobenin Doctora Who a více motivace k tomu, aby člověk u seriálu vydržel :) ()

Série 1 (2016) (S01) 

Dneska už legendární díly Arrowa a Flashe Legends of Yesterday a Legends of Today mě nehorázným způsobem nakoply se těšit na připravovaný spin-off obou seriálů a další přírůstek do expandujícího Arrowverse. Chvilku mi trvalo si zvyknout na typicky britského Arthura Davilla a záporák byl také snad více "annyoing", než bylo zamýšleno. Mít již první řadu v sestavě, kterou v Legendách vídáme dnes, byla by pecková. Bohužel se v ní nacházelo dost postav i vedlejších story, které mě po celé ty 4 měsíce pěkně otravovaly. Chvála bohu, že to tvůrci tolik vytáhli v řadách nadcházejících. 7/10 ()

Série 2 (2016) (S02) 

Tohle byla již od prvních epizod jedna velká záchranná náplast na sérii předchozí. Zmizeli Hawkman a Hawkgirl, které nikdo nemusel, Rip se svými otravnými způsoby vést legendy se odebral do pozadí a objevila se JSA, která hodně ovlivnila nejen tok samotného seriálu, ale i životy některých charakterů. Jo a taky přibyl Nick Zano, který místy hláškuje až přespříliš, ale k nerdům jako je on a Ray to zkrátka patří. Jinak výborná nečekaná sestava úhlavních záporáků, kteří dohromady fungovali opravdu dost badass. Legion of Doom se zjevila jako nejlepší padoušská liga nejen v historii seriálu, ale možná i samotného filmu. Škoda, že už se v plné sestavě nikdy nevrátí. Posledních cca 5 dílů - skutečně peckových! 9/10 ()

Série 3 (2017) (S03) 

Tak je Legendám zase na půl roku odzvoněno a jejich posledních několik částí je nekompromisně umístilo mezi mé nejoblíbenější seriály. Více než zajímavé budování postav, důstojné odchody stálíků i příjemné příchody nových Legend, mě bavila ta nenásilná humorná nadsázka, kterou se snažili budovat Mick s Natem a Rayem. Také hodně kreativní názvy jednotlivých epizod, trefně si utahujících ze známých filmů a televizních děl. V neposlední řadě také konečné řešení samotného CW o návrat Constantinea do svých řad. Jen doufám, že se říjnové pokračování nebude přespříliš držet jen jeho příběhu a souvisejících schopností. Třetí série 9/10. ()

Crisis on Earth-X, Part 4 (2017) (S03E08) 

Supergirl celý crossover nakopla nesmírně pozitivní cestou vpřed, aby prostřední části Arrowa a Flashe klesly mírně dolů. Oceňuju ale především snahu o zasazení všech možných postav do rolí dvojníků, se kterými si scénáristé tentokrát nemálo vyhráli. Wentworth Miller naše srdce nezklamal po nedávném oficiálně neoficiálním odchodu z Arrowverse a ještě jednou využil příležitosti se objevit. Zamiloval jsem si ty badass scény, kdy můžeme vidět všechny mé oblíbené televizní hrdiny pohromadě. Škoda, že taková euforie v mé hlavě nepanuje i při sledování seriálů od Marvelu. Ten si holt pevně drží žezlo v oblasti filmu, v televizi je kritické filmové DC alespoň dle mého o krok napřed. Abych vše shrnul, už teď je mi líto, že mám celý event za sebou. Prvotní a závěrečná část vše okázale vygradovaly a já se královsky bavil. SPOILER: Jen škoda Steinova odchodu. Naštěstí jsem o něm věděl již dlouho dopředu a po celou epizodu si promítal Garberovy důvody, proč opouští celé Arrowverse. ()

Související novinky

DC přivede nového superhrdinu

DC přivede nového superhrdinu

18.03.2021

Studio Warner Bros a DC Films oznámili, že začínají pracovat na adaptaci komiksu Hourman. Prozatím existují tři verze této postavy, první byl chemik Rex Tyler, který vytvořil drogu zvanou Miraclo,… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama