Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nadaná holčička Akeelah, intelektuálně převyšující své vrstevníky se dostává, po povinném školním kole spelování, do rukou bývalého učitele, který v Akeelah vidí veliký potenciál vyhrát celostátní soutěž. (oficiální text distributora)

Recenze (50)

blezg 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a pozitivní filmík se spoustou dojemných scén, plačky se musí mít na pozoru a připravit si na začátku menší ubrus na osušení slzí. Velmi strnule působí otec Mao se synem, takovýhle rodičové jsou za trest, trochu se to šprajcuje v příběhu s neskutečným nadšením pro něco tak obyčejného jako spellování. U nás se psaly diktáty co hodinu a kdo to zmastil dostal kuli, ale budiž, jiný kraj jiný mrav. Naštěstí jsem si vmyslel, že tahle soutěž se týká jen děcek na střední, u nás jako druhý stupeň, takže se až hypnotické dění okolo dá s úsměvem přijmout. Ale vysílání takové soutěže v televizi, to mě podrž. Film jako celek je takové malé "sportovní" drama v dětském prostředí, takže pokud jste fanouškovský tip, budete držet palec a usmívat se. Cukrkandlový bulšit american hepyjent mně sice otáčí voči v sloup, ale dobrý dojem to nezkazí. ()

SONYAGENT 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma ještěvíce zmocňují herci, jež byli ve snímku obsazeni. Důvěryhodnost jejich rolí je velmi sympatická a vůbec téma je pro českého diváka velmi neznámé.. Angličtina je opravdu krásný jazyk a jak je ve filmu vidět, hvězdou se může stát úplně každý.. Zaujal mě výkon mladých herců, hudba i příjemná kamera.. 7/10 ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, pri pozeraní ktorého sa cítite dobre, vyrozprávaný srdcom a s rozvážnou precíznosťou režisérom Dougom Atchinsonom. Keke Palmer je čarovná v úlohe Akeelah. Lawrence Fishburne sa na filme podieľal taktiež ako koproducent. ()

Nakamura san 

všechny recenze uživatele

Krásnej doják se sociálním podkecem,černý chytrý holšišky jsou taky moc fajn! Taky jsem si zvopák latinu a voprášil řečtinu,teda ten můj základ.Fakt moc milý dílko,ale ty slova,těch dvacet pět,by si myslím nedali: ()

Breaker 

všechny recenze uživatele

Proč takový film není v kinech? Protože se tam nestřílí, nejezdí v rychlých autech, neteče krev ... chyba a omyl! Takto procítěných filmů je jen velmi málo a i když tušíte závěr, přejete si takový happyend, jiný ani nechcete ... nakonec ho i dostanete, ale to není to podstatné. Podstatné je to, že každý záběr má duši, dva hlavní představitelé hrají lehce a doslova precizně a ... ta cesta hlavní představitelky, která ve vás zkrátka NĚCO zanechá. Smekám ... ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo uvedeno mnohými, film je výborný pro nedělní odpolední sledování s dospívajícími. Napětí v zdánlivě nudné záležitosti, akce v neakčním prostředí, moraní poučení ve světe konkurence a úspěchu, přátelství ve světě řevnivosti s stižádosti, evangelijní poselství aniž by jedenkrát zaznělo slovo náboženství vír nebo Bůh. Dvanáctiletá Akeelah talentem podpořeným pokorou, pílí a zájmem komunity překvapí mnohé zvýhodněnější mládežníky a uspěje v hláskovací soutěži. I učitel a kouč je jí povznesen. ()

Reklama

Reklama