Reklama

Reklama

Motocyklení

(studentský film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1999, 19 min

Obsahy(1)

Dokumentární film režisérky Markéty Válkové, je jemně komickou výpovědí o sklonku života motocyklových závodníků. Mistři se vracejí do opuštěné strakonické továrny ČZ a zkoušejí spolu s režisérkou, tváří v tvář úpadku motocyklové výroby, vyvolat okouzlující okamžiky zašlé slávy. Znovu usedají na své motocykly, konfrontují slavnou tradici se smutným koncem a mile nás přesvědčují o intenzitě své lásky k motocyklovému sportu. Mezi jejich slovy, vtipnými situacemi a archivními záběry, které režisérka živě kombinuje se současností, na povrch vystupuje obecnější výpověď o stáří a neúprosnosti času. Smutek z konce se prolíná s radostí ze znovu probuzeného rachotu motorů. Kamera Martina Šáchy (Snowboarďáci, Sametoví vrazi) je nenápadná, precizní, umocněná zcela vyjímečnou kvalitou obrazu, protože tento dokument byl jako jeden z mála v posledních letech točen primárně přímo na 35mm film. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Nu pekna podivana, kdyby to tocila moje segra, pustim si to snad i jeste jednou, ale jinak to je velka slabota. Nastesti ta rezijni hruza ma alespon nejakou napln, a tak tech 20 minut jsem se tomu docela i usmival. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach jo... No, nemá každý tu náturu s tím svým >takovým domácím točením< oblažovat svět. Tak ahoj Markéto - a pozdravuj dědečka... :-/ - - - P.S. A příště když tak teda třeba zase něco dokumentárního, třeba o tom tunelu ve strakonické ČZ... Mohl by tam být i nějaký dudák, to aby byla větší švanda... - - - - - (Poprvé viděno 12.12.2008 na ČT2, komentář zde jako první - 12.12.2008) ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama