Reklama

Reklama

Okna vesmíru dokořán

(pořad)
  • Slovensko Okná vesmíru dokorán
všechny plakáty

Obsahy(1)

Štúdiová relácia s dokrútkami, grafmi, fotografiami v dialógu moderátorky - herečky Jany Plichtovej s českým astronómom Jiřím Grygarom, ved. pracovníkom Astronomického ústavu ČSAV. Prvá časť prvej série publicisticko-dokumentárneho cyklu o tajomstvách a zaujímavostiach vesmíru. Relácia je venovaná Zemi, katastrofám prichádzajúcim z vesmíru - možným príčinám vyhynutia dinosaurov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

PKD 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě nemělo chybu! Bylo by sice zajímavé, to srovnávati, pokud bych to po1. viděl v dospělosti, ale to už je dnes fuk. Absolutní základ pro lásku (dnes už tak moc ne) k vesmíru apod. a seznámení se s tvorbou MISTRa Saudka. Tomu říkám reklama!!! To by dnes ty tupé hlavy z jakékoli tv stanice, nenapadlo, ani za 10000 let. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na každý díl, neboť Grygar nikdy vědomostmi nezklamal, skvěle doplněno světovým kreslířem Saudkem. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Fakta podávaná populární a nesmírně zajímavou formou. Jó, pan Grygar je machr. Navíc skvělá skladba "To the Unknown Man" od Vangelise jako znělka. (47.) ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

spojení slov populárně - vědecký mi nikdy nebylo sympatické...proto by se pan Grygar divil,jak jsem jeho vyprávění hltala málem s otevřenou pusou a těšila se na příště...o to víc,že astronomie pro mne vždycky byla velkou neznámou....ale Okna vesmíru dokořán (a jeden nádherný pořad v Planetáriu) mě dokázala zcela zaujmout ...určitě i díky příjemné osobnosti Jiřího Grygara,kterou vystihl skvěle ve svém komentáři baroko16857 ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Nenechal jsem si ujít žádnýýý díl..Kéž by podobné pořady ještě dnes běžely..Nebyl bych sám, kdo by je uvítal..;) ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Okna vesmíru dokořán je klasický pořad, který není zrovna dokonalý ať už přes své značné stáří nebo přes některé nedokonalosti (časté přeřeky J. Grygara), ale skvěle se na něj dívá. J. Grygar navíc téměř nepotřeboval scénář a mimotechnických věcí (jako třeba kam si stoupnout) si celé povídání dával z hlavy. Doporučuji všem zejména díl 11. - Dostatečně šílený nápad a díl 19. Není všechno věda. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu kvalitní populárně vědecký seriál, (v té době ještě s "neznámým" Vladimírem Železným), jehož reprízi se asi nedočkáme, protože jeho obsah by byl samozřejmě poněkud zastaralý, ale klidně bych uvítal, kdyby se třeba na čt-dvojce v nějaké té noční-ranní hodince objevil. :-) [9/1O] ()

Cruise 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný seriál, doktor Grygar je opravdu kapacita, seriál je na vědecké úrovni a přesto srozumitelný i laikům! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní záležitost pro všechny, kdo se chtějí něco dozvědět o vesmíru a vůbec fyzikálních zákonech, které mu vše diktují. Provází nesmírně vzdělaný a kultivovaný Jiří Grygar. ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby se na tento seriál díval i Rimmer, tak by věděl co jsou to kvasary a konečně by udělal důstojnické zkoušky :) ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě naučil vědě, ale především kritickému myšlení. Zde je odkaz na wiki, kde se můžete dozvědět spoustu zajímavostí o tvůrcích, ale i o pozadí natáčení (nevznikal ve snadné době). ()

angyy 

všechny recenze uživatele

wow dokonalá interpretace všeho co se týká vesmíru, tak aby to pochopil i člověk, co nepřistál na měsíci. Pan Grygar má můj velký obdiv. 90% ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Děti mají svoje pořady typu "Byl jednou jeden-vynálezce-život ap".Předchůdce těchto pořadů by byl určitě tento cyklus,který perfektně,hlavně úplným laikům,dokázal přiblížit vesmír tak,jak si jej neumíme vůbec představit.Pravda je,že po tolika letech ,jsou už mnohé věci jinak a jsme určitě ve vědění o vesmíru o hodně dál.Nicméně, tehdy to byl skutečně jedinečný počin.Kresby pana Saudka vše perfektně dolňovaly-jeho stvárnění třesku je jedinečné.Ó jak jsem zavzpomínala na jeho kresleného "Lips Tuliana" a mnoho dalších. ()

Reklama

Reklama