Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku - Série 9

(série)
USA, (2013–2014), 8 h 48 min (Minutáž: 22 min)

Režie:

Pamela Fryman

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, Cristin Milioti, Sherri Shepherd, Wayne Brady, Suzie Plakson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Recenze (17)

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Nikdy tvůrcům neodpustím, co provedli s Barneym, Robin, a matkou, zároveň musím po letech uznat, že takovouhle dekonstrukci romantických a do velké míry i sitcomových klišé, kdy se někdo po devíti letech naprosto vykašle na klasické happyendové pojetí a místo toho začne bourat jednu naivní životní představu za druhou, to chtělo koule. Za to tleskám, za to a taky za skvělou práci s Tedem, který si jako jediná postava v téhle poslední sérii uchoval důstojnost, a jeho seznámení se s matkou naplnilo veškerá má na-tu-dobu-nesmyslně-vysoká očekávání. Radnor a především Milioti tady byli k sežrání a už jen za všechny jejich společné scény to čekání prostě stálo za to. Nicméně ten oficiální závěr pořád odmítám akceptovat, tvrdohlavě si budu stát za tím, že ačkoliv to tak možná ve skutečném životě nechodí, Ted si ten pohádkový konec zasloužil, stejně jako si ho zasloužili Barney s Robin, a jako ho dostali Marshall s Lily. Jedna z největších televizních křivd vůbec. Jasně, pořád mám ten seriál v lásce, jen si ten hořkosladký konec a poslední 3-4 série zkrátka nedokážu pouštět tak často a s takovým nadšením, jako by si to po těch prvních geniálních řadách zasloužilo. V tomhle měli a už nejspíš vždycky budou mít Přátelé prostě navrch. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z poslední sezóny Himymu jakožto celku jsem měl poprvé rozporuplné pocity a vlastně ani nevím přesně proč. Hlavní kostra seriálu se od McLarena posunula na svatbu a já ji vždy považoval za nejslabší. Napotřetí se má pachuť na jazyku poměrně rozplynula a já se znovu rád rozloučil s mou oblíbenou partou, která v mnohém definovala mé dospívání. A ty hádačky, jestli je lepší kanonický nebo alternativní konec (jo ten alternativní je dojímavější) vem čert, oba mají něco do sebe a já už si tenkrát zakončení seriálu náležitě vychutnal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Medailonek (S09E01), Prokletí rodu Stinsonů (S09E02), Poslední chvíle v New Yorku (S09E03), Bez Kodexu (S09E04), Partička pokeru (S09E05), Rytířovo prokletí (S09E06), Bez jakýchkoliv otázek (S09E07), Maják (S09E08), Platonickatý (S09E09), Máma s tátou (S09E10), Na dobrou noc (S09E11), Nácvik večeře (S09E12), Hledá se basák (S09E13), Fackodání 3 (S09E14), Konec pauzy (S09E15), Jak vaše matka poznala mě (S09E16), Východ slunce (S09E17), Seber se (S09E18), Vesuv (S09E19), Tajemství (S09E20), Gary Blauman (S09E21), U oltáře (S09E22), Navždycky 1/2 (S09E23), Navždycky 2/2 (S09E24). ***** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9.séria - 90%. Nechápem to nízke hodnotenie. Záverečná epizóda je podľa mňa taktiež dosť dobrá a hlavne perfektne zostrihaná a pre mňa aj uspokojivo zakončená. Nečakal som, že to takto nečakane skončí a práve za to dávam plnú palbu aj tejto sérií. Ako celok to nie je najlepšia séria, ale posledné diely sú fantastické. Skvelé zavŕšenie, skvelého seriálu. Ahoj ty! Linusi, bude to fungovat takhle, pokud mám tenhle víkend přežít bez manžela, chce to trvalý přísun paliva. Pokaždé, když uvidíš, že nemám v ruce skleničku, dej mi do ruky skleničku! Rozumíme si, Linusi? -Takže prezidentský servis? -Bingo! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejhorší zakončení a propad v rámci sitcomů. Tvůrčí únava znatelná už od nějaké 7. série zde nabírá ještě větší obrátky. Vše je řešeno flashbacky nebo flashforwardy, aby to mohlo pokrýt celou další sérii a zakrýt celkovou bezradnost. To kam posouvají určité postavy a jaké vymýšlí další osudy jen aby to mohli v dalším díle rozbít, je jasná známka toho, že si tvůrci vůbec neví rady. Odřené 3* za pár silných momentů a za fakt, že více než polovina seriálu je vynikající a rád si pár sérii opět zopakuji. Marné zakončení je ale neodpustitelné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devátá sezóna se pro mě stala asi nejméně vyrovnanou řadou seriálu. Má hodnocení létala nahoru a dolů, takže tak trochu připomínají grafický zápis zemětřesení. Tvůrci neustále střídali výborné nápady i humory s těmi bídnými až katastrofálními, často nedokázali odolat recyklaci, při níž vykrádali sami sebe, a zbytečně tak sérii škodili. Věci výrazně pomohlo to, že dokázali zvládnout obě závěrečné epizody, čímž u mě této sezóně zachránili alespoň dvouhvězdičkové hodnocení. / Poučení: Svatební víkend se může někdy zdát být pěkně dlouhým. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Neviděl bych to zase tak špatně. Matka sice není nakonec úplně k sežrání, aby se "kvůli ní" točilo 8 sérií, ale asi to tak mělo být, život si nemusí vždy vybrat dokonalý osud. Za mě určitě důstojné zakončení seriálu. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech jsme dokoukali celý HIMYM a bohužel devátá řada je neskutečně ubohá. Pár dobrých dílů se najde, ale naprostá většina je nudná vata o ničem. Plná recyklátů z předchozích sérií, nesmyslů, špatných scénáristických rozhodnutí a příšlišného citového tlačení na pilu. A když už teda ten mrdník zoufalosti nějak fungoval a celou sérii si budoval nějaký příběh k zakončení tak poslední dva díly jakoby najednou psal úplně někdo jiný, hodili všechen vývoj postav i příběhu do hajzlu a udělali to zase úplně jinak. Tenhle seriál měl skončit pátou, max šestou sérií, je smutné kam se to dostalo. LAZY WRITING!!! ()

Dementra odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic nedává smysl. Postavy mení názory s každou scénou. Slavná matka vůbec nezapadá do příběhu, je tam prostě navíc, žádné velké finále, jen další překážka k "té pravé". Scénáristi samy neví, co chtějí, při psaní téhle série si očividně řekli "Fuck it, diváci nám sežerou všechno, hlavně ať to máme z krku." ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě řady plánovat svatbu, která by měla parádně zakončit tenhle seriál a během tří minut to celý zabít? Co to sakra je? A během posledních pěti minut rozložit celý seriál, všechny vztahy, všechny postavy, který jsme si tak zamilovali? Za tohle si tvůrci zaslouží shnít v pekle. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejkontroverznější série mého oblíbeného seriálu, kterou jsem napoprvé sotva dokoukal, ale postupně jsem se s ní sžil. Až ji po letech stejně miluji. Odvážné tvůrcovské pojetí, kdy si doposud naprosto bezchybný seriál ujmul příliš velké sousto.. Ovšem pořád je to neskutečně našlapané, jen dělá to co prakticky všechny seriálové konce, nostalgicky referenční humor, který na tenké hranici s opakováním se, má pořád neskutečnou sílu. A stejně kdykoli se tvůrci pokusí o něco nového, omlátí jim to publikum o hlavu... A finále? Ted s Tracy jsou spolu k zulíbání. A i když může působit epilog s Robin navíc a poněkud nečestně, ten seriál je o nich! Nejlepší epizody - Jak vaše matka poznala mě, Seber se a první část závěrečného Navždycky. 90% ()

Tunheber odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ty píčo, tak ta banda režisérskejch a scénaristickejch matkomrdů to fakt dokázala! Dokázali znásilnit, zdiskreditovat a pochcat vyvrcholení tak úžasného seriálu. Tahle banda čůráků několik let budovala vztah Robbin a Barneyho jen aby na konci řekli: “Jo a teď se vy dva čůráci rozvedete!” No to mě naser do držky, pak se rozhodnou voddělat matku jen aby ten citově založenej mamrd zase mohl šukat s Robbin. No já končím TY PÍČO. ()

Keks 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Okej. Tenhle konec je snad jeden z nejvíc rozporuplných konců jakéhokoli seriálu ever. Buď konec milujete nebo ho nenávidíte. Já se s ním smířil. Ale po tom co jsem zjistil jaký by byl alternativní konec, tak pro mě by byl lepší.  Ale zároveň neříkám že koukat na to nemělo smysl a že konec co jsme dostali je příšerný, jen je horší. Hrozně rád bych viděl sedět v baru vedle sebe Lily, Marshalla, Robin, Barneyho, Teda a Tracy jak jsou všichni šťastní a našli to co chtěli. Třeba by si někdy v budoucnu Barney a Robin adoptovali dítě, protože názor změnit lze. A ještě...Matka. Ah, ta Matka. Postava na kterou jsme čekali 8 sérií. Upřímně, to čekání stálo za to. Matku jsem si hned zamiloval a chtěl bych aby měla víc interakce s partou jako celkem. Zkrátka nám postavy vyrostly před očima. Jde vidět že už to nejsou ti mladí lidé co tráví večery v baru ale jsou to muži a ženy, manželé a manželky... Já to hodnotím pěti hvězdami a nikdy na tenhle legen... Počkej si... dární seriál nezapomenu... ()

Reklama

Reklama