Reklama

Reklama

Krutá rasa

  • Jihoafrická republika The Breed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chtěli strávit týden dovolené na exotickém ostrově. Jednoho z nich napadl zmutovaný pes a letadlo, kterým přiletěli, našli v troskách... Bratři Matt (Eric Lively) a John (Oliver Hudson) spolu plánují strávit týden dovolené. Společně se svými přítelkyněmi Nicki (Michelle Rodriguez), Sarou (Taryn Manning) a jejich kamarádem Noahem (Hill Harper) si chtějí užít trochu legrace a odpočinku na exotickém ostrově. Na místě je však brzy jeden člen výpravy brutálně napaden psem. Proto se rozhodnou, že ostrov raději opustí, jenže letadlo, kterým do tohoto ztraceného ráje přiletěli, nacházejí v troskách. A to není ta nejhorší zpráva. Mnohem děsivější je, že útok šelmy nebyl náhodný. Po ostrově se totiž pohybuje smečka zmutovaných psů, která rozhodně nemá zájem na tom, aby se výpravě podařilo uniknout... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

tron 

všechny recenze uživatele

Dravý krvák. Na úrovni fungujú i také žánrové kvázi zbytočnosti, ako je pokus o budovanie vzťahov. Vďaka tomu (a pôsobivej výprave ostrova á la survival PUSTATINA) funguje KRUTÁ RASA na úrovni. Pomáha jej to, že dlho nie je vyvražďovačkou, ľudské postavy sa dlho držia v nezmenenej zostave a vyrazia do ostrého protiútoku. Boj je vždy zaujímavejší, ako útek a o tom by malo byť viacej hororov. Pravé peklo začne, keď sa ozve prvé zlovestné vrčanie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že ten pes basketbalistickej byl jen výmysl;) Nijak zvlášť originální thriller o partičce asi tak třicetiletých "teenagerů", opuštěném ostrově a zabijáckých psiskách - jak jinak, geneticky upravených armádním projektem;) Ano, je tu halda tupých scén, které jsou vyloženě k smíchu, jeden příklad za všechny je to kamennoksichtové "hráli si na boha", to jsem fakt vyprsknul... Ale celkově se mi ten přístup líbil, byla to docela férovka:) Jinak ovšem jde o další z "horrorů", v němž by se spousta věcí vyřešila, kdyby amíci uměli postavit trvanlivější barák než perníkovou chaloupku. Celkové zhodnocení půjde nad průměr, a nejen proto, že mám rád staffordy:) Bylo to fajn a trvalo to tak akorát, takže ode mě 60%. PS: Ten afročerný chlapec měl umřít daleko dřív, příšerně mě vytáčel:P :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další zabijačka na odlehlém místě plná násilí, dobře natočených scén, vcelku slušné atmosféry a s čistě zdegerenovanými a pečlivě zmutovanými psy, kteří si neberou servítky a trhají cokoliv se naskytne, skákají kdy se jim zachce a celkově jsou nesmírně inteligentní. Herci taky nejsou zas tak špatní a fakt že v celém filmu hraje sotva pět lidí naznačuje, že toto bude spíš komorní horror, leč není tomu tak. Napínavých scén je tu celá řada a na debutanta Nicholase Mastrandrea je to překvapivě úspěch, který se počítá. při sledování filmu ne, že bych měl strach i když jsem párkrát nahnáno měl. Ona je to jako obvykle vcelku blbost a otevřená okna v autě když je honí kopa zbídačenejch psů není nic neobvyklého a je toho víc, ale když se toto všechno přejde máme tu vcelku zábavný, na mysl nenáročný a napínavý horůrek, který z týdeního výletu jedné spokojené party udělá žhavé peklo, už jen přitopit... --- Auto který dřív bylo ponorkou. Myslíš že vůbec chytne? - Jestli ucítíš benzín tak utíkej - To díky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenápadité tuctové béčko, ve kterém nejlepší herecký výkon podává smečka psů, kterým nelze nefandit v jejich chválihodné snaze sežrat otravné hlavní charaktery. I jejich štěkot obsahuje více myšlenek než-li dialogy plné replik typu "Hráli si na Boha!". Největší průšvih je, že to nemá byť jen náznak atmosféry. Kdyby to alespoň bylo směšné a divák se mohl zasmát na účet tvůrců, tak by se to ještě v rámci možností možná dalo. Jenže to o Kruté rase také neplatí, tohle je prostě devadesátiminutová nuda. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marcus Trumpp: 1. Cool as Kim Deal 2. Tophat Tomcat 3. Down in Sugarland 4. I'm Alive Now 5.. Will It Ever Change? ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Takovýhle pejsky bych nechtěla mít doma :o) Inovace Útoku z hlubin, jen se žraloci vyměnili za pejsky. Dalo by se tomu uvěřit, páč psi jsou dost inteligentní zvířata a i bez genetické úpravy dokážou pod vedením lidí ledacos a když mají hlad, že? :o) Ale ono si to musí hrát na něco víc, škoda. Málem jsem se i bála :o) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Survival horor tentokráte se smečkou hladových psů...v ničem originální a se spoutou nelogičností, ale vcelku s přijatelnou atmosférou a občasnými lekačkami, které však lze odhalit o vteřinu dvě dřív, než Vás stačí vyděsit...herecké výkony sympatické, hláškujícího černocha doplňují široká ramena pohledné Michelle Rodriguez a nepříliš přesvědčivá lukostřelba Olivera Hudsona...nijak oslnivé, vidět a zapomenout... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Od téhle chvíle budu vypadat jako akční hrdinka, kdykoli budu hrát s otcovými rotvajlery naši oblíbenou hru "já jsem moc ošklivý pejsek a ty mi uděláš tu radost, že budeš nešikovně utíkat, válet se po trávě a ječet tak, že celá čtvrť bude na nohou." ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Absolútne nevyužitý potenciál. Lakačky sú natočené zle. Sú príliš tiché a predvídateľné. Každý predsa vie, že najviac sa vždy zlakneme zvuku a až potom ide obraz. Takmer všetko sa odohráva za denného svetla a pritom to správne nasvietenie v tme by robilo divy. Postavy sú absolutne dementné a ich konanie nepochopiteľné. Proste taká blbina, ktorá by v správnych rukách mohla byť slušným hororom. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Natural horror, po kterém neštěkne ani pes, protože chcípnul už při expozici postav. Když Robin Nehood napnul tětivu a ve zpomaleném záběru jen těsně minul terč, co vrčel vedle lýtka přítelkyně jeho bratra a o pár minut později, neztrácejíc sebevědomí, vystřelil znova a šíp s přivázaným provazem trefil rám okna jen půl metr od její hlavy, objevil se nečekaný černohumorný potenciál. Místo Breed by se to jmenovalo Bowstring a ten co si hraje na Boha Legolase by postupně všechny své přátele omylem sprovodil ze světa za nechápavého pohledu němých tváří. Jenže tvůrci to chtěli jinak, takže nakonec na medvědu dojede paní Torettová a kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. Nejlépe s vyceněnými zuby.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že film bude o hodně horší, a dostala jsem sice průměrný a předvídatelný, ale za to velmi dobře sledovatelný kousek. Překvapil mě především kvalitní scénář a poslouchatelné dialogy, které nešetřily na vtipu. Od teenagerské vyvražďovačky jsem čekala méně "inteligentní" scénář:) Skvělé obsazení, zejména jsem se těšila na Erica Lively, který mě okouzlil v The L Word. Také Michelle Rodriguez si počínala statečně a z případných trablí se dokázala elegantně "vyšvihnout" nahoru:) I pejsci to měli chytře vymakané a své "oběti" střežili na každém kroku. Docela mi jich bylo i líto, když je tam pak ta banda začala likvidovat. Samozřejmě nemůže chybět typický "šokující" závěr alias "ještě to neskončilo", či "nepřítel není zneškodněn", který divák jistě brzy vytuší. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný thriller. Má dobrý príbeh o skupinke priateľov, ktorí sa po rokoch rozhodnú stráviť dovolenku na chate otca dvoch z nich, nachádzajúcej sa na opustenom ostrove, ale netušia, že na ostrove žije aj svorka agresívnych psov, ktorí sa neboja ničoho. Spracovanie je iba priemerné, nie je tu žiadne miesto, ktoré by skutočne nudilo a navyše kvôli krátkej dĺžke to aj celkom rýchlo ujde, po tej typickej zoznamovacej polhodine už dostanú výraznejší priestor aj psi a potom sa už stále niečo deje, ale nie je tu ani nič, čo by dokázalo upútať. Samotných scén so psami, v ktorých ide o život je tu síce celkom dosť, ale napätie v nich nefunguje ani trochu, krvavých scén alebo aj zabitých je tu minimum, nájdu sa v nich možno len dva, tri momenty, ktoré aspoň trochu zaujmú, hlavne zábavná scéna so šípom alebo skok z okna so psom. Herecké obsadenie je na tom dobre, našťastie tu nie sú žiadni typickí teenageri, ale už trochu starší a rozumnejší ľudia, ktorím sa dá aj celkom fandiť, obzvlášť Michelle Rodriguez alebo starší brat a to je veľký plus. Réžia je len úplne obyčajná, takže nemá čím zaujať a technická stránka tu ani nemá moc možností sa prejaviť, ale nesklame. Krutá rasa je len obyčajný jednorazový thriller, ale pozrieť sa dá bez problémov. Objektívna kvalita filmu- 52%, film sa páči mne na 54%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď je to len horror typu 'ďalšia partia debilkov v odrezanej časti sveta čelí smrteľným hrôzam', tak na mňa to zapôsobilo pôsobivo. Hlavne nápad z psíkmi bol naozaj spracovaný dostatočne dobre na to aby ma sa pár krát poriadne trhlo z kresla a povedal som si: toto bola parádna ľakačka. Krátke, nechutné, správne vygradované a práca a natočenie záberov s tými beštiami psami je naozaj kus dobrej roboty. Neraz ma zamrazilo už len na pohľad vrčiaceho čokla. Príbeh jednoduchý ako facka, no aspoň sa zbytočne a múdro nepokúšal o niečo viac. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Většinou bojují se žraloky, občas se lvy či tygry, tentokrát vysílá naštvaná příroda smečku zmutovaných psů. Těžko hledat nějakou hloubku, prostě stačí vypnout mozek, doufat, že některá z děvčat ukáže víc než jen vrtění zadkem v plavkách a že tvůrci vymyslí pár dravých nápadů. A vlastně i jo. Výhodou je, že se na nic moc nečeká. Útoky šelem nejsou zlé, scénáristické přehmaty se najdou, pár hloupostí taky, nicméně to má docela spád, je to krátké a účinné. A možná to budu mít někdy rád i na tři hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Svorka zdivočelých, besných psov útočí na skupinku piatich mladých ľudí, ktorí sú izolovaní od okolitého sveta na opustenom ostrove, kde chceli stráviť príjemnú dovolenku. Jednoduchý námet na výborný beast animal horror. To si iste povedal aj Wes Craven, ktorý financoval natočenie tohto filmu. Veril tomuto projektu a poskytol peniaze debutujúcemu režisérovi Nicholasovi Mastendrea, aby sa mohol realizovať. Vznikol tak celkom podarený, béčkový snímok o nebezpečných, vraždiacich psoch. Veľkým plusom je, že sa pracovalo so živými zvieratami, žiadne digitálne monštrá, ale skutoční psi. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Istá podobnosť s Wilderness tu je, len svorka rôznorodých psov si na ostrove voľne pobehuje. Spočiatku mierne nesympatické postavy sú sympatickejšie, ľakacie scény ako aj scénky humorné fungujú dobre a psy dostávajú dobre na piču. Okrem luku a bejzbolky tu žiadne zbraňe niesú, no i ich použitie bolo efektné. Také zasiahnutie psa vo vzduchu, resp. skok pod kolesá auta potešia. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Psiska jsou perfektní a naštěstí se z nich tvůrci nesnažili dělat nějaká zmutovaná monstra z jiných galaxií, takže pokud se bojíte psů, možná se při sledování Kruté rasy občas nervózně ošijete. Šťastná ruka provázela tvůrce i při výběru natáčecího placu, herecké obsazení je celkem sympatické a překvapivě není k zahození ani hudba. No.. a to bychom měli klady za sebou. Na jednu stranu funguje určitá míra napětí a pětici máme beze ztrát ještě po polovině filmu, na druhou stranu ale nevidím smysl v permanentně opakovaném způsobu, kterým se snaží film děsit - ať se děje cokoliv, vždy odněkud vyskočí čokl. Logiku je třeba opatrně nechat spát, páč příběh o skupince, která se bez problémů ubytuje na ostrově, kde se geneticky upravovali psi, má několik děr velikosti kanónového průstřelu. Zajímavá je mimo jiné scéna, kdy čoklové obléhají dům, zmateně pobíhají kolem, dovolí jeho obyvatelům se zabarikádovat, a následně se během několika sekund doslova prokoušou dovnitř. Sabotáž letadla také způsobí spíše trpký úsměv, než obdiv čoklích schopností. Pak si borec pomlátí smečku čoklů bejsbolkou, holka přežije bez škrábnutí plynovou explozi a poslední záběr filmu je poněkud dementní. Taky musím poukázat na občasnou tendenci tvůrců o jakési "cool" scény - třeba oblet kamery kolem lukostřelce byl výsostně trapnou záležitostí. Celkově klasicky hloupoučký, nudně schematický horůrek pro teenagery, s několika světlými místy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, mezi nimiž to tak úplně neklape, se vydají společně s několika přáteli na ostrov, na němž zdědili chatu po strýci. Ostrov však sloužil jako tajná vojenská laboratoř pro vývoj a výcvik psů. Výsledkem je opuštěné místo, které obývá smečka inteligentních psů, co napadají vše živé. Jejich útoky jsou koordinované, brutální a málokdo je přežije. Když odplave letadlo, kterému u mola psi přehryzali lano, zabarikáduje se skupina v chatě. Je jen otázkou času, kdy se psi nakonec dostanou dovnitř. Pronásledování psy a útoky jsou velmi zdařile udělané. Boj o život v garáži, domě a pád na kolotoč. Je jisté, že všichni rozhodně nepřežijí. Divák si může tipovat, zda bude naplněno klišé s blondýnou, i když v úvodní scéně je jasné, že smrt si nevybírá. Věrohodné je i účtování se psy - sestřelení šípem, údery pálkou, sražení o sloupek. Boj o přežití je důležitější než příběh, který v rámci žánru nic nového nepřináší. Původní hodnocení ponechávám, anžto z rozzuřených psích bestií mi vždycky běhá mráz po zádech. p.s. oficiální obsah je blábol. Žádné letadlo v troskách se nekoná... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tři pěticípé hvězdy si film určitě zaslouží. Sice jsem podobných filmů už viděl hodně, ale tenhle je stejně v něčem jiný. Přináší velmi zajímavé záporáky, kteří mají opravdu velké charisma! Pochválit se musí jejich herecké výkony a taky práce režiséra, ten z toho dokázal v určitých momentech vytřískat maximum. Děj sice není nic moc, ale na to jsem u podobných filmů zvyklý. Napětí bylo slušné a pár hnusných scén se taky najde. Závěrečné dění se mi sice moc nelíbilo, ale jinak jsem si film užil a to i díky hláškujicímu černochovi. 55% ()

Reklama

Reklama