Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Ukázka z filmu 10
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 679)

EternalS 

všechny recenze uživatele

Jasně, ke konci seriálu prakticky úplně došel dech, ale to co předváděli herci, scénaristi a dramaturgie na začátku byla naprostá pecka. Excelentní skeče, dialogy i monology, bravurní situační komedie a velice návykový humor. Smál jsem se, až sem se za břicho popadal. Prakticky vždy se dívám na originál, pač se mi dabing ekluje, ale v tomto případě musím uznale smeknout klobouk nad překladem i dabingem. Po všech směrech výtečná práce a konec nebezezbytku odpouštím. Už asi rok se dívám neustále dokola na všechny díly odpoledne i večer na Comedy Central :-) ()

Killbilly 

všechny recenze uživatele

Možná mě to minulo generačně, protože na "Friends" jsem koukal, když mi bylo kolem dvaceti a tohle opanovalo obrazovky až po mojí třicítce, ale myslím, že jen tím to nebude. Vadilo mi od startu, jak příšerně splácané to je. Děj jsou prostě a jednoduše vykradení Přátelé, včetně postav, jenže zatímco např. Joey byl sice velký předupník, taky to byl i milý kluk se zlatým srdcem, zatímco zde jeho pozici zastává typický nažehlený manažírkovský nesympatický kravaťák, kterého bych vzal po hlavě tyčí od heveru hned jak by v hospodě otevřel hubu. Podobně s ostatními protivnými nesympatickými divnými postavami, snést se dal jakžtakž možná ten právník, který působil aspoň trochu lidsky. Způsob vyprávění na přeskáčku zprvu originální, časem ale neskutečně otravný. Nic vtipného se tam vlastně taky nedělo, a prostě se s tím dalo tak strašně málo ztotožnit, že teda u mě to nefungovalo vůbec. ()

petr87_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom (dlouhý jako Transsibiřská magistrála) je neuvěřitelně zábavný! Opravdu bych ho popsal jako: Něco kolem 75 hodin vynikající zábavy.  Lidé, vytvářející charaktery postav si zde opravdu vyhráli, protože věčně zasněný Ted, vtipný Barney, roztěkaný Marshall, příjemná Lily, a drsná Robin, vytváří pětici, která v mnoha ohledech zastiňuje tak slavné Přátele, a dokáže vás rozesmát, až se za břicho popadáte. V seriálu je skvěle popsaná stránka vztahů nejen milostných, ale i přátelských a rodinných. Všechny hlavní i nehlavní postavy zde odvádějí skvělou hereckou práci, kamera je sice podobná jako u každého jiného amerického sitcomu, ale tak to snad má být. Příběh je dobře ucelený a dává smysl. Že má himym s každou serií upadající tendenci? Inu, když nastavíte laťku tak vysoko jako se to povedlo v první sérii, už jen těžko to pak překonáte, což ale ani v nejmenším neznamená, že pozdější série jsou špatné. Tuhle sérii miluju, a dokazuje to fakt že jí mám shlédnutou dvakrát a stále mne ani trochu nenudí, i když už každý díl znám pomalu nazpaměť. 95% ()

MatoPalkes 

všechny recenze uživatele

Škoda posledných 2-3 sérií, kedy už to nejako nebolo ono. Ale za prvú sériu keby sa dá tak hodím aj 7 hviezd, tá je dokonalá. ()

Janiik15 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál. Parta 5 bláznů z New Yorku, kteří k sobě prostě sedí. Celý příběh je skvěle zpracovaný a moc mě bavil. Tento seriál vážně doporučuju všem, kteří mají rádi komedie. Při sledování prožijete všechny emoce. Jak radost, tak smutek, starost, atd. Celkově je to jeden z nejlepších seriálů i přes ten dost kostrbatý a horší konec. Jako malý jsem od rodičů dostal první sérii a doslova jsem na tomhle seriálu vyrostl a pouštím si ho až do teď. Dávám mu krásných 95%. ()

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Seriál mi byl ze všech stran doporučován po tom, co jsem dokončil pár komedií a neměl se na co dívat, jako to nejlepší, co můžu vidět. Hned na okraj řeknu, že to není moc pravda. HIMYM je zajímavý seriál a dávám mu 3* za to, že mě dokázal tolik dílů zabavit, často i pobavit, ale pár věcí tam nedávalo smysl a některé části byly přitažené za vlasy. Hlavně po pár sériích a asi tak stovce dílů člověk už některý z těch humorů ani neshledává vtipným. Některé vtipy jsou repetetivní a vyloženě až nudné a některé díly prakticky působí jako čisté fillery - prostě nemáme nic do příběhu, prdneme tam tohle. Některé vztahy jsou vyloženě až absurdní, ne k pobavení nebo k lítosti. Obecně bych řekl, že i tenhle seriál nakonec pohořel s ambicí, o co nejdelší vysílání a množství dílů mu spíš škodí. Od přibližně poloviny seriálu jde kvalita dolů s občasným výkyvem, který je spíš rarita. Seriál pak víc a víc jede na docela povrchní a absurdní vlně, která seriálu moc nepřidává, ale spíš diváka utvrzuje v tom, že nic hlubšího v tom seriálu není a nejde možná tak ani o komedii, jako spíš o to ukázat "hele, našel jsem si spoustu povrchních kamarádů, kteří mění své hodnoty častěji, než svoje ponožky". U seriálu mě poslední 2-3 série držela asi hlavně zvědavost a nějaké zakončení, nic víc. Pamatuji si, že jsem si konec prakticky pouštěl do pozadí k práci a škole a spíš to bral už jen jako třísku, kterou musím vyndat. A co vím od lidí z okolí, tenhle seriál hodnotí pozitivně prakticky hlavně z důvodu nostalgie, ale ani jeden z nich by si ho nešel pustit znovu. A já se nedivím, 76 hodin času, kdy polovina z toho je nudná povrchní slátanina, na to asi nemá žaludek každý. Za mě se jedná o dost přeceňovaný seriál a myslím si, že tu existuje plno daleko lepších komedií/sitcomů. ()

Janakin 

všechny recenze uživatele

Celý jsem to viděla už několikrát. Hezky od začátku až do konce. Umím vyjmenovat, řekla bych, že většinu Tedovejch přítelkyň a mezi Robininými známostmi mám své oblíbence. Za sebe musím říct, že HIMYM je asi jedinej seriál, kterej s časem neztratil, možná naopak i získal. Poslední série je napříkald pro mě tou nejlepší. Jsem naprostej Tedofil. Já toho kluka žeru, protože OMG my jsme si tak moc podobný, že je to až neskutečný. Stejně tak mám moc ráda i zbytek party, která podle mě funguje o dost lépe než Přátelé se kterými je HIMYM často srovnávám. Viděla jsem oboje a za mě Ted, Marshall, Lily, Barney a Robin jednoznačně vedou. Od lépe vypracovaných charakterů až po zajímavější vývoje postav (celá Barney story je úžasná). A co se týče konce. Časem jsem se s ním smířila. Nebylo to lehký, ale povedlo se. Mám ty magory prostě všechny ráda. ()

Cutie 

všechny recenze uživatele

9/10 Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Kdo z vás ho ještě neviděl tak neváhejte. seriál vám poskytuje užasní herecky casting, skvělý příběh či humor. A proto bych vám seriál doporučil všechny díly a serie jsou naprosto užasné tedy až na slabší 9 sérii ale přesto byste si seriál malý prohlédnout. ()

T1000 

všechny recenze uživatele

Nejlepší kombinace humoru a dramatu napříč filmy a seriály. Nejde vlastně ani o sitcom, ale spíše o táhlý komediální seriál, jenž vypráví devět sérii dojemný příběh o lásce. Každý si v něm najde to své, HIMYM se jednoduše hodí do jakéhokoliv emočního rozpoložení, můžete ho sledovat pořád a nikdy vás neomrzí. Takže slovy klasika: "It's legen...wait for it...dary serial"!!!! ()

aburos 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě dlouhá léta bavil svým humorem a občasnými drobnými zápletkami. Bohužel poslední série můj celkový dojem úplně zvrátila, konkrétně tedy poslední dva díly. V těchto dílech se při natáčení asi trochu bouchli do hlavy a celý výsledek poslední série úplně převrátili až mi z toho bylo smutno, co s tím provedli… Toto jim ubralo nějaké kredity a proto bych dal 3.5/5. ()

Mindf_ck 

všechny recenze uživatele

Jak to u těhle sitcomů chodí, chvíli to je super (cca 3. série), ale americká neochota skončit na špici to vždycky zabije. Posledních několik sérii je hrůza, kdy se od určitého bodů, každá postava přestane vyvíjet a začne přeskakovat na místě. Z nějakého důvodu to ženské postavy odnesou vždycky nejhůře. Z Robin se stane absolutní kráva a ta zrzka je sociopat. Marshall byl zoufalec vždycky a Ted je na konci taky kokot, který pořád mele něco o šťastném konci i když se od poloviny seriálu pořád více podobá Barnymu a každá ženská musí splnit jeho kritéria. Barney je pravděpodobně nejohavnější postava, představena na televizní obrazovky, vůbec. Představa, že někdo jako on je tam někde venku a čeká na Vaši/mou hypotetickou dceru je k zblití. Navíc jeho "předání znalostí" další generaci je morálně... minimálně zvláštní. Hraje to moc dlouho a člověk to nakonec dokouká spíše z povinnosti, aby byl nakonec zklamán pravděpodobně jedním z nejhorších konců vůbec. Který pak přetočili. Kdo by řekl, že natočit konec 12 let dopředu a takhle se zamknout ve vyprávění je debilní nápad? ()

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama