Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadaná holčička Akeelah, intelektuálně převyšující své vrstevníky se dostává, po povinném školním kole spelování, do rukou bývalého učitele, který v Akeelah vidí veliký potenciál vyhrát celostátní soutěž. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Až na trošku otřepanou kostru ala outsider z minoritní společnosti je v něčem dobrý a s tím prorazí a stane se vítězem (ať už opravdovým nebo morálním či osobním) a vyšvihne se na výsluní, samozřejmě s nějakou tou dramatickou zápletkou a tak dál, je to pěkný film. Fishburne mi tam přijde trošku odbývající svou roli, kdežto Palmer jako Akeelah je skvělá. Když vezmu v potaz že to není až takové drama a objeví se i trocha přirozeného humoru. Téměř dvě hodiny je možná trochu moc scénář a film tohoto ražení, a poněkud mě to odrazuje od čtyř hvězdiček, ale za to že jinak nic velkého na vytknutí nemám takže přimhouřím očko. ()

Macbeth 

všechny recenze uživatele

Natolik prijemny snimek, ze mensi nedostatky v podobe ucinne nadsazenosti (hlavne v posledni tretine filmu), ktere objevite, velice rychle prejdete. Kouknete se na to tehdy, kdyz vase nalada nebude nejlepsi, tehdy, kdyz nebudete sami sobe duverovat. Ted me omluvte ceka mne T - H - E - R - M - O - D - Y - N - A - M - I - C T - R - A - F - F - I - C G - A - S ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Tento film má duši. Donutí vás k slzám a budou to slzy stěstí. Nemá smysl o něm cokoliv psát, prostě se na něj podívejte a je-li ve vás kouska citu budete ho milovat. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi 3-4 hvězdami, ale nakonec dávám míň kvůli té celkové klišovitosti. Malá odstrkovaná holčička-polosirotek, její matka, která na ni vůbec nemá čas, bratr-gangsta, trenér s bolístkou na srdci...atd atd...Až moc velká hra na city, kterou s tvůrci filmu odmítám hrát :) 6/10 ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Hromada klišé (se kterými ovšem režisér žongluje velmi pěkně) a v závěru až nechutné přeslazenosti. Ale budiž, film neurazí, natočen je docela svižně a jako záplata na nudné odpoledne se hodí výborně. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Hodně odpočinková záležitost, která má všechno, co by měla mít. Je to citlivé, postavy jsou dobré a herecké výkony zrovna tak. Ano, je to plné klišé, ale kouká se na to skvěle. Jde přesně o ten typ filmu, kdy si ze začátku nejste jisti, jestli se vám to bude líbit a ke konci filmu se přistihnete, jak se vám zrychluje srdeční tep a potají Akkelhe fandíte. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Toto by měli pouštět dětem. Kvalitní film s kvalitníma hereckýma výkonama. Scénář dobře vypointovaný. Trošku mrzí holywoodský hepyend a celkový charakter. Nicméně i přesto bylo ve filmu spoustu silných okamžiků a řeší i závažnější otázky. Doporučuju. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad, jak lze na první pohled jednotvárnou hláskovací soutěžní disciplínu povýšit na příjemnou, citlivou a skvělou podívanou. Ono hláskování je zde však pouze prostředkem pro příběh chytré dívky Akeelah, která kromě nadprůměrné inteligenci a bystrosti oplývá inspirativním odhodláním bořit společenské, rodinné i osobní překážky na cestě za svým snem a dosažení vrcholu v disciplíně, ve které člověk našel talent a zalíbení. To vše při plném zapojení smyslu pro fair play. Tento film si mě dokázal získat, a hlavní hrdince, v podání naprosto skvělé a sympatické tahounky Keke Palmer, prostě nešlo nefandit. ()

system 

všechny recenze uživatele

Neda se svitit, musim dat za 5*. Uz dlouho me americky film nedojal tak jako se to povedlo Akeelah.......a behem filmu jsem si porad opakoval, ze pokud TOHLE neskonci dobre, tak nasednu na letadlo a scenaristu zaslapu do chodniku:-), no nakonec letenku kupovat nemusim:-) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Áno, sú tu použité takmer všetky americké klišé /s výnimkou hnedého huňatého psa krútiaceho chvostom/, no napriek tomu mi to v tomto prípade až tak neprekážalo. Fishburne, Basset a Palmer to zvládli na jednotku. Alebo som tak súťaživý typ? :) ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Vím, že v Americe je soutěž v hláskování proslulá a každý ji chce vyhrát. Příběh je ale jen těžce uvěřitelný. Dívce jdou všichni na ruku, pomáhají ji a to i vůdce "gangu". Prostě tomu nevěřím. No ale tohle všechno jednoduše přebil závěr..naprosto úchvatný závěr. Sic je od jistého bodu také předvídatelný. Něco se nám ale tvůrci snímku snažili říci. No a já myslím, že tohle jsem holt pochopil:-) A matka dívky?? Život někdy holt není jednoduchý a bezbolestný, s tím se ale musíme pokusit bojovat. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

No tedy.. pod tou vrstvou patosu se to hodnotné opravdu jen těžko hledá. A i když se něco přece jenom najde, já prostě tu brutální přeslazenost, klišovitost a citové vydírání nepřekousnu. Je mi líto. ()

Baki 

všechny recenze uživatele

Krasnej film. Jde misty videt to typicke pro americky film, sebeobetovani, premeneni spatnych lidi v dobre lidi ... To je jedinna vyhrada co bych k tomu mel. Kdyz si vzpomenu jak mi stala husi kuze, jen kdyz nejaka mala holcina rika nejake hloupe pismenka tak 80% je oka ;) ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát za tři, ale klišoidnost a prvoplánovost ze snímku čouhá jak kost z otevřené zlomeniny. Chápu, že pro děti to může mít jakýsi přínos. Ale až je Akeelah, poté, co si projde pubertou, okrade v tmavé uličce, tak nadšení diváci zase vystřízliví. Pro zájemce o hlubší porozumnění doporučuji nastudovat knihu Petra Bakaláře - Tabu v sociálních vědách.... ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejně zábavné a poučné jako Krvavý sport s van Dammem. Od začátku jsem trpěl sžírající nejistotou, s výkřiky „sakra, jak jen tohle dopadne?!?“ jsem vyskakoval ze židle, chytal se za hlavu... Myslel jsem, že z učitele se vyklube peďák, z maminy fetna a Akeelah si odnesou mimozemšťani, kteří budou vypadat jako včely. A prd. Netrefil jsem. Dopadlo to celé úplně a docela nepředpokládaně!! A ta dojemná pospolitost těch joudů z té čtvrti, ze které malá Akeelah pocházela!! Johó!!! A ty slzavé momenty, když se zjistilo, čí je to švihadlo!! Uau!! A ten báječný naleštěný putovní pohár, který vypadal jako Potterovo přenašedlo! Bomba! Ef-jú-sí-key... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Mamkám od dětí se to bude líbit, když tětí soutěží a navíc můžou i něco vyhrát a být i v televízi. Ale já u toho zase usnu, takže příště radši budu spát u něčeho jiného. ()

Reklama

Reklama