Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh sa odohráva na novo objavenom ostrove, kam je poslané vyšetrovacie komando k prebádaniu terénu. Ich objav je šokujúci! Ostrov obýva obrovský varan a nenásytná kobra. A sú naozaj veľmi hladní. Celý tím musí nasadiť všetky svoje sily a postaviť sa dvom hrozivým predátorom. (oficiální text distributora)

Recenze (170)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, lidi, vy to berete moc vážně :o) Víte, jaká je to pohoda, pustit si Wynorskiho opus magna, otevřít si k tomu pivko, vychutnávat si žánrová klišé, smát se špatným trikům a tragickým hercům a s kamarádem odhadovat, která z následujících postav zhebne? První musel být kuřák, to je jasné, to je dnes škodná a až do samotného závěru jsem měli 100% úspěšnost odhadu, škoda, ten konec nám to pokazil :o) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kámoš : " No, jo ty se tomu filmu vysmíváš, ale chtěl bych vidět tebe, co by si dělal, kdyby tě honil digitální varan." Prej projekt "Predátor", tohle vrcholné dílo světové kinematografie vymyslela asi ponorka co byla hodně dlouho na břehu. Jedna hvězda za tu rajcovní kundičku v těsných džínách. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrý večer dámy a páni. Vítejte u dnešního zápasu mezi 16ti bitovou Kobrou a Varanem, který vypadá o něco málo líp než plyšák, který Vám leží nad postelí. Kobra, která vzezřením vypadá, jako kdyby vylezla ze stroje času a digitálních efektů z roku nebreč. Varan na druhé straně už je na tom o trošku líp. Škoda jen pošramocené grafice, která z Varana udělala postavu z počítačové hry Tomb Raider, která v roce 1997 měla revoluční grafiku. Jenže tento film, budiž mu země lehká, má rok vytvoření 2005. Nicméně pojďme se zaměřit na samotný fight, který již začíná. Ale kdeže, Kobra ani Varan nezačali ze sebe trhat své hadrové vnitřnosti, rozhodli se společně rozcupovat pár idiotů, kteří chodí po ostrově a myslí si, jak inteligentní a chytří jsou, když na tom ostrově vůbec jenom jsou. Mrtvol je požehnaně, ale všecko je to naprosto brutálně debilní. Kdo nakonec vyhrál nechám na Vás. Počítat se mi mrtvoly opravdu skutečně nechtělo a pár minut před koncem jsem odpad do kómatu. A vůbec mně to nevadilo. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je silně neobjektivní, ona totiž samotná účast Jerri Manthey to předem vytáhla pomalu na dvě, protože jak mám ve zvyku, i tady jsem se kochal každou její scénou. Nemožný děj se nevyhne snad i tomu největšímu žánrovému klišé (smrt blondýny, "šokující" konec .... UPOZORNĚNÍ, předchozí věta obsahovala spoiler), osazenstvo je nelogicky se chovající banda idiotů, hipísáků bojujícím proti brutálním kapitalistům (to nejsou má slova, až uvidíte, pochopíte), kterým před očima pobíhá desetimetrový ještěr a dvacetimetrová kobra (ačkoli ta nepobíhá, i když by při kvalitě triků klidně mohla), a jejich největší starostí je, aby to natočili pořádně detailně (některým se podaří natočit bližší detail, než by jim bylo milé). Půlka hvězdičky za Jerri a druhá půlka hvězdičky za absurdní rádobycool hlášky. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jakožto správná fanynka Survivoru jsem si nemohla nechat ujít hereckou roli Jerri Manthey(sové) v takové pecce, kde se valí obří Varánek a plazí trošku větší „vodní“ Kobra. Celý film před nimi se svými kolegy herci :o) utíká a mě tak nezbývá nic jiného, než je všechny nazvat parchantama. Nejdřív ty chytré hlavičky své mazlíčky geneticky zvětší, což zapříčiní i větší žaludek a nezajistí jim přísun potravy. Takže těm zvířátkům nezbývá nic jiného, než si potravu najít sami a ono se to páníčkům(potravě) nelíbí. Ale co se dá čekat od brutálních kapitalistů (zbožňuji český dabing :o), že? Verunka tak měla se skvělou společností o zábavu postaráno. VAROVÁNÍ: Nedoporučuji dívat se na film tohoto rázu sám :o) ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem mačkal tlačítka playstationového ovladače a až ke konci jsem pochopil, že to není hra, ale film!!...ale grafickým provedením se film velice podobal hře z P1:)...strašný, prostě strašný, parta lidí jsou ti nejdementnější ze všech, běhají nějakým národním parkem a honí je gumovej varan a papírová kobra...supr zábava, ale tak po patnácti dvanáctkách... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

* a půl. V rámci béčkových "monster movies" se jedná o poměrně vydařený kousek. Několika minutová kreace drsňáka Paula Logana v úvodu filmu povyšuje toto veledílo o celou půlku hvězdičky nahoru:D Ještě než se vydal na lov "Mega Piraní," byl pověřen prozkoumáním ostrova, na němž probíhají vládní experimenty. On, ani jeho průzkumná jednotka však nemohli tušit, jakému nepříteli budou muset čelit. S průběhem děje, i scénářem jsem docela spokojena. Velmi poučné pro mě byly přednášky pohledné, černovlasé vědkyně. Dr. Richardsonová začala nezvaným návštěvníkům postupně objasňovat celý experiment. Nezapomněla přitom zmínit úspěchy, kterých při něm dosáhli. Poté připustila, že se jim vše vymklo z rukou. Takže se všichni musí urychleně dostat z ostrova. Během jejich dlouhé cesty se nám samozřejmě nabídne pohled na digitální kreatury, dočkáme se tradičních klišé, nelogiky i dramatických scén a dialogů (Pan generál zapáleně hovoří o tom, že zmiňovaný ostrov nechá bombardovat, dokud z něj nezbyde jen prach. Po provedené akci, kde shodili na celý ostrov asi tak 7 bomb, nebo co to bylo, ostrov stále stojí. Trochu se z něj kouří, ale vypadá to, že ostrovní flóra neutrpěla žádné větší újmy. Natož, aby bylo zcela jisté, že rozhodně zlikvidovali všechny "nepřátele":) Během sledování mě napadlo, že zřejmě asi sepíšu nějaký seznam na téma "Největší klišé a klasické postupy B - Monster a Katastrofických Movies." Závěr filmu nechává otevřený konec a zároveň navazuje na předchozí události a jeden "drobný" vedlejší problém, který experiment taktéž zapříčinil. A jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ve skřecích zmutovaných plazů rozpoznal skřeky příšer z legendární hry Doom:) "Osmatřicítka nedokáže zastavit to, co je tady na ostrově.", "Vypěstovali jsme akr vysokou kukuřici, dalo se z ní upéct milion bochníků chleba." :D ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sám sebe sa čudujem prečo ešte stále strácam čas s týmito mizerne natočenými súbojmi gigantických monštier. Už som videl duely "Megažralok vs. obria chobotnica", "Boa vs. pytón", "Megakrajta vs. gatoroid" a teraz som si pozrel súboj "Varan vs. kobra". Všetko sú to nízkorozpočtové video filmy s úplne bláznivým scénarom, mimoriadne slabými hercami a totálne primitívnymi digitálnymi trikmi. Fakt neviem prečo si už s takýmito hlúposťami nedám pokoj. * ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Když člověk vypne a nebude to brát moc vážně, tak se pobaví. Přestože to asi nebyl účel pobavit, tak to je jedno z mála, co mohu vyzdvihnout. No a co, že tomu chyběla pořádná akce, no a co, že ta animace varana a kobry byla až moc počítačová, no a co, že bylo jasné předem, jak to dopadne. Mě to bavilo a to je hlavní. Navíc, když vidím, jaké to má hodnocení, tak tomu rád nějakou tu hvězdu navíc přidám. Jinak ta závěrečná bitva byla docela komická. A také jsem čekal, že přežije méně lidí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Velky Jim opet utoci! ano presne tak tento film ma vsechny aspekty poctive Wynorstiny a znaly fanousek dostane co chce dve digitalni monstra si nejprve daji jako predkrm vedce jako hlavni chod vojaky a jako dezert dostanou chut na eko aktivisti co prijeli tocit nezapomenutelny sokument takze co nas ceka je nasnade zaplava kvalitni demence kupa hlasek a Michael Pare v hlavni roli co je neuveritelne nad veci proste standartni Wynorskiho blabol samozrejmne ze tem co to nepochopili vzkazuju ze horor to opravdu neni ale co mam delat jsem holt zvracenej celozivotni Jimuv fanda a tak udelim i tentokrat ty standartni 3* i kdyz zaverecnej souboj obou monster je tezce odflaknutej a postav na moje gusto prezilo az moc ale i tak mi to neda si opet nerejpnout do zdejsiho hodnoceni 15% mi prijde opet trochu ustreleny lidi chce to nadhled vzdyt je to sranda ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě svým zhlédnutím dokonale dostal. Film s podobně skvělými triky už asi nikdy neseženu. Nedokážu pochopit že někdo jen tak vyhodí peníze za natočení tak "skvělého" trháku. Odmyslíme- li herce, prostředí, zvířata a chabé mozky tvůrců, mohl by z toho vyjít celkem pěkný filmek. Ps: U závěrečného souboje sem napětím ani nedýchal, a opravdu mě zajímalo, který z těch dvou tvorů vyhraje. Bohužel remíza. ()

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Ty volé! Takhle jsem se naposledy nachlámala u tureckých Hvězdných válek! Ještě teď, když na včerejší večerní program TV Veškrnov vzpomínám, roztahuje se mi huba od ucha k uchu. Už dlouho jsem neviděla pořádnou filmovou srajdu, měla jsem na ni vyloženě chuť a v tomto případě samotný název sliboval hodně. A přece se "Varan vs. Kobra" zařadil do vzácné sekce "ještě blbější, než jsme doufali". Osobně dělím filmy na Áčka (znáte to - top tituly s vysokým rozpočtem, slavnými herci, známým režisérem, ceněným hudebním skladatelem a někdy i se scénáristou, co nemá mezi ušima průvan), na Béčka (jako Blbiny - nižší rozpočet, herci kultovní pro nerdy, scénář obvykle dost hloupý), Céčka (tedy Cypoviny - amatérsky srandovní nápodoba Béček, do které se někdy podaří k prkenným nehercům ulovit i dávno zašlou, obézní a vrásčitou hvězdu Béček). Poslední kategorií jsou Háčka (od asociací jako hrůza, hnus, humus, hnůj, hleny, hovna). Tento konkrétní skvost zdatně osciluje mezi Céčkem a Háčkem. Úvodní titulky, kdy vidíme přírodní scenérie natočené z vrtulníku, jsou nejpovedenější pasáží filmu. Předtím diváka tvůrci stihnou navnadit "drastickými" událostmi, co přivodí první záchvat chechtání. Sledujeme bandu supersoldžrů, jak cupitají v namodralém dýmu džunglí, plíží se a pak vždy překvapeně zaječí a zmizí ve chřtánu monstrózního plaza, co se tam nejspíš právě teleportoval - jinak těžko vysvětlit, proč ho ti humorní komandos neviděli a neslyšeli přicházet. Pak se objeví oplácaný veterán Paré + jeho zoufale netalentovaní přicmrndávači a začne ta pravá čurina! Děj je standardně stupidní: hodní vědci, zlá armáda, zrůdy, co narostou o stovky procent v průběhu pár hodin, parta zvědavých "hrdinů" jako zákusek. Z dialogů jsem prostě uchcávala bujón... slepičí, přirozeně. Těžko vzpomínat na konkrétní věty - prakticky co slovo, to perla. Reportérka plamenně hrozí do kamery na téma bezohledných kapitalistů, ekolog plácá neurčitá "moudra", jeho přítelkyně s telecím výrazem se strachuje, co když se ilegální vstup na pozemek armády nebude zeleným mozkům zamlouvat... To se nedá popsat, to se musí zažít! Chování "hrdinů" je taky náramně povedené a věrohodné - mimo jiné jim před očima zařvou tři společníci, ale dvě hlavní postavy si v pauze před dalším masakrem stihnou zavzpomínat na střední školu a společně se upřímně, od srdce zasmát. Samostatnou kapitolou jsou efekty, ty jsou tak speciální, až z toho přechází zrak. Nepovedení digitální ještěři a hadi prakticky nemají vliv na své okolí, nezanechávají stopy, neohýbají větve, stín vrhají jen pod sebe a ne na objekty hned vedle. Útěk před krvelačnými monstry připomínal poklidný jogging; jedna prsatice to prožívala a kolegové kus za ní zvolna vyklusávali. Boj s mutovanou zvěří mě fascinoval - obvykle ho zastal nevzrušeně se tvářící Paré a jeho magický revolver bez zpětného rázu a s kulometnou kadencí. I předškolní haranti, co na sebe míří prsty a dělají bang-bang-prásk vypadají jako realističtější střelci. Jednou dokonce Michael pálil do výšky na vztyčenou kobru v době, kdy ta už se několik vteřin plazila po zemi pryč:-). Jeho revolver měl naštěstí nekonečno munice, on by Majkl ty zásobníky ani neměl kam dát, protože si na několikadenní špacír po ostrově vyrazil zcela bez zavazadel. A nebyl zdaleka sám, jen dva členové hopsali se zjevně prázdnými krosnami. Mohli v nich mít šminky, ženské osazenstvo zůstávalo za všech okolností pečlivě nalíčené a učesané, Paré hladce oholen. Vypisovat tady všechny nejapnosti, dřepěla bych tu přes víkend. Tohle je zkrátka neuvěřitelně dementní film, čistokrevný odpad, ale já čestných 9% přece jen udělím: hudba by obstála i v Béčku, exteriéry nebyly úplně marné a smích je zdraví prospěšný! () (méně) (více)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Nezapomenu na ten den. Stál jsem v trafice, v ruce pár stovek, vyzvedávam pravidelnou dávku literárního fetu a moje oči padají na cosi, k čemu je přibaleno DVD s nápisem Varan vs. Kobra. Po chvilce váhání moje sebetrýznitelské já vítězí, DVD (naštěstí za pár šupů) mizí v batohu dříve, než stihne tento hanebný čin mít více svědků a já zbaběle prchám domů. Pouštim, čumim na autorskou Asylum tvorbu a trochu mě mrzí, že to není větší prča. Oba titulní photoshop hrdinové vypadají jako potvory, které někdo vystřihl z Dooma dvojky pro nedostatečně kvalitní zpracování a zatápí jim parta béčkových troglodytů s tradičními příznaky lobotomie. A dobro zase zvítězí. Ach jo. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Hrozná blbost, jeden z malá kladů je Michael Paré. Je to taková blbost jako by to bylo z filmové společnosti Asylum a režiroval Uwe Bowl. ()

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Svým způsobem úžasnej film. Doktorka a její parťačky jsou i po dlouhé době uprostřed džungle dokonale nalíčený a načesaný, nekonečné zásobníky pistolí by záviděl i Chuck Norris a…..a vůbec, tohle prostě nelze brát ani omylem vážně. Když už se přetlemíte zoufalým hereckým výkonům plných vážných pohledů "ohniváků", když už ustojíte, že hlavní kancelář "náčelníka generálního štábu" je holá místnost s počítačem a pěti šanony, když vás neporazí ani vycpávací dialogy typu "Hurá, támhle je náš člun.", "No jo, to je náš člun." "Ano, tady jsme ho nechali." "Pospěšte do člunu.", jestliže ustojíte i to, že všechny záběry na jakoukoliv vojenskou techniku kamareman pořídil s maximálním zoomem a bez stativu na nějaké veřejné vojenské a letecké přehlídce, takže roztřesená stíhačka před náletem provede několik vrutů výkrutů a salt a nakonec !bombarduje! jachtu, tak nakonec vás spolehlivě rozsekají obě titulní monstra, vedle kterých je nějaký drak z Z pekla štěstí je jak od Pixaru. Ale jako komedie pro pobavení filmově osvícených kamarádů ideální. ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když si parta pornoherců usmyslí, že místo orgií na pláži natočí eňo ňůňo horor. Měli zůstat u píchání. Totéž by měli udělat i všichni potencionální diváci tohoto filmu. ()

Reklama

Reklama