Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 2

Recenze (422)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Vskutku zábavná seriálová mašina naprieč konvenčnejším laboratórkam alá CSI. Rovnako ako tam, i tu je každá epizódka rozpracovávaná, technologicky aj precízne zhotovená. Až do špiku kostí :). Tým nemyslím jej vynaliezavú anabázu vyšetrovacích praktík pod taktovkou našich kvázi hrdinov. Tí pochopiteľne upletú bič snáď zo všetkého možného, pričom každá maličkosť rozhoduje v ich prospech. Lenže z tých pekných, kvetnatých rečí musí v človeku vzbudiť falošný pocit odbornosti, ktorou je systémová schematickosť doprevádzaná a čo analyzuje. Rýchly strih a super tempo je toho jasným dôkazom. Navyše, seriály obecne veľmi nemusím. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

"Kosti" boli pre mňa veľmi príjemným prekvapením a od ich premiéry na nemenovanej slovenskej stanici sa snažím nevynechať ani jediný diel. Emily Deschanel a David Boreanaz spolu tvoria výbornú charizmatickú dvojku, a aj vďaka nim "Kosti" oplývajú takou veľkou sviežosťou a zábavnosťou, vďaka čomu vôbec nie sú len ďalším tuctovým kriminálnym seriálom... ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jako detektivní seriál o aplikaci moderních vědeckých metod v kriminalistice patří Sběratelé kostí k tomu lepšímu ze soudobé produkce. Za největší slabinu však považuji rozhodnutí navléci to celé na na nit "kontroverze" mezi chladným rozumem představovaným antropoložkou Brennanovou a upřímnou vírou vtělenou do postavy agenta Bootha. Tyhle figury jsou v tomto ohledu žalostně ploché a snaha o korektní poskytnutí stejného prostoru a váhy oběma postojům i v otázkách, kde je prostě dávno rozhodnuto, je vyloženě pitomá a vyznívá směšně. Naštěstí se tohle ze seriálu postupně vytrácí a v jiných ohledech jsou nejen Brennová a Booth charaktery dost poutavé na to, aby vytáhly Sběratelé kostí nad bahno průměrnosti. ()

carly 

všechny recenze uživatele

toto je úžasný seriál. je to vtipné a napínavé a možno občas aj poučné. tým Dr. Temperance Brennan je poskladaný z neuveriteľne rozkošných postavičiek, ktoré sú skvele interpretované. ale najviac sa mi predsa len páči David,ktorý v roli agenta FBI priam exceluje. Problém mám len stým, že postava Seely Bootha mi je silne nesympatická. keď na to natrafím, tak si to pozriem a väčšinou sa mi aj diely páčia, ale rozhodne to nie je must-see TV. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela mi vadí ty vědecké nesmysly, jako je ten procesor a ty bleskurychle stvořené 3D modely, i když seriál se v tomhle ohledu tváří neuvěřitelně vážně. Abyste se nezlobili, musím uznat, že ty nesmysly jsou pro dobro věci, ale mě osobně to dost kazí zážitek. Zápletky se navíc neustále opakují a stejně jako u NCIS mi vadí prvoplánové postavy jak podle šablony, jejichž chování je neustále stejné a předvídatelné. ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • Autoři používají zvláštní knihu, do které zapisují všechny vraždy, zbraně a motivy, které se v seriálu objevily. (MissVivi)
  • V epizóde sa objavila aj manželka herca Davida Boreanaza (Seeley Booth), Jaime Bergman, v roli automobilovej závodníčky Dawn Skaggsovej. V epizóde sa s ňou fotografujú dve deti. Chlapca hrá ich syn Jaden Boreanaz a dievčinu hrá Cora Kathryn Ann Altman, dcéra režiséra Roberta Reeda Altmana. (koba)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama