Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Recenze (422)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ze všech čistě kriminálních seriálů mám Kosti nejradši. Vizualizací sice dosti kopíruje CSI, ale v ostatních oblastech ji skvěle přehrává. Narozdíl od ostatních kriminálek zde nejsou postavy stavěny na postraní kolej a postup vyšetřování se často odvíjí od jejich osobností. Ty jsou spíše civilního charakteru a práce je baví, takže přes vážnost tématu je seriál spíše optimistický a správně morbidně vtipný. Chyb v logice se naštěstí z vélké míry vyvaroval, takže si zaslouží být na vrcholu. Každopádně v něm mohou být i ošklivější obrázky a tak jsem se dost divil, když jej začali dávat kolem třetí hodiny odpolední. Dost mě pobavil překlad Kůstky do slovenštiny na Kosť. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál nebyl z mých nejoblíbenějších, ale postupem času nevidíte jen nechutné zkoumání mrtvých těl a neobvyklých vyšetřování a seriál si zamilujete. Pokud začnete sledovat pravidelně, nabídne vám výborný pospolitý příběh a vlastní vyšetřování budete sledovat až v druhé řadě. 1.série vás "pouze" seznámí s postavami a jejich motivacemi, druhá série už více komplikuje mezilidské vztahy a začíná rozehrávat opravdu zajímavá citová dramata. A tak po letech zvedám hodnocení na plný počet a jdu si pustit dalších pár dílů Bones a poskládám si tak příběh, který mi nepravidelným sledováním v TV unikl. Originální znění se nadmíru doporučuje, ;) ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Bylo to cítit v kostech, že seriál s touhle zkostnatělou Brennanovou v hlavní roli nebude žádná světová extratřída. Její nezměrné znalosti ve všech oborech veškerých existencí jenom přidávají na kostrbatosti seriálu. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem viděla už asi třikrát, patří mezi mé oblíbence, nikdy nenudí. Zajímavé příběhy, postavy, skvělý humor. Poslední série sice měly pár horších momentů (a naopak několik úžasných, většinou bohužel dost smutných), ale přesto mě stále baví. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě nadchl především nezvyklím stylem vyšetřování. Zaujali mě především skvěle herecky obsazené postavy. Kůstka a agent Booth jsou výborní, stejně dobře jim sekunduje vyšetřovací tým. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...príjemný seriál:akčný vyšetrovateľ ,inteligetná kolegyňa,miestami vtip,nevyhnutná chémia medzi hlavnými predstaviteľmi,nadnesená práca v "labáku" ,ale dá sa -dobré.Za tri:) ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek ani pravidelný divák, ale občas se jako alternativa k CSI&spol. jistě vidět dá.A Kůstka je kůstka, to každopádně. ()

Maddlis 

všechny recenze uživatele

Další z řady kvalitních kriminálních seriálů, řekl bych jeden z těch více kvalitních, které teď na obrazovkách běží.Oba dva hlavní představitelé velmi sympatičtí, vedlejší role jsou taky povedené, určitě se na to dá koukat. ()

kackulka 

všechny recenze uživatele

Lepší než všechny kriminálky, protože Sběratelé kostí se neberou vážně. Až na ty vraždy je to velice vtipný seriál:-). Celý je vystaven na vztahu Kůstky a Bootha, každý díl čekám, kdy se koněčně dají dohromady. Emily Deschanel je v hlavní roli trochu asociální dr. Brennan prostě skvělá a i ostatní postavy jsou super, sympatické a trošku střelené. Seriál je docela nenáročný a prostě mě baví. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sice som videl iba 2 - 3 diely, a aj to po celodennej praci na istej stavbe, ale pamatam si, ze ma to chytilo podstatne viac nez vsetky tie SI ES AJ dohromady. 76 % ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Dr. Brennanová alias Kosť v spolupráci s jej nemenej sympatickými kolegami/parťákmi/pracovníkmi v jednej osobe,je líderkou a mozgom celej skvele doplňujúcej sa partie,ktorým to neuveriteľne šlape a vždy dokážu rozlúsknuť aj ten najkurioznejší prípad.Seriál nám síce neponúka nič prevratného,čo tu ešte nebolo v rámci kriminálneho žánru,zato tvorcovia sa snažia robiť dojem a skúšajú to na diváka unaveného štýlom krimi,ktorých je na našom trhu XY,cez vtipné a uvoľnené dialogy,ktoré lietajú medzi hlav.protagonistami - častokrát naozaj vtipné.Ak si mám vybrať z výkladu krimi,vyberám si toto! ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Kvalitativně byly Kosti na výši až do konce šesté série. Pak přišlo Kůstčino otěhotnění a veškerá chemie mezi ní a Boothem šla jednoduše do kopru. S počátkem série osmé navíc hormony zjevně přemohly i scénáristy. Kůstčina asociálnost a neporozumění citům ostatních už nevyzní věrohodně, ze sympatické vševědky se stává nafoukaná šprtka. Opakují se náboženské motivy a apely na rodinné hodnoty, což je jen mírně řečeno otravné. Předvídatelnost se navíc drží nejen B&B linie, ale i kriminálních případů. Ze zábavné a jiskřící podívané se stala emoční selanka vhodná tak do Rosamundy Pilcher. Doufám, že devátá série bude poslední. ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

O tom, jak se vkus a mínění o filmech a seriálech evolučně mění. Ze začátku byl pro mě tento seriál další kriminálka a hodnoceno třemi hvězdičkami, po čase se propracoval na mého favorita mezi kriminálkami. I přesto,že je stále trošku pro forenzní vědce sci-fi, je reálnější a vychází s opravdových poznatků vědy a zachovává si vtip. Proto si zasloužil o to,že jsem se začala na něj dívat častěji a raději. I přesto,že mi byla Temprence značně nesympatická a zkostnatělá přišla jsem ji na chuť až ve druhé řadě. Zato Bootha a Hodginse s jeho slizem a brouky jsem milovala od prvního dílu :D. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Forenzní kriminalistika je velmi zajímavá. Asi hlavně proto, že o ní nikdo vůbec nic neví. Autoři si tedy mohou vymýšlet absolutně cokoli a divák jim to sežere, protože to vypadá věrohodně. Líbila se mi i ústřední dvojice představitelů, kteří se k sobě velmi dobře hodí. 75% ()

ic 

všechny recenze uživatele

Další variace na všechny ty CSI, které jsou momentálně v kurzu, ovšem specializované pouze na kosti. Vyšetřovací způsoby jsou tu taky naprosto nadpřirozené a to včetně luxusního hologramu. Aby tahle kriminálka měla taky čím zaujmout vystupují zde naprosto extrémní postavy, které běžně na ulici nepotkáte... jestli vůbec někoho takového potkáte. ()

carly 

všechny recenze uživatele

toto je úžasný seriál. je to vtipné a napínavé a možno občas aj poučné. tým Dr. Temperance Brennan je poskladaný z neuveriteľne rozkošných postavičiek, ktoré sú skvele interpretované. ale najviac sa mi predsa len páči David,ktorý v roli agenta FBI priam exceluje. Problém mám len stým, že postava Seely Bootha mi je silne nesympatická. keď na to natrafím, tak si to pozriem a väčšinou sa mi aj diely páčia, ale rozhodne to nie je must-see TV. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Ráda se s doktorkou Temperance Brennanovou ´Kůstkou´ (Emily Deschanel) hrabu v hnijících mrtvolách a kostech, aby se zjistilo podle přesných důkazu jak se co odehrálo. S agentem FBI Seeley Boothem (David Boreanaz) zase ráda spekuluji nad možnými teoriemi a chytám zločince. Další oblíbená postava je Jack Hoggins (T.J.Thyne), jehož práce jsou, jak s oblibou říká, sliz a brouci. Oblíbené postavy: Dr. Temperance 'Bones' Brennan, Special Agent Seeley Booth, Dr. Jack Hodgins, Zack Addy, Dr. Lance Sweets, Angela Montenegro.. ()

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama