Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Somora pracoval ako vodič. Tento človek znásilnil a zabil v lese 2 študentky - stopárky... (RTVS)

Recenze (3)

mira007 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak přišel v roce 2006 s cyklem nejznámějších slovenských zločinů ( kromě těch mafiánských ) a devatenáctý díl byl inspirací pro celkem známý film Smrt stopařek (1979) . Tak takhle to bylo .... některý foto jen pro silné žaludky, jinak velmi podobné s filmem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmové zpracování v režii Jindřicha Poláka mám za plnej počet a i když se ani tam nejedná o žádnou pohádku pro děti tak reálnej případ kterým to bylo inspirováno je ještě o dost silnější kafe. Somora bezohledný sebestředný sexuální maniak co prostě musel ukojit svoje pudy když to na něj přišlo je další zajímavá zrůdička která moc nezapadá do zdánlivě šťastné a bezpečné socialistické společnosti. Že to film pak musel trochu učesat je pochopitelné, protože kdyby tam ten mord byl tak brutální jak tomu bylo v reálu tak asi většina vyděšených diváků uteče z kina a ti co by tak neučinili by přišli o napínavou honičku zakončenou zásahem policejního snipera na státní hranici, protože ani tenhle pachatel nebyl zrovna hlava a když si navíc přímo na místě kde ukládal těla obětí náhodný svědek zapsal nejen typ jeho auta, ale i SPZ tak šli policajti najisto. Takže skutečnost oproti filmu není žádná napínavá detektivka, ale další čistokrevnej masakr kterej už tak nějak do kontextu tohohle seriálu přesně zapadá.100% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autostop je často vyhledávaným způsobem dopravy nejen mladých studentů a studentek, ale často sebou přináší i jistá rizika, o čemž svědčí nejen tento příběh a množství filmů (nejen Smrt stopařek – který se inspiroval přímo zde). Miroslav Somora – brutální vrah a úchyl, který znásilnil nejednu stopařku – ovšem tentokrát spáchal rovnou dvojnásobnou vraždu dvou mladých dívek, kterým před nosem ujel vlak. Nejen že je surově ubodal a umlátil, ale jednu z nich i po smrti zneužil. Obě pak zakopal nedaleko Valašských Klobouků. Viera Kuklská ani Tatiana Gangurová neměly šanci se mu ubránit – alespoň byl jejich vrah rychle dopaden a dostal trest smrti. Pohled na jejich mrtvá těla doslova zamrazí na zátylku i otrlé. ()

Zajímavosti (2)

  • V epizóde sa míňajú viaceré zdroje. Ten seriálový zobrazuje incident tak, že vrah Somora vyzve stopárky, aby sa tvárou otočili k pravým dverám auta, následne im zviaže ruky, jednu zvalí na zem a druhú sa pokúsi znásilniť. Dievča sa ale vyslobodí a zaútočí na Somoru. Dochádza k potýčke, počas ktorej Somora obe dobodá a následne ubije montážnym kľúčom. Jednu očistí od krvi a znásilní. Podľa zdroja "kriminalistika.eu" dochádza k incidentu inak, Somora si má počkať, kým stopárky nezaspia, aby zobral do ruky masívny uťahovací kľúč, po upadnutí do bezvedomia - nôž a vykonať spomínaný akt. (AxelWers)

Reklama

Reklama