Reklama

Reklama

Sběratelé kostí

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (2005–2017), 176 h 8 min (Minutáž: 40–86 min)

Tvůrci:

Hart Hanson

Režie:

Ian Toynton, Dwight H. Little, Jeannot Szwarc, Chad Lowe (více)

Hrají:

David Boreanaz, Emily Deschanel, Michaela Conlin, T.J. Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Eric Millegan, John Boyd, Jonathan Adams, Patricia Belcher (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(245)

Doktorka Temperance Brennanová je vysoce kvalifikovaná forenzní antropoložka, která pracuje v Jeffersonově institutu a kromě toho píše romány. Když selžou standardní metody identifikace těla, když jsou ostatky tak silně rozložené, spálené nebo zničené, že to kriminalisté vzdají, orgány činné v trestním řízení povolávají Brennanovou a spoléhají na její nadpřirozenou schopnost číst stopy zanechané v kostech oběti. Většina orgánů činných v trestním řízení si nedokáže poradit s inteligencí Brennanové, její touhou po pravdě ani s tím, jak se bezhlavě vrhá do každého vyšetřování. Zvláštní agent FBI Seeley Booth je výjimkou. Bývalý armádní ostřelovač Booth nedůvěřuje vědě a vědcům, „šilhavcům“, jak jim říká, kteří se, když jde o řešení zločinů, zabývají fyzickými důkazy. Ale ani on nemůže popřít, že kombinace jeho sociální inteligence a vědeckého důvtipu Brennanové z nich dělá skvělý tým. (Disney+)

(více)

Videa (243)

Trailer 1

Recenze (422)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

__Bones: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,718,851 //počet predaných kusov 69,732║ __Bones: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,268,014 //počet predaných kusov 86,023║ __Bones: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $11,577,211 //počet predaných kusov 311,637 ║ __Bones: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $12,911,982 //počet predaných kusov 330,683║ toto bolo pre mňa nepozerateľné, bola chyba si pri tento seriál prisadnúť /0%/ ()

ic 

všechny recenze uživatele

Další variace na všechny ty CSI, které jsou momentálně v kurzu, ovšem specializované pouze na kosti. Vyšetřovací způsoby jsou tu taky naprosto nadpřirozené a to včetně luxusního hologramu. Aby tahle kriminálka měla taky čím zaujmout vystupují zde naprosto extrémní postavy, které běžně na ulici nepotkáte... jestli vůbec někoho takového potkáte. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sympatická dvojka brázdiaca "ulicami kostičiek". Agent FBI a nadmieru inteligentná antropologička. Tvorci vsadili na emočnú kartu a to sa im jednoznačne vyplatilo. Pretože práve tá karta drží celý seriál veľmi vysoko nad vodou. Aby zas Bones nebol nadmieru chválený, tak vám poviem, že dieru do sveta v žiadnom prípade nerobí. Prostredie seriálu ostáva skoro stále rovnaké a scenár nemá príliš veľké výkyvy. Na druhej strane pobaví vyvíjajúci sa vzťah medzi Boothom a Dr. Brennanovou + ďalšími postavami. "It was like – kissing my brother. You sure must like your brother. She does..I do.. She does" ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Sběratelé kostí jsou jedním z těch příkladů, že k úspěchu nepotřebujete velké herce, super efekty, promakaný scénář nebo slovutného režiséra. Někdy prostě stačí chytlavý námět a sympatické postavy, které jsou zahrané těmi správnými herci. Právě probíhající 12. sezóna je důkazem, že solidní kriminálku lze vybudovat i na již 100*krát použitých základech. Člověk navíc musí chtě nechtě obdivovat čuch Davida Boreanaze, který účinkuje již ve třetím úspěšném seriálu za sebou. Přičtěte k tomu okouzlující Emily Deschanel a jejich kouzelný „skočí/neskočí do toho“ vztah a máte seriálový jackpot. Už jenom třešničkou na dortu je pak charizmatický psycholog Lancelot, který má po ruce odpověď na všechny problémy světa. Sběratelé nejsou ničím výjimeční, nejdou inovativní, nevyšlapanou cestou pro odvážné, ale sázejí na osvědčené jistoty tím správným způsobem. Zasloužený úspěch a moje seriálové guilty pleasure. Nejoblíbenější postavy: Dr. Lance Sweets, Dr. Temperance Brennan, 1. Série: 80%, 2. Série: 80%, 3. Série: 85%, 4. Série: 80%, 5. Série: 80%, 6. Série: 80%, 7. Série: 85%, 8. Série: 80%, 9. Série: 80%, 10. Série: 75%, ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

O tom, jak se vkus a mínění o filmech a seriálech evolučně mění. Ze začátku byl pro mě tento seriál další kriminálka a hodnoceno třemi hvězdičkami, po čase se propracoval na mého favorita mezi kriminálkami. I přesto,že je stále trošku pro forenzní vědce sci-fi, je reálnější a vychází s opravdových poznatků vědy a zachovává si vtip. Proto si zasloužil o to,že jsem se začala na něj dívat častěji a raději. I přesto,že mi byla Temprence značně nesympatická a zkostnatělá přišla jsem ji na chuť až ve druhé řadě. Zato Bootha a Hodginse s jeho slizem a brouky jsem milovala od prvního dílu :D. ()

Galerie (3 029)

Zajímavosti (74)

  • Existuje fanouškovská teorie, že agent Booth (David Boreanaz) je reinkarnace upíra Angela ze seriálu Buffy přemožitelka upírů (od r. 1997). David Boreanaz předtím v Buffy Angela hrál, a potom jeho postava měla vlastní stejnomenný spinoff Angel (od r. 1999), předtím než hrál v seriálu Sběratelé kostí. Tvůrci se to snaží vyvrátit. (ČSFD)
  • Natáčení pilotního dílu probíhalo na Dullesově mezinárodním letišti a Arlingtonském národním hřbitově. Ostatní epizody pochází z Washingtonu. (reich)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama