Reklama

Reklama

Jak jsem poznal vaši matku

(seriál)
  • USA How I Met Your Mother (více)
Z natáčení  - Jason Segel, Alyson Hannigan, Neil Patrick Harris, Cobie Smulders, Cristin Milioti, Josh Radnor
USA, (2005–2014), 76 h 7 min (Minutáž: 20–22 min)

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Josh Radnor, Jason Segel, Neil Patrick Harris, Alyson Hannigan, Cobie Smulders, David Henrie, Lyndsy Fonseca, Alexis Denisof, Jayma Mays, Eva Amurri Martino (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(208)

Ted a Barney se hádají o sexy kočku. Ted zjišťuje, že je v baru s dívkou, se kterou kdysi chodil. Robin je stále zdrcena z rozchodu a příšerně se zanedbává. A Marshall nedokáže přestat mluvit o založení rodiny...
Píše se rok 2030 a přibližně padesátiletý Ted vypráví dospívajícím dětem, co všechno se stalo, než poznal jejich matku. Děj seriálu se tak odehrává v jeho vzpomínkách, počínaje rokem 2005. Tehdy mu táhlo na třicítku, žil s nejlepším kamarádem z vejšky Marshallem a s další neoficiální spolubydlící, učitelkou z mateřské školky Lily. Ti dva se zrovna zasnoubili, což přivedlo Teda k zamyšlení. Uvědomil si, že je právě ten správný čas najít si také ženu svého srdce. A shodou okolností zrovna stála na protější straně hospody krásná reportérka Robin... Posledním členem party je neuvěřitelný frajer a „balič" Barney. Manželství a monogamii vůbec považuje za jeden z největších hříchů lidstva a užívá si nevázaného života, plného sexu a zábavy. Ostatní si občas nejsou tak úplně jisti, proč se s ním vlastně kamarádí. No, on jim vlastně nedal na vybranou... Děj sitcomu je zasazen do prostředí New Yorku a bývá často popisován jako „Přátelé 21. století". Populární se stal nejen díky vytříbeným hláškám, ale také zásluhou originálního konceptu vyprávění, jenž umožňuje starému Tedovi velice zábavně komentovat děj, který leckdy skočí třeba do dětství nebo naopak pokročilého věku postav. Seriál a jeho protagonisté získali mnoho cen a na spoustu dalších byli nominováni. V letech 2007 a 2008 vyhráli Emmy a Neil Patrick Harris (Barney) byl za rok 2009 nominován na Zlatý Glóbus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu. V sérii si také zahrála například zpěvačka Britney Spears, Mandy Moore nebo Enrique Iglesias, jejichž písničky pochopitelně některé z dílů provázejí. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 679)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Celkem funkční sitcomový humor bohužel kazí postavy, které přesně vystihl uživatel Radek99. Tak unikátní sbírku maloměšťáků v rozpuku věku člověk jen nepotká a lze se jen domýšlet vzhledem ke známému faktu, že člověk se obvykle mění jen k horšímu, kam až to ve svém snobství a měšťáckém pozérství ke stáru dopracovali. Po shlédnutí tří dílů jsem zatoužil přidat se k pankáčům někde v kanálu a to si vzhledem ke svému věku a rodičovskému postavení nemůžu dovolit. Takže s tímhle seriálkem jsem udělal rázný konec.:-) Celkový dojem: 40 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Abych se mohl nadšeně a s připraveným kapesníkem dívat na tento seriál, musel bych pustit topení na plný pecky, aby se nám v místnosti trochu oteplilo, lahví wizoura bych sešteloval potřebné ÍKVÉ a pak teprve bych se mohl začít bodře plácat do stehen od těch Tedovo a Barnyeho hlášek. Řeknu to upřímně, týpkové jsou přirozený jako hovno. Všichni do jednoho zasloužej Oscara za trapnost. Bože, takovu přeslazenou sračku zabalenou do rádoby vtipného hávu aby člověk pohledal. Nerozumím nadšenému pětihvězdičkovému hodnocení. Poctivě jsem vydržel první sezonu, dál se vzdávám jakýchkoliv snah vidět alespoň minutu tohoto trapného sitcomu pro náctileté o světě přiteplených dospěláků s prachama na prdeli. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Co začalo jako vynikající sitcom končí jako nekoukatelné peklo. Bez špetky úcty k lidem, kteří ztratili soudnost a přetahovali minimálně 5 sezón... A pak to po*rali komplet tragickým finále. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Carter Bays, Craig Thomas | Hudba: John Swihart, The Solids (úvodná téma) | Produkcia: Theresa Mulligan, Tami Sagher | Distribúcia: 20th Century Fox Television || Podmanivý príbeh muža, ktorý sa zamiloval do ženy so žltým dáždnikom, len o tom nevedel :) V seriálu sa stretávame s novým, revolučným spôsobom postupného podávania dejových kúsočkou cez spomienky zúčastnených. Z tých sa bezpochybne zapíše do dejín seriálových kultových postáv Barney Niela Patricka Harrisa. Celistvosť série je až neuveriteľná, s neustálim inteligentným vtipom, pôvabom, a nepredvídateľnosťou. Radosť pre milovníkov seriálov tipu Friends. S01-05: 100% | SD, HU dub | Nečakané sa stalo skutočnosťou, a autori to aj navzdory svojej genialite rozvýjať príbeh pomocou fungujúcich flashbackov stratili po piatich sériách schopnosť rozvýjať postavy a ich vzťahy v tej kvalite, v akej to dokázali na začiatku. Hracie karty sa im pomiešali takým spôsobom, že to posledná séria odniesla s naprostým WTF efektom, ktorý si tento, už dnes kultovný seriál nezaslúžil. I to však má svoje pozitívum: Friends (1994) tak zostáva i naďalej neporaziteľne najlepším seriálom o mestskom priateľstve vôbec. S05-08: 95%, S09-10: 70% | HD, THX, EN DTS | ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších seriálů vůbec. Je obdivuhodné, že úroveň se v sérii téměř nemění a celý seriál zůstává až do konce nese ve stejné kvalitě. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Uvidíme jak se to vyvine. ___ Doplnění o 10 dílů později: Vyvinulo se to dobře. Srovnávání s Přáteli se nevyhne nikdo, ale ač jsou si seriály podobné, nevadí to, hlavně když mě pobaví:) ___ Doplnění při sledování čtvrté série : tempo hodně oslabilo.. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Od chvíle (počínaje čtvrtou sezónou), kdy se z hlavního hrdiny stala trapná parodie na Carrie Bradshaw to šlo všechno do kopru, což je po vynikajícím rozjezdu veliká škoda. Zajímalo by mě, kde se vzal nápad udělat z Cobie Smulders takovou šmudlu. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„Seriously! What do you do for a living ?! - Heh, please...” Opět se ke mně tento seriál dostal úplnou náhodou a opět jsem na něm ztrávil celý víkend. Výsledek ? How I Met Your Mother je dílko tak vtipné, že mu můžou konkurovat pouze Simpsonovi. Ultrabrutálně zábavné scénky, kde naprosto exceluje Neil Patrick Harris, jehož postava "lva salónů" co chodí všude zásadně v obleku a balí holky na potkání, aby jim následně zavolal "never ever again", mi vháni slzy smíchu do očí. Ostatní herci však nezaostávají, ať už se jedná o vztahově ztrápeného Teda, feministku s měkým srdcem Robin a páreček potrhlých manželů Lilly a „strejdu" Marshalla. V poslední řadě nesmím zapomenout na originálně vymyšlený smysl, proč se to všechno děje aneb "Děti, řeknu vám tohle...". Nápad, že v budoucnosti vypráví otec svým náctiletým dětem, jak potkal jejich matku, je opravdu k popukání. A to nejlepší na celém seriálu kromě vtipnosti? Je o životě takovém jaký je a klidně se stane, že se v jedné z postav poznáte. První řada - 100% Druhá řada - 90% Třetí řada - 90% Čtvrtá řada - 60% Pátá řada: 80% Šestá řada: 70% Sedmá řada: 80% Osmá řada: 100% ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Třeba mě ukamenujte, ale skutečnost je taková, že o nic moc nadprůměrnýho se v žádném případě nejedná. Ale když ono to tak moc připomíná Přátele, že. Asi mám zkrátka jiný humor, postavy jsou nesympatické (na pěst), zasmála jsem se tak jednou...už to nikdy nechci ani vidět! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Učůrávat z toho nehodlám. Sitcom to být může a nabídka je přepestrá, tak proč vyzvedávat schématicky jen MASH, Přátelé a nyní HIMYM? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější sitcom vůbec. No přiznávám, že to mám značně ulehčený, protože jsem dřív nesnášel Big Bang Theory. Na tomto seriálu je dobré úplně všechno. Zejména oceňuji perfektně provázaný příběh, který, ačkoli je toho strašně moc, pořád navazuje a pokračuje v tom, co se řekne třeba už v první řadě. Samozřejmě tu jsou perfektně napsané postavy, v čele s božím, mistrně hláškujícím Barneym Stinsonem (NPH je prostě borec a nebojí se to ukázat). Na seriál se dívam tak dva roky, ale všech sedm řad jsem viděl minimálně dvakrát, třikrát. Všechny díly tedy znám nazpaměť, ale pořád mě to baví. To je hlavní síla seriálu. Přátelé mi nikdy moc k srdci nepřirostli, takže u mě HIMYM vítězí na plné čáře. Vedlejší postavy dokážou také zaujmout a potěší, že se objeví ve více sériích, prostě perfektní provázanost. Někomu se může zdát, že seriál od 4. série upadá. Tak s tím zásadně nesouhlasím, naopak si myslím, že dokáže stále dobře rozesmát. Těším se na osmou sérii, která startuje už 24.9...100% EDIT : U osmé série se mísí vtipné díly se slabšími, ale už to samozřejmě není takové. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je nemožné se zcela vyhnout srovnání s Přáteli, které tenhle nový seriál připomíná v míře vetší než malé. Banda přátel z New Yorku, kteří se scházejí v jednom bytě a většinu svých volných chvil tráví v jednom podniku, řeší především zábavné, milostné problémy a ty nudné, nepříjemné chvíle strávené např. v práci v zájmu nekažení atmosféry pohody okázale vynechává... tenhle recept už tady prostě jednou byl. Stejně jako Přátelé, není ani HIMYM žádné hlubokomyslné dílo, které by se zabývalo skutečnými problémy soudobé mladé generace yupíků. Není a ani si na to nehraje. Důležité je, že spolehlivě zabaví a zvedne náladu - a za tuhle podobnost s Přáteli se na HIMYM zlobit nemůžeme. Funguje to. Chemie party je nastavena trošku jinak (máme tu od začátku spárovanou dvojici a hlavně centrální postavu), počet o jednoho snížen (což vůbec nevadí) a režie je o poznání vynalézavější než u přátel - neustále se využívá split-screenů, flashbacků, různých fokalizací a především nás doprovází vypravěč, který ví jak příběh dopadne a tak nás neustále provokuje záludnýma poznámkama... Celkově vysoká kvalita, ale tu a tam se najde slabější díl, proto budu s hodnocením zatím malinko opatrnější. Dodatek 24.10.2009: Degenerující tendence, která se dala vyčmuchat už ve třetí, naplno se projevila ve čtvrté a dosahuje povážlivých hloubek v páté sérii se zdá být nezastavitelná. Pokud se něco nezmění, má (aspoň u mě) HIMYM odzvoněno. Pro vysvětlení - vysoké hodnocení ponechávám z úcty k prvním dvoum (třem) sériím. 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu jsem přistupoval hodně skepticky. Pořád jsem slyšel "HIMYM je bezva, HIMYM je nej, Barney jede atd..." Tak a konečně nastal den, kdy mám za sebou celou první sérii. A řeknu vám, pro jednou ty ohlasy MĚLY pravdu! HIMYM je totiž skvělý seriál, u kterého jsem se sice neválel smíchy po zemi, ale to mi vůbec nevadilo. Protože takhle, téměř dokonale, propracované charaktery jsem už dlouho neviděl. Každého z té partičky jsem si během pouhých 22 dílů stihl zamilovat a NIKDO tam není navíc! Nikdo nepřehrává a charaktery jsou téměř reálné! Například: O Přátelích hodně lidí tvrdí, že je to baví taky proto, že by to mohly být reálné charaktery. Ale já jim (Přátelům), jsem to nikdy nevěřil. Opravdu nikdy. Ale u HIMYM jsem už v půlce začal věřit tomu, že někde může být taková partička, jako tady. Že někde venku, můžou být spolu někdo jako Ted, Marshall, Lily, Barney a Robin a vytvářet takovou báječnou partu. Takže hlavně za onu propracovanost a věrohodnost charakterů, dávám plný počet. A pokud se nic nezmění ani po druhé, nebo třetí sérii, tak gratuluji, tohle dílko by si probojovalo místo v mé TOPce seriálů. Tohle se mi naposledy stalo u The Big Bang Theory. Tento seriál mohu jen doporučit a vzkázat všem: Tohle, je MNOHEM lepší, než ti přecenění Přátelé! Druhá série: Všechny klady, které jsem vyjmenoval, zůstávají a je to stejně kvalitní, jako na začátku… takže jsem stále spokojen! Už se těším na 3. sérii… abych zase mohl slyšet ty slova: „Kids, I'm gonna tell you an incredible story…" Třetí série: Víte, jednou jsem ptal na jednom fóru na tento seriál, jestli se ho vyplatí sehnat. A jeden uživatel mi řekl, že určitě, první dvě série mě budou bavit, ale pak to je prý to samé dokola. No, tak musím říct, že neměl pravdu. třetí série je naprosto awesome! Ať už hostujícími celebritami, (od Enriqua Iglesiase, přes Heidi Klum po Britney Spears), nebo skvělým příběhem a některými fakt vtipnými stránkami, které v seriálu zazněli a jsou skutečné! (Jeden příklad za všechny je adresa www.tedmosbyisajerk.com) :-) Takže teď musím udělat ještě dvě věci: Dokoukat zbytek čtvrté série a popřemýšlet, který seriál vyhodím, abych HIMYM vpustil do mé TOPky seriálů. Čtvrtá série: Jsem rád, že po čtvrté sérii nemusím nic měnit a HIMYM je v mé TOPce, protože to season finale bylo prostě dokonalé! Byl to jeden velký Leap, (kdo viděl finálovou epizodu tak ví, o čem mluvím), pro ně, jakožto kamarády a pro mě, jakožto fanouška, který beznadějně miluje HIMYM. O takovýhle dílech, jako bylo právě finále čtvrté série, si můžou nechat Přátelé jen zdát… :-) Pátá série: Dá se říct, že některé díly jsou velice... trapné, ale těch je opravdu málo. Ale jinak mě tento seriál stále baví a myslím, že i pátá série má co nabídnout a konečně jsme viděli i mat...činu nohu :-) Věřím, že šestá série seriál vrátí zpátky tam, kam HIMYM patří - na nebe seriálových sitcomů. Šestá série: Po páté sérii se seriál více méně vrátil do zajetých kolejí, s naprostou většinou nových dílů jsem byl spokojen no a ten závěr... mě opět dostal. Opravdu se těším na sedmou sérii. Mimochodem, potěšily mě hostující hvězdy Jennifer Morrison a hlavně ďábelský kapitán Kyle MacLachlan! () (méně) (více)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl první sérii a seriál se mi líbil. Každou další epizodou šla však kvalita dolů a celkem slibný potenciál byl úplně zabit. Když na HIMYM náhodou v televizi narazím dnes, je to čistokrevný odpad. Nesympatické postavy (všechny!), nadabované nesympatickými českými herci. Jedna hvězda za první sérii, zbytek nemá význam. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po třech sezónách spadl bezchybný obědový romanťák do větší gagovitosti a rozptýlil svůj příběh rovnoměrně mezi všechny postavy. Tím došlo k menšímu zájmu o to, jak to vlastně s něčí matkou dopadne. Ubylo nápadů, ubylo melancholie, ubylo příběhu, ubyla hvězda. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja teda na televízne seriály moc nie som, ale toto sa mi vážne zapáčilo. Partia piatich tridsiatníkov z New Yorku si ma pekne namotala. Z príležitostného, viac-menej náhodného, sledovania sa časom z toho stala skoro až závislosť. Playboy Barney Stinson, dokonalý manželský pár Marshall a Lily Eriksenovci, svojrázna Kanaďanka Robin Scherbatska a pohodový rozprávač Ted Mosby ma dokážu vždy dobre pobaviť. Skvelý humor, sympatické postavy, dobrí herci, originálny koncept, výborný sitcom. ***** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem vydržel až do konce, aby byl můj komentář přesný, spravedlivý a průzračný jako squirt zapřísáhlé ekoložky. A .... nemám co říci. Poslední double díl mne trošičku emočně vyšťavil. Ještě, že se již roky za pomoci injektoru podrobuji testosteronové kůře, jinak bych pro samé slzy neviděla ani na kojení. Romantika přece pro chlapáky není! Pravda, HIMYM nechal klukům tu výtečnou možnost vymluviti se, že jen sledují další Barneyho návod, jak oklátit nanynu, ale my, citliví hermafíčci, víme své! S klidem v duši doporučuji. Sledovat od začátku jest záhodno, kvalita časem stoupá a poslední série se veze na tak vysoké nostalgické tsunami, že neznalí musí jen útrpně blinkat a urychleně prcat v dál. Pro nás, zkušené Tedoposměváčky, dneškem skončilo něco krásného. Nového. Starého. Půjčeného. A modrého. Och(( Btw... kdyby měl nějaký mladičký místní uživatel zájem o to, abych poznal jeho matku, posílejte její foto, věk, váhy, míry, ráže, průměry a případné nabídky na finanční satisfuckci mně do pošty. Zn. kiss@drive. ()

Související novinky

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

Jak jsem poznala vašeho otce plní obsazení

07.11.2021

Seriál Jak jsem poznala vašeho otce (How I Met Your Father) se pomalu ale jistě blíží, desetidílný sitcom mimo jiné taky od tvůrců původního HIMYM Cartera Bayse a Craiga Thomase dorazí už příští rok,… (více)

Spin-off HIMYM dostal zelenou

Spin-off HIMYM dostal zelenou

21.04.2021

Seriálový spin-off Jak jsem poznal vaši matku s názvem How I Met Your Father má na stanici Hulu oficiálně zelenou. Tvůrci Isaac Aptaker a Elizabeth Berger projekt obnovili pár let poté, co se původní… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Meg Ryan pozná Vašeho otce

Meg Ryan pozná Vašeho otce

25.04.2014

Tedy, ne doslova samozřejmě... CBS již vloni oznámilo spinoff k populárnímu seriálu Jak jsem poznal vaši matku, který bude sledovat příběh Sally (Greta Gerwig), která byla divákům představena již v… (více)

Reklama

Reklama