Reklama

Reklama

Nejlepší je pěnivá

(studentský film)
  • angličtina Bubble Bath Is the Best (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2005, 17 min

Obsahy(1)

Vincent se strašně rád koupe. Má rád vanu naplněnou až po okraj, hodně pěny a nahlas zapnuté rádio. V takových chvílích zapomene na celý svět, ale hlavně na věčné připomínky maminky, se kterou, ač zcela dospělý, žije v jedné domácnosti. Maminka má totiž neodbytný dojem, že Vincent by ve svém věku mohl mít už dávno vlastní rodinu, ale on si raději dál vybírá tu jedinou a pravou ideální dívku podle seznamky vysílané v rádiu, opevněn v bezpečí své vany plné úžasně nadýchané pěny.

Filmovou etudu napsal a natočil Jan Prušinovský podle stejnojmenné povídky Karla Kuny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky jsem si pod tímto názvem představoval něco trochu jiného, ale kdyby tam v té vaně kromě nahého Poláška poskakovaly i nahé dámy z jeho „fantazie“, dal bych klidně mnohem vyšší hodnocení. Takhle bohužel – zůstává jen mírné zklamání z nevyužité příležitosti. Ale tak to by se Jan Prušinovský musel řádně plácnout přes kapsu…Škoda, ale na studentský film to ušlo – když už nic jiného, tak samotný nápad si ty průměrné tři hvězdy zaslouží… ()

Matty 

všechny recenze uživatele

- Co se děje Vincente, proč nešploucháš? - Jo, šplouchám, šplouchám, mami. Neutopil jsem se. - Tak šplouchej. Zvláštní příběh z jedné české koupelny, ve kterém je jednoznačná snad jedině krása Jany Plodkové. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vincent - maminka - roknról - aneb dovanyvzetí jednoho mýdlového rebela... Ano maminko, děkujem... :o) . . . Malá >sapo< etudka na věčné téma... - - - P.S. Nedělám to často u tuzemských opusů - ale tahle >taškařice< si těch pět mejdlovejch hvězd opravdu zaslouží!!!!! - - - - - (Poprvé viděno 6.1.2009 na ČT2, komentář jako desátá bublina zde coby ...plp... - 6.1.2009) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. A v kombinaci Prušinovský - Poláček taky (tedy pokud režisér jede podle vlastního scénáře a ne jako u Nestydy). Za zmínku stojí neskutečně éterickopitimej výraz Barbory Polákové ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Polášek a Plodková, hudba, námět -mohlo být i delší/// Tak tohle je celkem působivé. Dobré na tom je, že to může být chápáno různě (jako experiment, jako pravda) a každý si z toho odnese to svoje. A klidně si dokážu představit, že takhle nejeden z nás může skončit :-(, schválně jakou máte fantasii?/// Celkem 75%/// ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Nezadaný přerostlý mamánek Polášek ve vymazlené retro koupelně konfrontován s dobovými kočkami z tranzistoráku, plus maminka ve vymazleném retro obýváku, to by jistě bylo cool s datem výroby alespoň o deset let starším. Roku 2005 je to už výprodej mistrně nakalkulovaný dle Poláškova tržního potenciálu. Roku 2005 by to naopak mohlo být cool s nějakým úplně jiným hercem, jestli mi rozumíte. Z hlediska sběratele kuriozit to má i tak cenu nesmírnou, celé je to pěkné, to ovšem na hvězdičkách nepřidá. Nemá to chybu, ale nemá to ani nic jiného, jen Poláškův šulínek a zoufalý název. Můj respekt herečkám Polákové a Plodkové, tohle by nedala každá. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Příběh to má výraznej, přímo archetypální - dospělej synáček jako maminčin mazánek, kterej se místo pro ženskou rozhodnul strávit život u maminky. Hm, asi to nikdy nezmění, když má takovou fantazii... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Hezká studentská etuda na motivy povídky Karla Kuny (nečetl jsem). Maminčin mazánek (i když asi nechtěný) Vincent (Josef Polášek) na těch pár minutách opravdu baví a ze seznamky v rádiu nejvíc pobavila Plodková. :D ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Moc myšlenky a ani hloubky tato malá komedie nepobrala, ale autor dbal na detaily a vykouzlil skutečně atmosfétu dané doby a rozhodně jsem se dobře pobavila! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příjemný filmík, který si zaslouží mých 5 hvězdiček, protože všechno funguje jak má i představitelé sedí do svých rolí a krátký příběh uběhne jak voda v dobré náladě. Takových filmů více a bohužel ve celovečerním debutu František je děvkař to moc nefungovalo. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama