Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V obchodním domě je zabita žena. Nic nenasvědčuje tomu, že je to počátek sériových vražd. Dva dny poté policie vyšetřuje další úmrtí. Žena se udusila a jediným důkazem je samolepka princezny Aurory. Ta se později najde i u první oběti. Vyšetřováním jsou pověřeni detektiv Oh Sung-Ho a jeho kolega Kwon Oh-jung. Počet obětí, které nespojuje jen samolepka, stoupá a policie je zatím bezmocná. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (29)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Thriller o serii vrazd, ktoreho napatie vdaka poznaniu tvare vraha hned od prveho zlocinu nespociva vo vyrieseni otazky "kto", ale podstatnym sa stava rovnako zaujimave "preco". "Feeling" filmu mi uz od uvodnych minut indikoval "zensku rezisersku ruku", ktora viac ako na akcnu linku vsadila na pretavovanie zanrovych formuliek do hmatatelneho vyobrazenia citov ustrednej hrdinky. Vdaka vytvarnej stylizacii, v ktorej prevladaju teple farby, clivemu hudobnemu podfarbeniu a presvedcivemu hereckemu vykonu nalada filmu uspesne kopiruje jej narastajuci smutok. Sikovny zaver ponuka dve alternativy, zial ani jedna z nich celkom neeliminuje niektore logicke chyby, resp. velke nepravdepodobnosti v pribehu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fanoušek Asie a revenge vyvražďovaček bude nadšen. Princess of Aurora je velmi skvěle napsaný a napínavý kriminální thriller s velmi vysokým bodycountem, vraždy působí opravdu reálně a znepokojivě, konec klasicky zapadne jako puzzle a divák srší radostí. Doporučuji velmi dobrý film . ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto GENIÁLNÍ!!! Přehlídneme-li řadu "nedotažeností", nebo mírných "přehnaností" v ději, a to, že by věci nemohly možná klapat tak, jak klapaly, jedná se jednoznačně pro mne o jeden z nejlepších krimi-thrillerů, jaké jsem od Korejců viděl!!! Film mne držel od začátku přibitého k obrazovce díky jedné vraždě za druhou, krvavá násilná jatka jedné ženy, jejíž motiv vypadal v podstatě jen jako "sereš mě ty čubko/debile, tak tady máš vidličku do krku"... Všechny vraždy časově perfektně rozvržené, brzy se ukáže samotný vrah, tedy vlastně vražednice, přitažlivá dívka ... a její bývalý manžel, policista brzy zjišťuje, že se jedná právě o ni ... Drama graduje, hon na vražednici se rozjíždí do akčních scén a z nich pak plynule do snových vzpomínek, výpovědí a vysvětlování co provází jejich nešťastné bývalé manželství ... Film pak vrcholí takovou měrou, že jsem vzpínal ruce k nebi ... Proč? To nesmím prozradit, ale rozhodně si to nenechte ujít!!! Film sice není tak "hardcore nekompromisní" jako pro mne už malý korejský kult The Chaser/Bílé maso (2008) a nešlape dějem a scénářem jako švícarské hodinky v "dokonalém" White Night (2009), ale i tak ho stavím na pedestial vedle těchto dvou nekorunovaných králů korejského thrilleru ... Absolutní špička, doporučuji!!! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nikdy se mi nestalo, že by mi film tak rychle utekl. Divák prostě nedostane šanci nudit se, protože hlavní hrdinka se s tím ani trochu nemaže. Scénář sice nepatří mezi ty nejoriginálnější, ale tuctovým bych ho rozhodně nenazvala. Hlavní výhodou je zajímavá herečka a způsob podání. Konec i rozuzlení se povedlo, ale k dokonalosti bych potřebovala ještě něco překvapivějšího. 4,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá kriminálna dráma. Má veľmi dobrý príbeh o žene, ktorá rozpúta sériu vrážd ľudí, ktorí spolu zdanlivo nemajú nič spoločné, ale majú a polícia ju chce dostať. Spracovanie je celkom dobré, ale aj tak na mňa nepôsobí úplne ideálne. Dej zaujme už od začiatku, keďže tu prakticky chýba nejaký rozbehový úvod, prvá vražda príde za okamih a hlavne v prvej polovici sa ich ešte viacero objaví, ale až tak moc mi nesadlo, že vrah je známy okamžite, takže zaujímavosť vyšetrovania tu chýba a ani nad dôvodom takéhoto konania hlavnej postavy netreba až tak moc premýšľať, uvedomiť sa dá po krátkom čase, preto ma ani dej nedokázal až tak moc vtiahnuť, ako by som chcel, napriek tomu, že som hlavnej postave fandil. Ale výnimkou je záverečná dvadsaťminútovka, ktorá sa skutočne vydarila, nielen výborne zobrazí to, čo sa skutočne stalo, ale hlavne záver v psychiatrickej liečebni je perfektný, celá táto časť je jednoznačným vrcholom filmu a má ten správny náboj. Spokojný som aj so samotnými vraždami, o tie tu samozrejme až tak moc nejde, hlavný je dôvod, ale aj tak sú slušne krvavé a niektoré situácie aj obsahovo zaujímavé, hlavne tá v salóne krásy. Herecké obsadenie je na tom dobre, prakticky celý film si pre seba získala hlavná hrdinka Eom Jeong-hwa, ktorá to zahrala výborne a zaujali ma aj jej schizofrenické výstupy, ale nesklamú ani zvyšné postavy. Réžia a technická stránka určite nepatria medzi špičku, ale ten slušný kórejský žánrový štandard si splnia. Podľa mňa sa po scenáristickej stránke dala ešte výrazná časť filmu mierne vylepšiť, ale to je asi to jediné, čo sa tu dá vytknúť, celkovo som dosť spokojný. 76% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale toto je jeden z najslabších Kórejských thrillerov, aké som doposiaľ videl (a že ich nebolo málo). Od úvodu absolútne priehľadný, bez mimoriadneho nápadu šokovať diváka, či už priebehom, alebo samotným rozuzlením. Identita vraha známa od úvodu, dôvody jeho konania snáď ani nemohli viac naznačiť, polícia vedie vyšetrovanie, ako banda amatérskych idiotov, až som začal mať dojem, že sledujem film z americkej produkcie. Nebyť pár nápaditých vrážd v úvodnej polovici, či jednej dvojminútovej pasáže v závere, ktorej sa predsa len podarilo citovo "povydierať", ozaj nijak výnimočný snímok, ktorý by mal dosahovať úroveň červených políčok. Pritom revenge thrillery, obzvlášť z Ázie, patria medzi moje najobľúbenejšie žánre. Pre tento krát, je mi ľúto. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Sympathy for Lady Vengeance 2? Ani náhodou. Zatiaľ čo Parkov príbeh pomsty je zabalený do ohromnej porcie atmosféry a dynamického deja, Princess Aurora neustále zakopáva o deravý, tuctový scenár. Debutantka Eun-Jin Bang sa snaží vykonštruovať chytrý, temný thriller, výsledkom čoho je len udýchaný dvojhodinový pokus presvedčiť diváka o možnosti ospravedlnenia motívu páchaných vrážd. Nezžil som sa s hrdinkou, nesympatizoval s ňou, film ma po skončení proste vypľul a zanechal bez akýchkoľvek pocitov. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Při sledování Aurory jsem byl unešen. Určite nejde o dílo vhodné pro každého, zcela jistě se nemůže líbit hnidopichům hledajícím nepodstatné chyby ve filmech či očekávající překomplikovaný artový děj, ovšem pokud se u filmu opravdu rádi bavíte místo rozebíraní vnitřních souvislostí, doporučuji. V Auroře je použit jeden z mých oblíbených motivů, kdy člověk vidí, že ve filmu jsou kladné i záporné postavy - a přesto alespoň já dodnes nevím, kdo byl vlastně kladný a kdo ne. Zpočátku mou mysl zaměstnávala záhadnost příběhu, a postupem času se záhadnost proměnila v ještě hlubší lidské drama, a jestli tuto složku někdo umí zpracovat, jsou to Korejci. 5/5 ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Vlastne 3 hvezdy, ale zas tak spatne jak se tady jeden trihvezdickovy komentar zminuje to nebylo. Vyborne herecke vykony a mnoho zajimavych az inovatyvne pojatych scen. Ale celkove to proste hapruje, no. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Princezna Aurora je výborný thriller. Bodycout je docela vysoký na poměry takového snímku, herci jsou sympatičtí a nebylo mi z nich nějak na blití. Co se týče hlavní antihrdinky, byla neskutečně nádherná, ale při tom vážně pěkná fena. Jediné co bych vytknul je stopáž, protože já bych film střihnul už tak o 10-20 minutek dříve, ale pořád se jedná o nadprůměrný revenge, který fanoušky Asie a thrillerů určitě nadchne. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Sysel_CZ dal plný počet, May tři hvězdy. Už když jsem viděl toto hodnocení před filmem, tak jsem si říkal, že se mi to asi bude hodně líbit... Popravdě ze začátku jsem nevěděl co si mám myslet ale postupem času mě to začalo vtahovat a nakonec zhruba posledních 20 minut mě naprosto dostalo. Co dokáže zhrzená matka... Skvělý soundtrack. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si uvědomil, že spousta asijských, konkrétně pak korejských filmů, trpí tragickou nevyvážeností mezi akcí, dramatem a hluchými místy. Pak je jen krůček od toho, aby se z nadějného gore thrilleru nebo sociálního dramatu stala na patro se lepící hmota bez chuti a zápachu, kterou na konci vyplivnete a jste vlastně rádi, že to celé máte za sebou. A přitom to začalo tak slušně - pletací jehlice umějí být hodně gore vražedný nástroj, když na to příjde, takže jsem si mnul bradavky v domění, že to bude solidní úchylárna. Bohužel proluky mezi dalšími vraždami jsou vyplněny právě topornými hluchými místy, které sice vraždy spojují a vysvětlují všechny pohnutky, ale vše je natočeno tak asijsko-naléhavým způsobem až to člověka po chvíli začíná obtěžovat. Navíc ta asijská afektovanost místy působí až směšně, takže v dojemné situaci, kdy by jste měli ronit slzy, koukáte na hodinky, kdy už to skončí. Princezna Aurora tedy nevyužila potenciál, ale příběh je to zajímavý, třeba se dočká solidního zahraničního remake. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný thriller! Zo začiatku ma uchvátil "thrillerový" dej a hľadal som spojitosti "prečo?", "ako?" a pod. No to ma postupne opustilo, a začal som sa čoraz viac ponárať do dramatickej časti tohto filmu, ktorá bola nie len silná dejovo (tentokrát musím povedať, že to bolo príliš snáď aj na mňa - nebudem spoilerovať len podotknem, že hovorím o príbehu toho 6 ročného dievčatka), ale aj atmosfericky (s každou postavou som sa dokázal 100% stotožniť, cítiť jej ľútosť, hnev ...). K tomu všetkému slušné herecké výkony a podmanivá hudobná zložka (záverečná pieseň je skvelá). Musím uznať, že aj keď som mal pri sledovaní filmu k niektorým scénam výhrady, ako náhle sa to však v závere začalo vyjasňovať, zistil som že boli úplne neoprávnené. Celkovo vzato výborné! 5* A už sa teším, aký film nakrúti debutantka Eun-jin Bang ďalší v poradí! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Trochu mě vyděsil hudební podklad úvodních titulků, který mi okamžitě asocioval dramatickou tvorbu ČT před padesáti lety. Nicméně už první scéna vás přesune do temnějších míst. Ovšem to vydrží jen pár okamžiků. Je to jihokorejský film, takže příjde vcelku nevhodné odlehčení v podobě blbů policajtů. Mám jihokorejskou tvorbu rád a většinou mi ta žánrové kimčchi nevadí. Ovšem tentokrát jsem byl zklamaný naprostou nenápaditostí příběhu. Tupá vyvražďovačka, která spoléhá na rozhořčení diváka, jenž bude sympatizovat s vražedkyní. Kdo by také nesympatizoval. Přesto jsem do poslední chvíle doufal, že se z toho vyklube něco víc. No a vyplatilo se...přišla srdcervoucí pasáž v závěru, která na kost obnažila, jak strašný čin byl spáchán. Ze všech stran se na nás hrne násilí, takže z lidí se stali otupělí tvorové, kteří při oznámení nějakého zlosvinstva sotva pokrčí rameny. Zlo tohoto světa, po sobě zpravidla necháme stéct. Jenže Jeong-hwa Eom byla až děsivě přesvědčivá, takže je ten emocionální dopad drtivý. Kdyby byla jen pomstychtivá, fláknu dvě hvězdy, ale její balancování mezi šílenstvím, smutkem a vůlí vzít spravedlnost do vlastních rukou působilo velmi autenticky. Když nebudete čekat detektivku, revenge thriller, ba ani nic mysteriózního a budete trpěliví, nejspíš vás závěr převálcuje stejně, jako mě. 5*  jde jen a pouze za pasáží na smetišti a závěrem. Zbytek filmu je tak za dvě. Holt je to daň za to, že jde o režijní i scénáristickou prvotinu ... . ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Po slibném thrillerovém začátku se Princess Aurora vydá spíš cestou dramatu. To by samozřejmě vůbec nevadilo, kdyby spolu s mírnou proměnou žánru a poklesem tempa nepokulhával, i ne vždy úplně přesvědčivý, scénář. Námět a provedení není zlé, ale s poměrně povedenými charaktery se toho dalo snadno vykouzlit i mnohem víc. Obzvlášť trochu více údernosti o kterou si tento film přímo říká. Vrtkavých 70%. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde jen o normální pomstichtivou vyvražďovačku. Nic zvláštního, ale posledních 20 minut bylo natolik dobrých, že jsem si liboval v každé vteřině. Jung.hwa se povedla. Hrála svou roli přesvědčivě a překrývání s dětským hlasem v závěru byl skvělí nápad. V člověku, pokud není retardovanej, to však zanechá takovej hnusnej pocit. Kurva co když se tohle stane mojí holčičce ? ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Čistá zábava. Když mi Korejci namixují dokonale nasnímanou akci, trochu brutality, trochu tajemství a hezkou pointu na závěr, tak mi ani ten nezbytný patos a ani přemíra emocí vůbec nevadí. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hodne tvrdy film s pohlednou mstitelkou Jeong-hwa Eom, a smutnym koncem... Na nejlepsi korejske krimi to ale nema. 4- ()

Reklama

Reklama