Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Korejské akční krimi o hledání svého názoru na život. Příběh vypráví o pouličním rváči a gangsterovi (Rae-won Kim). Jeho matka odešla a otec je v kriminále, což ho přivede na stejnou stezku zločinu, na které ho buď časem zabijí nebo odsoudí do vězení. Město ovládají bohatí a mocní lidé, kteří za pomocí učitelů vychovávají ze spodiny zkažených mladíků bez budoucnosti cvičené psy. Hlavní hrdina je vybrán jako slibný kandidát a jako žák je podroben specifickému cvičení (s velmy tvrdými podmínky a zacházením), jehož hlavní bod je učení a široké vzdělání. Po prošlém tréninku je "pes" vyslán na policejný školu, kde vystuduje a nastoupí na službu. Vlivní lidé zatáhnou za "šnůrky" a dostanou ho na post komisaře. Netrvá to dlouho a žádají po něm zvrácené a protizákoné věci pro které byl vycvičen. Hlavní hrdina se musí pevně rozhodnout, jestli se podřídí zvrhlé společnosti do které se dostal, nebo se postaví za zákon v který začal věřit. "Zákon je zákon, jakkoliv může být nežádoucí." (Káronoš)

(více)

Recenze (15)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film, ktory klame telom v takej miere (nalada sniky sa viackrat meni v jednom zabere), ze funknost tohto pristupu je prebita jeho odvahou. Spatne vsak trhliny vznikaju smerom k opodstatnenosti vycviku mladeho muza z poulicneho gangstra na policajta zvolenou metodou ako i uveritelnost a motivacie konania niektorych postav. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mladý a sympatický gangster je podroben velmi drsnému výcviku k proniknutí do policejní sekce a na konci to všem natře. Celkem jednoduchá a neoriginální záležitost, což mi však ani nevadilo, spíše jak pomalejší tempo a hlavně se zde nenachází žádná kvalitní akční sekvence, která by dokázala zaujmout. Chybí zde absolutně jakákoliv ráznost, násilí, vizuál mi přišel levný a netradiční na Koreu a střih velmi zběsilý, takže za mě velmi průměrný film. Už mě tyhle Kriminální gangsterky přestávají bavit. 55% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní korejská záležitost, fakt špička ... Napůl thriller, napůl akčňák, jehož jedinou chybičkou je docela značná naivita příběhu ... Sice ta naivita dodává filmu docela vtip, ale prostě mírně naivní ... Jde asi o to, že policie má jistou neoficiální složku, která za ni dělá špinavou práci ... v podstatě policejní mafie. Tato mafie vždy vezme nějakého speciálního kriminálníka nebo kluka z ulice a udělá z něj neskutečně obtížným a brutálním výcvikem a výukou policajta - nástroj, který se nebude štítit žádné černoty a udělá cokoliv... Bohužel pro tuto složku, hrdina, kterého si z ulice vyberou ... nedostudovaný vysokoškolák, rváč, syn kriminálníka a vyhazovač z baru, se vymkne svým "učitelům" z rukou naprosto natolik, že se z něj stane neuvěřitelně morální policajt s neuvěřitelně krutými a bezohlednými způsoby, jak dojít k vyšetření případů, korupce atd. ... a nakonec dojde tak daleko, že to natře i svým "tvůrcům", mafii, prostě všem ... Film má spoustu různých momentů, které se liší, ale všechny baví ... třeba výuka a výcvik je úplně něco jiného, než následné postupování v kariéře atd. ... Je to výborná věc, jen prostě od reality má hodně daleko a zavání mírně typickou asijskou naivitou ... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Mr. Socrates naprosto splnil moje očekávání. Rae Won Kim se pro podobné role narodil a líbí se mi v nich víc než v romantice. Když nasadí ten svůj drzej výraz, jdu z něj do kolen a zapomínám na všechno kolem. Co se týká scénáře, ten byl zajímavý a rozhodně měl i hloubku, jen mi to místy přišlo zbytečně hrr. Proměna hlavního hrdiny podle mě byla taky docela reálná. Už od začátku bylo vidět, že v sobě má sice zlost, ale není úplně špatný člověk. Zázrak to není, hezký film ano. 3,5* ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Akční gangsterské krimi s troškou vtipu, ve kterém hraje sympatický a charismatický Rae-won Kim mladíka, který hledá smysl života a svou cestu, kterou se vydá. Na tu ho nasměruje jeho nový učitel pracující pro syndikát a vycvičí z něj psa, který by pro něj měl pracovat. Po příchodu k policii a brzkém povýšení na detektiva se ovšem rozhodne jak vše vlastně bude a až do poslední chvíle není nic jasné. Hudba 95%, Příběh 65%, Akce 80 %, příjemná akční podívaná s dobrým hudebním doprovodem a atmosférou u které se nebudete nudit. 80% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia. Má veľmi dobrý príbeh o podradnom gangsterovi bez vyšších ambícií, ktorý je unesený zvláštnou skupinou mužov patriacich k mafii a tá ho proti jeho vôli prinúti zdokonaliť sa v rôznych ohľadoch, obzvlášť vzdelávacích, aby z neho urobila schopného človeka, čo sa aj podarí a tak začne pracovať pre políciu, s tým, že má stále patriť primárne k mafii. Ale jemu sa nový legálny spôsob života zapáči a tak už nechce maž s mafiou nič spoločné. Ale tá to len tak nenechá. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa z toho získať aj viac. Film by sa dal rozdeliť na dve pomerne odlišné polovice, tá prvá je výborná, až na úplný úvod sa nesie v takom humornom duchu, samotné nútené vzdelávanie je veľmi zaujímavé a zábavné, chválim hlavne skvelú situáciu s vlakom a podobne spokojný som aj s prácou u polície, kde sa skvelo pozerá na jeho zaujímavé metódy hľadania zločincov. Ale potom sa už film dosť zmení, humor prakticky zmizne a film zvážnie a stále sa je na čo pozerať, ale myslím, že z potenciálu tejto druhej vážnejšej polovice sa dalo získať aj omnoho viac, chýba tomu ten správny náboj a tie jednotlivé zaujímavé prvky nie sú až tak dobre podané. Akcie tu moc nie je, ale som s ňou spokojný. Film sa na ňu moc nezameriava, je len prirodzenou súčasťou deja, ale na túto hlavne osobnú akciu sa pozerá dobre. Herecké obsadenie sa mi páči, výborný Kim Rae-Won, ktorému takéto drsné postavy sedia viac, ako tie romanticky ladené, charizmatický Kang Shin-Il v úlohe jeho učiteľa a dostatok zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú na tom dobre. Škoda, že sa Mr. Socrates celý neniesol v duchu prvej polovice, kedy to bola vydarená akčná komédia, ale aj takto je to slušný film. 76% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Povedený současný akční krimi, která má velmi slušný spád, ani na chvíli nenudí, přestože je jednání postav občas těžší pochopit, tak rozhodně film není pitomý. Docela mě překvapil Rea-won Kim, kterého jsem doteď viděl jen ve dvou romantických filmech (...ing, My little bride), který dokáže přesvědčivě zahrát pouličního rváče a je i celkem charismatický. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak trochu variácia na Volavku, ale len z polovice, keďže tu je len línia o gangsterovi, ktorého gang vycvičí, aby sa votrel do radov polície. No ale jemu sa zrazu zapáči byť klaďasom a tak sa snaží nájsť cestu, ako sa svojich bývalých kumpánov zbaviť. Námet celkom zaujímavý, ale príliš pútavo podaný nie je. Najprv sledujeme výcvik hlavného hrdinu, ktorý je miestami drsný, ale zároveň aj nezmyselný a tá jeho cesta za oslobodením tiež dvakrát napínavá nie je a postupne sa mu všetko darí bez nejakého väčšieho zaváhania. Zopár hromadných bitiek gangov patrí tiež len žánrovému štandardu. Hlavný hrdina sám o sebe tiež príliš zaujímavý nie je a moje sympatie si získal len vďaka jeho predstaviteľovi Rae-won Kimovi. Najviac ma na celom filme bavil vzťah medzi ním a jeho hlavným učiteľom, ktorý vzbudzuje rešpekt a práve vďaka nemu sa hlavný hrdina vzpamätá. Celý čas mi chýbal nejaký ultimatívny protivník, ktorý by dal hlavnému hrdinovi poriadne zabrať. Ale nič také tu nebolo. Takže výsledkom je len mierny nadpriemer na jedno pozretie. 6/10. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Ultimátní odvar Volavky s neustále (a naprosto zbytečně) "filosofujícím" hlavním hrdinou, který se zmítá velmi špatným, neoriginálním a nepřehledným příběhem.. Jako reklama k náboru policie možná, jako film rozhodně ne.. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Režisérova prvotina se povedla více než dobře. Jedná se o příběh pouličního rváče, jež je Nucen podstoupit výcvik, na jehož konci se stane členem policejního sboru a možná nalezne svůj smysl života. Až do konce filmu není úplně jasné, proč se některé postavy chovají, tak jak se chovají a jaké k tomu mají důvody. Mnoho z nich stále balancuje na hraně mezi dvěma charaktery (gangster/policajt) a je jen na divákovi, jak si to sám přebere. Každopádně má film slušné tempo, které nijak nekolísá a i při své téměř dvou hodinové délce se jedná o nadprůměrný akční film... ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Rae-won Choi v drsném snímku o mentálním dospívání, hledání svého názoru a smyslu života. Celá příběhová linie, která se zabývá vycvičením "robota" bez srdce, který bude vraždit s plackou detektiva každého, koho mu gangstři z vysokých pozic nařídí a bude jako pes za ně dělat špinavou práci, je jenom jakousi zástěrkou skutečné pointy snímku která je o sebepoznání a tím hledáním svého názoru na život, který občas není tak nehké najít. Když to shrnu, tak mě tento naučný film hodně přinesl a to nejenom ze strany filmografie, ale i do života a to je myslím si tvůrcův cíl. Hodnocení: 8/10 ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Až som nechcel veriť, že hlavný hrdina Rae-won Kim je presne ten istý herec, ktorého som videl v ...ing. Dá sa povedať, že na úlohu drsného rebela má väčší talent ako na romantického fešáka. Že by som bol Socratesom zrovna nadšený sa povedať nedá. Od začiatku trošku umelý príbeh, (ktorý bol asi ukradnutý z Volavky :) nedodával istotu zaručenej "temnej" mafiánskej zábavy ale skôr čiernej komédie s akčnými prvkami keď v celom filme kraľoval spomínaný Rae-won Kim. Atmosféra strachu nebola použitá vôbec, nahradili ich len málo zaujimavé násilnosti, ktoré boli použité asi ako vyváženie. Hudba u mňa tentoraz nezabodovala absolútne, nakoľko boli použité jednoduché, citom ničnehovoriace gitarové rify a pravdupovediac si ani po filme na žiadnu nespomeniem. Nehovorím, že Socrates nudí, určite sa nájdu aj svetlé stránky ale očakával som trošku viac. Tentoraz však len za 3. 65% ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Multižánrový film, který mě dobře pobavil. Mladý a nezkrotný pouliční fracek a rváč se nedobrovolně stane adeptem na převýchovu. A zde začíná opravdová zábava. Je trochu škoda, že film nebyl primárně pouze o tomto. Některé absurdní situace, které při této "převýchově" vznikaly byly opravdu povedené. Celkově se tento snímek musí brát s nadhledem, protože některé situace moc dobře smysl nedávají, jako i náhlá změna v chování některých postav. ()

Reklama

Reklama