Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od roku 1994 připravují Hana Cielová a Štefan Uhrík pro Českou televizi filmový magazín, měsíčník FILMOPOLIS, zaměřený především na nekomerční a nezávislý film. Premiéra FILMOPOLISU byla 4. 2. 1994 na ČT2. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jediný a logicky tedy i nejlepší pořad svého druhu na českých televizních obrazovkách. Narozdíl od Kinoboxu se nezaměřuje na aktuální filmové premiéry, ačkoliv mu také nelze upřít snahu o aktuálnost. V poslední době přináší především ohlédnutí za různými filmovými festivaly, sestávající z delších rozhovorů s tvůrci a z filmových ukázek. Jindy bývá věnován jedné konkrétní filmografii (rakouská, jihokorejská...). Filmopolis jde více do hloubky, rozšiřuje obecné povědomí o nekomerčních snímcích a nevyhýbá se ani vlastnímu názoru na věc, za což zaslouží pochvalu. Škoda, že není vysílán pravidelně (vzhledem ke zdejším podmínkám to ani nepřekvapí) a v nápadnějším vysílacím čase (již několikrát se mi stalo, že jsem stihnul až reprízu). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro axiom: Jedná se skutečně o nepravidelný pořad, v tomto případě o mesičník zaměřený a postavený převážně na netuctových filmech a filmových festivalech jen a nebo převážně jen z Evropy..Dozvíme se zde hned i několik skutečných filmových specialit jak ze zákulisí tvůrců tak i z natáčení a nakonec i výpovědí samotných filmařů..Vždy vysílaný převážně k nějaké významnější filmové akci. Tedy třeba k Festival de Cannes, MFF Karlovy Vary, Benátkám a Berlínu. Ale i tak se jedná na našich obrazovkách o celkem unikátní projekt, na který si i přes tu nepravidelnou nepravidelnost vždy udělám čas. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Výborný pořad o umělecké tvorbě stran filmu, důlěžitý a velice dobře připravený dokument s hlasem vždy nestárnoucího Bořivoje Navrátila. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší pořad tohoto formátu na českých obrazovkách. Výborná inťoušká záležitost a pro skalní uživatele ČSFD skoro povinná podívaná ;) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Hodnotím plným počtom bodov. FILMOPOLIS vypĺňa medzeru, ktorá vo filmovej osvete na Slovensku tak zúfalo chýba, resp. je redukovaná do pofidérnych a nekoncepčných relácií typu UMENIE 0X. Zároveň by som rád upozornil na vysokú úroveň a príjemné hlasy komentátorov, ktorí sa tu za tie roky vystriedali: RICHARD HONZOVIČ, SOŇA DVOŘÁKOVÁ, TOMÁŠ KARGER, BOŘIVOJ NAVRÁTIL, FILIP ŠVARC a ďalší. Istý čas bol FILMOPOLIS z finančných dôvodov prerušený. Som rád, že sa vrátil. (1.8.2007) ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně nejlepší filmový pořad u nás. Samozřejmě nesmíte být pouze hltači hollywoodského popcornu ( jinak nic proti němu, pokud neni úplně stupidní - abychom si rozuměli ), protože tady se Vám dostane výkvětu zejména z festivalových kolbišť. Můžete se tak dostat ke kouskům, který naši kinodistribuci často nic neříkají ( s čestnou výjimkou "Aera" ). Škoda, že už ho nebude zdobit hlas pana Navrátila... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem žádný superfanda nekomečních titulů a nezávislých filmů a prostě je jen nechávám plynout kolem sebe, tak to asi dost nedokáži docenit. I tak mě ale přišel celý Filmpolis nudný. ()

Reklama

Reklama