Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Recenze (422)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sakra, jak jsem se lekl, kdyz slecna doktorka toho araba sundala k zemi. Co oni si dneska ti scenariste nevymysli. On je byvalej sniper, neni to krasne? Jinak serial mi prijde docela prumerny. jedine, co se mi tam libi je to, ze se ti dva porad hadaji a to mi prijde roztomily. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kosti bol skvelý seriál, ktorý som okolo roku 2006 začal sledovať v televízií. V každej časti boli zaujímavé prípady, akcia, dobrý slovenský dabing. Časom sa ale tvorcovia rozhodli vyhovieť mladým puberťáčkam, ktoré chceli z kriminálneho seriálu o vraždách spraviť seriál romantický a tak sme po pár sériách dostávali pod nos dobrých 30% vyšetrovania a 70% flirtovania medzi Kostičkou a Bootheom, čo som úprimne nevydržal a asi po piatej sérií som to vzdal. Kľudne si ale tipnem, že zaľúbenci majú už pár deciek, sú svoji a rodinné strasti si stále berú do práce. ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení se neobjektivně odráží od mé nenávisti k Emily Deschanel, která svůj a protivný výraz získala nevím kde. Úchylná přezdívka mě vytáčí a doráží mě pomalé trouchnivění těla mého milovaného idola z Buffy - Angela ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sympatická dvojka brázdiaca "ulicami kostičiek". Agent FBI a nadmieru inteligentná antropologička. Tvorci vsadili na emočnú kartu a to sa im jednoznačne vyplatilo. Pretože práve tá karta drží celý seriál veľmi vysoko nad vodou. Aby zas Bones nebol nadmieru chválený, tak vám poviem, že dieru do sveta v žiadnom prípade nerobí. Prostredie seriálu ostáva skoro stále rovnaké a scenár nemá príliš veľké výkyvy. Na druhej strane pobaví vyvíjajúci sa vzťah medzi Boothom a Dr. Brennanovou + ďalšími postavami. "It was like – kissing my brother. You sure must like your brother. She does..I do.. She does" ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Seriál se nechal volně inspirovat životem spisovatelky a soudní antropoložky Kathy Reichs, která je také producentkou. Zhlédnuto 246 epizod z 1. až 12. sezóny. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Bones nepřinášejí nic nového do televizní zábavy, odpovídají současnému trendu krimi-sérií, tzn. hi-tech provedení a s moderní vědou v popředí (tady soudní antropologie). Naštěstí to není dokonalost pusta lidského faktoru. Na diváka je totiž aplikován křesťansko-americký model společnosti. Proč? Inu protože do popředí se nám hrne rodina a víra. Booth je vlastně takový chrabrý a čestný kovboj, občas lehce rozervaný (to když mu ve výkonu spravedlnosti brání nějaký byrokratický šiml nebo má dilema volby mezi nejbližšími). Prostě a jasně správňák, po kterém každá ráda skočí. Svoji existenci opírá hlavně o víru jak v Boha tak v rodinu. I přes výše řečené mu ovšem nedělá potíže se chovat lidsky se všemi možnými slabostmi a nedostatky, takže s jistotou střídá v posteli své dvě ex, rád popíjí v baru atd. Oproti tomu Brennenová je mírně řečeno nesocializovaná a nadlidská díky své totální víře ve vědu. Její jednání je leckdy šokující, neboť říká pravdu obnaženou na dřeň bez ohledu na to komu a v jakém rozpoložení. Trochu problém. Zprvu netvárný materiál -zahleděný do své inteligence- aka Kůstka se dostává pod lidský vliv svého parťáka a rovněž asi buditele do říše normálního života. A jak seriálový čas plyne tak divák nabývá nefalšovaného pocitu, že hlavní hrdinka je polidšťováná, že lehce přetavuje své hodnoty. Její "vysvoboditel" je na stranu druhou neustále ujišťován, že věda může sloužit lepšímu dobru a není určená jen kroužku ujetých magorů. No a koneckonců přichází očekávání, kdy si oba hlavní hrdinové padnou do náručí, což se samožřejmě se stoupajícím počtem dílů stává častěji a častěji, ale nikdy ne doopravdy. Kosti nejsou typickým CSI seriálem, už jen pro svůj druhý celkem spletitý plán, dokonce se ani neberou tak vážně. Právě díky konfrontaci vědy a lidství nastává řada absurdně vtipných až černohumorných situací, obzvlášť ve chvíli, kdy má Kůstka proslovy ohledně lásky, sexu a víry v Boha. No a jako třešnička na dortu - Stephen Fry coby psycholog Gordon Gordon v druhé polovině druhé série. Těchto pár dílů stojí za shlédnutí, protože patří asi k tomu nejlepšímu, co Kosti můžou nabídnout. BTW časem vlastně diváka vůbec nezajímá, co v tomhle seriálu řeší za případ, ale vyloženě se těší na brutální průpovídky a slovní přestřelky, jj starý dobrý osvědčený mustr a-lá Moonlighting. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tou zásadnou výhodou tohto seriálu v porovnaní so záplavou ďalších x krimi seriálov sú skutočne sympatickí vyšetrovatelia, ako ústredná dvojka, tak aj všetci ich spolupracovníci. Poteší aj ZZ topák ako otec jednej z pekných vyšetrovateliek. Ludia sa vlastne na tieto seriáli nepozerajú kvôli prípadom, ale hlavne kvôli ich sympatiám k vyšetrovatelom a ich vzájomnému podpichovaniu. Boreanaz hral myslím v klipe od Dido White flag. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Aj keď vôbec tým odborným názvom nerozumiem (no postupom času rozumiem, pretože som sa to začala učiť), toto ma na tom asi najviac fascinuje a dobre sa to počúva. Páčia sa mi tie rozkladajúce sa telá, minimum mäsa na telách obetí..... znie to úchylne?! Možno ale o to je to pre mňa viac zaujímavé keď podľa kostí určujú vek, pohlavie, rasu, príčinu úmrtia bla bla...Niektorí nechápu ako môžem pri tom jesť keď sú tam tie porozkladané telá a všetky tie ostatné hnusnosti. A ja nechápem, že to nechápu veď nemám to pred očami tu na stole. Počas tretej série som si začala uvedomovať, že Angela a Hodgins mi idú trošku na nervy keď sú tam tie ich zaľúbené scény. Ma to nebaví. No a koniec tretej série tak názov, že Smutná pravda, teda naozaj sedí. Som z toho fakt smutná. A naopak v štvrtej sérii epizóda so siamskými dvojčatami naozaj pobavila. Epizóda, Vražda v nočním klubu, bola takou príjemnou zmenou. Ale tie rozkladajúce sa telá mi tam stejnak chýbali. Žiadne zlomené patelly, zárezy na clavicule atď. Bolo mi za tým smutno. 1. až 3. séria patria medzi tie moje najobľúbenejšie hlavne kvôli Zackovi. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdykoli to vidím, přepínám. Já tyhle dementní kriminálky, kde jsou všichni hrozně cool a nejde ani tak o kriminalistiku, nýbrž o další trapnou sociální sračku, poněkud nemusím. Odpádek. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý antropologický vyšetřovací pořad. Kůstka není k zahození. :) Líbil se mi crossover se Sleepy Hollow. ;) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

I po 5 sériích si Bones bez větších problému drží svou kvalitu. Na konci 4. série sice u scénáristy došlo k výpadku a posledních pár dílů bylo absolutně mimo, ale běhěm pár dílů se v páté řadě dalo opět vše dohromady. Stále je to jeden z nejlepších krimi seriálů, kde nejsou zajímavé jen případy, ale taky vzájemné interakce všech postav. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Najoblúbenejší seriál na tomto svete. Niektoré veci preháňajú. Zvyčajne ženy, ktoré sa vedia brániť a bojujú nemám rada, ale v tomto prípade na to zabúdam.Booth a Brennenová sa krásne doplňujú. Ďalej sa mi páči, že v týme majú rozdelené úlohy a nevie každý všetko. Okrem toho Boothove otázky aby mu to povedali normálne, čím to vlastne vysvetlia aj divákovi sú veľmi takticky pridané do scenára. 85% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Herci v rámci tohoto televizního žánru vycházejí velmi dobře. Ale jinak nejsem úplně fanouškem seriálů, kde se moc řeší vztahy, lépe řečeno se seriál dělí o vraždy a zas tak moc nezajímavé vztahy mezi hlavním castingem, potom je těžké tomu věřit na 100%. Ovšem viděl jsem díl, jak byli dva poldové pohřbeni zaživa a to se mi líbilo nejvíc. A ne naturalisticky s "optimistickou" strunou jako ten Tarantinův dvojdíl CSI: Las Vegas, na vědu to nehrálo, ale šlo cítit tu beznaděj. A to je asi tak všechno. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sjel jsem se všema řadama a i když se Kůstka s přibývajícími díly a kily nakonec změnila v regulérní představitelku BBW, celou dobu (pár měsíců) to byl přesně ten druh nenáročné zábavy s romantickými texty, co jsem potřeboval. Osvěžující brainwashing! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sympatickí herci, medzi ktorými to zaujímavo (a tak trochu origiálne) iskrí, jednoduché zápletky, akcia, ktorej často neuveríte. Je to celkom zábava, ktorá mierne kríva za CSI, ale po troch klonovaných seriáloch CSI pôsobí osviežujúco... ____Napriek spomenutým výhradám som si hrdinov obľúbil a zvyšujem hodnotenie... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

"Kosti" boli pre mňa veľmi príjemným prekvapením a od ich premiéry na nemenovanej slovenskej stanici sa snažím nevynechať ani jediný diel. Emily Deschanel a David Boreanaz spolu tvoria výbornú charizmatickú dvojku, a aj vďaka nim "Kosti" oplývajú takou veľkou sviežosťou a zábavnosťou, vďaka čomu vôbec nie sú len ďalším tuctovým kriminálnym seriálom... ()

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama