Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku - Série 1

(série)
USA, (2005–2006), 8 h 4 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, Lyndsy Fonseca, David Henrie, Saba Homayoon, Marshall Manesh, Joe Nieves (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Ted po dvaceti pěti letech vypravuje dětem často dost legrační příběh, jak poznal – a nakonec si vzal – jejich matku. (Netflix)

Recenze (19)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot (S01E01), Fialová žirafa (S01E02), Sladká chuť svobody (S01E03), Košile se vrací (S01E04), Boží klub (S01E05), Nemravná dýně (S01E06), Dohazovačka (S01E07), Souboj (S01E08), Břicho plné krocana (S01E09), Ananasový incident (S01E10), Limuzína (S01E11), Svatba (S01E12), Virbl, prosím (S01E13), Tenkrát poprvé (S01E14), Večer plný her (S01E15), Dortík (S01E16), Život mezi gorilami (S01E17), Po druhé ráno se nic dobrého nestane (S01E18), Koncipientka Mary (S01E19), Maturiťák (S01E20), Mlíko (S01E21), No tak! (S01E22). ***** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 90%. Kvalitný rozbeh tohto kultového seriálu. Skvelý strih, výborný humor, ale hlavne perfektný Barney. Ted: Barney, co tady děláš? Barney: Nic. Jen práci Boží. Ted: Ale ty jsi Satan. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když byl tenhle seriál úplně nový, nadšeně jsem ho sledoval a považoval ho za moderní a dokonce snad ve všech ohledech lepší verzi Přátel. Postupně šla ale kvalita dolů, tak jsem na něj koukat přestal. Nyní se k němu po letech vracím... a zjišťuju, že už to bohužel pro mě taková pecka nebude. Úplně první díl je skvělý a v první sérii se najde i několik opravdu vyvedených dílů, ale mám najednou problém s postavami. Ted, který je bezesporu hlavním hrdinou, je loser, kterého definuje v podstatě jen to, že je děsnej romantik toužící po okamžité velké lásce na první pohled. Neustále dělá špatná rozhodnutí a jiné blbosti. Má jakýsi vztah s Robin, který mi hned připomněl vztah Rosse a Rachel v Přátelích, ale tady je to jejich kroužení kolem, když jim to pořád nevychází a tak ještě otravnější. Barney mi připadal kdysi jako stylová a zajímavá postava. Zezačátku působí jako někdo, kdo je trochu blbeček, ale je s ním vždycky sranda a vlastně byste ho chtěli za kamaráda, protože s ním přece prožijete legendární večery. Teď mi ale spíš přijde jako slizoun, který se soustředí na balení holek v maximálně infantilním duchu. Pak jsou tu ještě Marshall a Lily, kteří jsou v téhle řadě hrozně roztomilí a dokážou být i rozumní, aniž by působili jako suchopární nudaři - naopak je s nimi dost sranda. A málem bych zapomněl na Robin, která mi nikdy moc nesedla, ale možná jen moc nemusím holky-drsňačky. Nedělá nic strašného, ale nějak v ní nevidím někoho, kdo by měl být tím Tedovým idolem a vysněnou ženou. Stručně řečeno: Postavy jsou dost nic moc, zachraňuj to Marshall a Lily, ale ti jsou spíše vedlejší postavy. HIMYM ale sází i na jiné věci. Zaprvé je to sitcom koncipovaný jako romanťárna, a to fakt dobře natočená. Různé režisérské triky a dobrá hudba fakt působí až filmově plus i scénář dokáže diváka pěkně napnout. Taky díky vypravěčovi se tu vytváří atmosféra toho, že zpětně posloucháme různé vypečené historky. Sledujeme vlastně příběh velké lásky a zároveň stylové příběhy s šílenou pointou, kde hraje velké roli parta přátel (a často alkohol). Obojí vyvolává skvělé pocity, tohle mají tvůrci seriálu fakt zmáknutý. Každopádně je to často iluze, protože mnoho jednotlivých dílů má slabé příběhy, a nekteré vtipy jsou sice super, ale epizody jimi určitě nejsou "nařachané". Celkově je tedy How I Met Your Mother spíše průměrnější sitcom. Forma je fakt stylová, ale ten obsah často až taková paráda není. (7/10) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně seriálu jsem byl i při repríze spokojen. Tvůrci sice opakovaně zabředávali až příliš hluboko do vztahových problémů, takže mě určité pasáže v některých epizodách příliš nebraly a pokoušela se o mě i nuda, většinou se jim ale podařilo vybalancovat situaci kvalitním humorem, a ten v naprosté většině dílů jasně převládal. Za opravdu nepodařenou tak považuji pouze sedmou epizodu (Matchmaker), zatímco série jako taková mě bavila. / Poučení: Potřebuješ něco vyřešit? Jdi do baru. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej sérii usudzujem, že snaha nahradiť Priateľov sa nepodarila, teda aspoň nie úplne. Je zrejmé, že hlavným zdrojom zábavy tu je Neil Patrick Harris, ktorému slušne sekunduje Jason Segel, no inak to je celkom priemer. Teraz som konečne pochopil, prečo je Ted Mosby v každom rebríčku najotravnejších postáv. Nikdy som horšiu postavu nevidel a to kazí celý dojem. Asi tomu dám ešte šancu, no neviem či vydržím sledovať všetkých 9 sérii. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek byl trochu jak z Pendolina, ale jak jsem se v tom dokázal orientovat, začalo mě HIMYM děsně bavit. Skvělý úvod. Sice má pár slabších dílů, ale obecně to je parádní rozjezd. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je vážně zvláštní. Kdysi jsem dal seriálu pět hvězd a nebylo by to jinak, nemít možnost hodnotit díly postupně. Průměr jsou tři hvězdy. Proč? Člověk si až takhle uvědomí, jak neuvěřitelně kolísá kvalita dílů. Prakticky všechny díly založené na Marshallovi jsou v plném počtu, díly které si berou to nejhorší z přátel (Robin) jsou katastrofa. Tak tedy tři hvězdy, ale i přesto stojí za to zhlédnout to celé. Jednotlivé skeče jsou legendární a to se cení. ()

Patrik_Sal 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý začátek skvělého seriálu, představení postav, ke kterým si člověk hned najde cestu a zamiluje si je, i uvedení legendárního running jokeu (suit up/nahoď oblek). Lepší to snad ani být nemohlo 10/10 - 5* ()

Keks

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedinej sitcom na kterej jsem kdy koukal nějak víc byli Přátelé. Ale sakra tohle jsem potřeboval! Postavy super, vývoj za těch 22 dílu byl celkem velkej. Všechny postavy jsou toho typu, že si je oblíbíte. Žádná epizoda nebyla pod 75% pro mě. Takže LEGENDÁRNÍCH 5 hvězd ()

Reklama

Reklama