Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Recenze (422)

golfista 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech první série jsem měl s "kůstkou" značné problémy. Kupodivu se ale tenhle seriál neustále zlepšuje, takže dnes (druhá série) se na večery s touhle zvláštní partičkou už těším .... Ten netradiční přístup k získávání důkazů je natolik zajímavý, že sice řadí seriál do rodiny CSI (a pod.), ale pouze jako vzdáleného bratrance. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Už od prvního dílu to vypadá na dalšího bratříčka do rodinky CSI, NCIS, Crossing Jordan atpd., akorát s divnou ženskou a stárnoucím a mohutnějícím Angelem a strašnou doprovodnou muzikou. Nejen kvůli svojí drahé doufám, že se to zvedne:) Potenciál tu je, ať už ten nastíněný hlavní příběh s rodiči doktorky...ehm, prostě doktorky, nebo srovnání a vzájemné obohacování obou hlavních postav díky jejich hodně rozdílnému postoji k životu, praxi, a tak vůbec. Ale to s minulostí armádního odstřelovače je fakt trapný pokus:P Nicméně ne tak trapný jako ty občasné úlety v překladu, které se s železnou pravidelností vrací v každém díle... Mimochodem, jestli se stejně tak díl co díl dočkám od nepříliš přesvědčivého moralizátora Davida Boreanaze nějakého toho rádobykontroverzního antimainstreamového ideového výbuchu, budu nucen vystavit Bones většímu posměchu než doposud:) Kvalita dílů dost výrazně kolísá a celkově z toho vyjde jenom další z mnoha seriálů. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

S odstupem musím své hodnocení zvýšit. Ačkoli Bones nepřicházejí s ničím novým, jejich sledování je zábavné. Zajímavé komentáře: Gemini, Macik ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kriminálek se poslední dobou objevilo jako hub po dešti. Točí se hlavně díky enormnímu úspěchu Kriminálky Las Vegas nejen v naších krajích, ale hlavně v Americe, která tuto kriminálkománii započala. Zajímavé je, že ač se oněch kriminálek objevuje čím dál tím větší počet, udržují si vcelku dobrou kvalitu, o to víc potěší, že Sběratelé kostí jsou ještě o jeden stupeň výše. Seriál přichází s novou myšlenkou hledat vrahy již mrtvých lidí, ze kterých toho příliš už nezbylo a to co zbylo zaznamenají na počítači, který jim díky vytvořenému hologramu ukáže co je poškodilo, kde, jak a někdy dokonce i proč a pak začíná ten pravý pixelhunting a naši dva vyšetřovatelé hledají a zaznamenávají důkazy a je to i docela zábava. Krom toho herci jsou sympatičtí včetně krásné Emily Deschanel, což spěje seriálu k dalšímu plusu. Škoda jen, že už toho začíná být opravdu hodně. Alespoň, že Sběratelé kostí se mohou pyšnit svojí originalitou a černým humorem. (7/10) ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

__Bones: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,718,851 //počet predaných kusov 69,732║ __Bones: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,268,014 //počet predaných kusov 86,023║ __Bones: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $11,577,211 //počet predaných kusov 311,637 ║ __Bones: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $12,911,982 //počet predaných kusov 330,683║ toto bolo pre mňa nepozerateľné, bola chyba si pri tento seriál prisadnúť /0%/ ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Další z řady stále se množících kopií CSIčka a jeho "forenzního" vyšetřování. Tentokrát ovšem narozdíl od mnoha zbylých plagiátů alespoň kvalitně. Hlavní rozdíl tkví jednoduše v tom, že charaktery se tu rozvíjí a celý seriál spojuje i jistá hlavní dějová linka, která se některými epizodami proplétá. Případy jsou nápadité, mezi ústředním duem to správně funguje a přídání vkusného černého humoru také této sérii neuškodilo. Nadprůměrná kriminálka, ale rozhodně nic originálního či objevného od tohoto seriálu nečekejte. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Další emerycký politicky korektní humáč s meganesympatickou a trochu "pomalejší" kůstkou (bože, je to hrozný i v originále) a jako vždy tupě koukajícím nástrojem Boreanazem. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Musel jsem své hodnocení ze 4* přehodnotit na 5*, opravdu mě poslední dobou tenhle seriál nepokrytě fascinuje, protože boří zavedené vyprávěcí modely a nastoluje si zcela nové, v nichž obhajuje profesionální fokalizaci hned na několika diskurzivních polích. Pracuje se zde s modely z AKT X a KRIMINÁLEK, ovšem prostřednictvím intertextových odkazů hned v prvních dílech první série to seriál přiznává a očekává obeznámenost s postupy a zavedeným souborem znaků i u diváka._____ Nejde přece o emoce a flirtování lidí v týmu, ale o fakta, důkazy a jejich shromažďování, argumenty a věcné postřehy a pilnou práci. Když se k tomu přičte důmyslné rekonstruování fabule, na němž se podílí divák, jenž má vždy dostatek indícií ve vyprávění s chytře distribuovanými informacemi, a skvěle napsané geekovské postavy i opravdu vtipné hlášky ("Snaží se ti pomocí descartovské filozofie vysvětlit, jak ji ta hudba bere, krávo."), je to jasný plný počet._____ Do jisté míry lepší než KRIMINÁLKA CSI: LAS VEGAS, už z toho důvodu, že zde nejsou ony "laciné" efektivní záběry a že tvůrci mají mnohem menši hrací pole, pouze forenzní jednotku, než celé LA. Odkrývání stop z minulosti titulních postav, jako zjištění přitmnosti dítěte či záležitosti se zmizením rodičů Kůstky, vede k soustřeďování se na případ ve vyprávění, což tahle nediváckost musí být vynahrazena vděčnějšími postavami. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ale hej, David Boreanaz je v pohode už od seriálu „Buffy“, ale nemyslím si, že tento seriál je niečím „iný“, ako celá tá neeekonečná galéria všetkých tých newyorkov, lasvegas a čo ja viem čoho všetkého ešte. Vo veľkej konkurencii mať treba ostré lakte. A to „Kosti“ nemajú. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jako detektivní seriál o aplikaci moderních vědeckých metod v kriminalistice patří Sběratelé kostí k tomu lepšímu ze soudobé produkce. Za největší slabinu však považuji rozhodnutí navléci to celé na na nit "kontroverze" mezi chladným rozumem představovaným antropoložkou Brennanovou a upřímnou vírou vtělenou do postavy agenta Bootha. Tyhle figury jsou v tomto ohledu žalostně ploché a snaha o korektní poskytnutí stejného prostoru a váhy oběma postojům i v otázkách, kde je prostě dávno rozhodnuto, je vyloženě pitomá a vyznívá směšně. Naštěstí se tohle ze seriálu postupně vytrácí a v jiných ohledech jsou nejen Brennová a Booth charaktery dost poutavé na to, aby vytáhly Sběratelé kostí nad bahno průměrnosti. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem všechny díly, ale velkou část. Ono taky aby ne, když to naše televize točí pořád dokola a téměř každý den. Jak kdyby nebylo nic jiného. Původně jsem to ani komentovat nechtěl. Ale... Dneska byl tak posranej díl, že jsem si říkal, jestli mám ještě mozek a nevysral jsem ho ven. Na to, že dabují stále stejný lidi jsem si už zvykl. A proto jsem stále nadšenější ze starých filmů na Maxu, s i 50 let starým komoušským dabingem. Herci mi jsou snad kromě Bootha extra nesympatičtí. Nejhorší je asi ta černoška, když si ostříhá vlasy. Pak mi strašně připomínala Jamese Earla Jonese v Conanovi. Kůstka je nesympatická asexuální postava už z přirozenosti a postupem doby se to nemění, tam není co řešit. Její zubatá kolegyně má aspoň hubu jak pračku na čuráky. Zezačátku a pak semtam nějaký díl i později je děj celkem uvěřitelný, no většinou je to těžká mimóza. A dnešní, kde Brennenka řeší pár dní před porodem vraždu ve věznici... Pak se jak úplná kunda vrhne do davu muklů, aby od vraha dostala jeho boty... Přitom jí prdne plodovka a pak už nezvládnou dojet do nemocnice vzdálené 15km, protože Blbooth nechce, aby se děcko narodilo ve vězeňský porodnici (osobně bych Sing-Sing v rodným listě klidně bral) a tak ji jako posranou pannu Marii strčí do seníku za zvířaty a společnými silami dítě přivedou na svět... Těch teček je tu tolik, protože nemám slov ještě teď... A pak jakoby nic nakráčí domů, kde všichni oslavují na párty narození Ježíška, totiž další dítě, které nepotřebuje rodiče. V tomto seriálu se o své děti nikdo nestará. Prostě měsíc po porodu zas chodí dlouho do noci do práce. Upřímně si neumím představit, kolik by za to ta chůva musela dostat. Jinak v celým seriálu jsou různé trapné momenty, které jej zbytečně snižují. Například když v jednom díle vezme telefon místo Bootha ten asistent a někdo ho pomocí teplotního čidla zastřelí skrz několik domů, následná Boothova odplata mezi kontejnery je tristně retardovaná, případně cokoliv s teroristy nebo Islámem apod. Měl bych vůbec to slovo říkat? Aby mě pak někdo nechtěl vyhodit do vzduchu... Dost těžce nevyvážený blábol. Semtam dobrý, často průměrný, a hodně často naprosto výživný. I to, že postavy nemají prakticky žádný život. Vždyť jsou od nevidim do nevidim v hokně, semtam vošukaj kolegu nebo asistenta, a pak s přibývajícími díly furt melou víc a víc o svých trapných emocích a problémech, že už není koho šukat, nebo má vytahanou dírku... Na tenhle seriál už koukám jen v reklamě, protože stejná dějová linie, postavy a problémy v nekonečném kolotoči na Primě, to mi připadá spíš jak očištec. Mimochodem jsem viděl už docela dost mrtvol, někdy i slušně jetý, a to co tu ukazují je těžký Scifi channel. Například doba smrti lze odhadnout reálně maximálně jen v rámci dnů. Z kostry spíše týdnů až měsíců. Jednou byl třeba odhad mrtvého, který několik měsíců ležel na sluníčku se zvířátky: bílý muž, věk 30-60 let, výška 160-180 cm - neznáte ho někdo?.. Sorry za ten můj dlouhej blitek, ale potřeboval jsem to že sebe dostat. Už je mi líp... Asi se mrknu ještě na Gilmorky, ať si pročistím i druhou stranu. () (méně) (více)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám raději kriminálky, kdy geniální detektiv všechno poctivě vydedukuje, než když nějaká vědecká analýza určí pohlaví pachatele, pak jeho věk, národnost, víru a nakonec rodné číslo. Přesto mne to mezi analyzátory kostí baví, neboť popichování mezi pragmaticky ubručeným Boothem a nepraktickou vědátorkou Kůstkou je naprosto vynikající a to ostatní alespoň nepřipomíná nic, co by tuzemští kriminalisté mohli najít ve svém vybavení. Čtyři hvězdy jsou asi moc, ale zase málokterý detektivní seriál mi umožní se alespoň jednou v každém díle upřímně zasmát. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela mi vadí ty vědecké nesmysly, jako je ten procesor a ty bleskurychle stvořené 3D modely, i když seriál se v tomhle ohledu tváří neuvěřitelně vážně. Abyste se nezlobili, musím uznat, že ty nesmysly jsou pro dobro věci, ale mě osobně to dost kazí zážitek. Zápletky se navíc neustále opakují a stejně jako u NCIS mi vadí prvoplánové postavy jak podle šablony, jejichž chování je neustále stejné a předvídatelné. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

I don´t know what that means. Výborná hláškovacia kriminálka, špecifickým vzťahom k postavám vymykajúca sa väčšine zvyšnej produkcie, len musíte pretrpieť slabšie začiatky typické skôr pre seriály 90tych rokov. Až také zlé to samozrejme nie je, ale divákovi ktorý si na tento žáner nepotrpí (napríklad ja) ponúka spočiatku málo invencie a to aj napriek originálnym kriminálnym postupom. Neskôr dej našťastie prepne na iné obrátky a v momente, keď si vytvoríte vzťah k ústrednej dvojici, máte vyhraté. Brennanová a Booth sú totiž zrejme najsympatickejší pár vyšetrovateľov za riadne dlhý čas a akonáhle si vás získajú naplno, už vás nepustia. Viacmenej. 70% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kůstka a Booth-odlišnější dvojici lze těžko najít. On se řídí city a instinktem, zatímco jeho kolegyně vidí vše jen z antropologické perspektivy. Občas rozdíly mezi nimi způsobují hodně vtipné slovní hrátky,kterým se prostě nelze nesmát. Právě na nich stojí celý seriál,který je výjimečný díky nim. Samotné případy jsou leckdy zajímavé,někdy o něco méně, Hodginse bych úplně vyškrtala..ale vždycky se na tohle ráda podívám. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Připady jsou v této kriminálce většinou spíš průměrné, ale to je zde překvapivě vedlejší. Hlavní jsou zde postavy,které už práce s mrtvolama krapet poznamenala, což se projevuje na jejich chování a vynikajícícím černém humoru. Herci to také dobře zahráli a překvapí hlavně David Boreanaz. Prostě nadprůměrná kriminálka s výbornými postavami a humorem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se jeví jako nabušený seriál spadající do new wave amerických kriminálek. Později se ale dostaví docela nuda a nevýrazné, nepřesvědčivé hlavní postavy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Výběrem i chováním postav, jejich telenovelovitým pitváním vzájemných vztahů a vůbec plytkostí mi tenhle seriál (i přes ty "naturalistické" záběry obětí) přijde zacílený na teenagery. Můžu se mýlit, viděla jsem jen několik dílů, ale prostě mi to příliš nesedlo. 50% EDIT: OK, dala jsem tomu po čase další šanci a přestože nehodlám nic měnit na počtu hvězdiček, přihodím několik procent za zábavnost. 63% ()

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama