Reklama

Reklama

Čtyři uši na mezi

(seriál)
Animovaný / Pohádka
Česko, 2003, 13x9 min

Obsahy(1)

V seriálu Čtyři uši na mezi nás čekají dva hrdinové, králíček Jujdásek a jeho kamarád zajíček Hejásek. A jak již to mezi přáteli bývá, život přináší nejedno dobrodružství, překvapení, ale i rozčarování. Knižní předloha seriálu od Markéty Zinnerové vyniká laskavým humorem, vtipem a smyslem pro etické poselství především nejmenšímu diváku. Seriál namluvila Barbora Hrzánová, hudbu zkomponoval skladatel Zdeněk Zdeněk. Projekt vznikl kreslenou a ploškovou technologií animace ve studiu Anima Praha. Režisérkou seriálu je zkušená animátorka a autorka literárních scénářů Nataša Boháčková.

Názvy jednotlivých epizod:
Jak se zabydleli
Jak voněli ke květinám
Jak se spolu měřili
Jak se rozhádali
Jak se málem utopili
Jak si krásně hráli
Jak se potrápili
Jak dostali nápad
Jak si stavěli domeček
Jak si notovali
Jak si vyčítali
Jak se sobě ztratili
Jak se zase našli (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

hippyman 

všechny recenze uživatele

po jednom díle nemohu hodnotit, ale zatím to nevypadá až zas tak zle... ale ani nijak extra dobře... bára vypráví hezky a animace je příjemná, nicméně děj byl o dost slabší... uvidíme, co se z toho vyvine... - - - ... a nakonec to není špatné, naopak laskavé a příjemné. když k tomu přičtu vydařenou znělku, vychází mi to na 70%. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Večerníček s velmi specifickou poetikou. Pro někodo super, ale mnozí musí určitě skřípat zuby. Hrzánová zpočátku běs, ale jak jsem do toho po pár dílech zaplul, tak dobré. První 2 díly jsem protrpěl, teď se na to i docela těším. Dvouapůlletému synovi to moc nevoní, mnohem radši má Lisu, Timmy Time nebo Dubínka. Ale to je asi u každého dítěte individuální, přikládám to jen jako autentickou zkušenost, která se může hodit jiným rodičům. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsou Čtyři uši na mezi jedním z nejstupidnějších Večerníčků poslední doby a možná, že i vůbec. Nejde o animace nebo o naprosto hloupé vymyšlení jména obou hrdinů, kdy trocha fantazie by bohatě postačila. Jde hlavně o jednotlivé epizody. Nejenže děti se díky této pohádce nepobaví, ale též se nic nenaučí a nic nového nedozví. Stačí mrknout na názvy. Na můj vkus v docela dost epizodách se zajíc s králíkem stále jen hádají, poměřují se a nic zajímavého vlastně nezažijí. Když už se děti nemohou nic dozvědět o zvířatech jako takových formou pohádky, proč proboha alespoň seriál není milejší? Nebo vtipnější? Buď se zvířata topí nebo hádají. A při vší úctě, hlas Barbory Hrzánové není zrovna pohádkový. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda fakt ne. Už jsem si pomalu zvykl na to, že nové večerníčky/raníčky už nemívají tu kvalitu jako dřív, ale tohle je po hroších další velký krok do ....., no víte kam. Hrzánová sice třeba není nejhorší vypravěčka, ale ty příběhy jsou tak stupidní, že jsem to pomalu ani nemohl dokoukat do konce. Prosím, další už NEEEEEE! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama