Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejnovější zpracování slavné francouzské pohádky o Palečkovi. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Shit 

všechny recenze uživatele

Temná a fakt strašidelná fantasy, která se ale i občas trošku zahraje na pohádku, ale to fakt jen výjimečně a spíš jen takovejma odkazama, ale jinak se jedná o čistě hororový fantasy, který svojí atmosférou i vizuálním ztvárněním upoutá a dokáže i docela postrašit a některý scény fakt stojí za to, ale mě osobně zrovna to vizuální zpracování moc nesedlo, přišlo mi to příliš různobarevný, což mělo zřejmě vyvolat fantasy atmosféru, ale mě se to nelíbilo, vypadalo to moc uměle. Nicméně všechno to zase vynahrazuje úžasná hudba a dobrý herci. 3* film + 1* hudba ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová pohádka, držící se námětu (opravdu takto jsem ji jako dítě četl, vzpomínám si na to), natáčená způsobem nízkorozpočtového fantasy dětského hororu, čemuž odpovídá kvalita výpravy i studiové zpracování. Herecké výkony mne příliš nezaujaly, asi jak u pohádky na štědrý den posledních několik let. Výsledek působí naivním dojmem, ne však mile naivním, ale spíš snahou udělat umění z ničeho. Vyšší hodnocení dost nechápu, i tak jsem přidal. ()

Reklama

Předseda 

všechny recenze uživatele

Verze z roku 1972 mi přijde o mnoho lepší, poetičtější s květnatějším scénářem. Tady na mne i ta stylizace (jako u Plaváčka s Alfrédem Strejčkem) působila hodně rušivě a to natahování rodinné bídy a chození do lesa bylo k nevydržení včetně zbytečné role Samyho Nasermiho. Obrův masopustní kostým mne zaskočil. ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Ač námět sám se může zdát býti u nás velmi známým a tudíž vhodný pro děti... nenechte se mýlit! Nedoporučuji nechat se na tento kousek dívat Vaše malé děti. Budete pak s nimi po nocích bdít a chránit jejich klidný spánek... věřte mi. Jinak hercům a scénáři skládám svůj hold. Český dabing: kromě vypravěče (pan Lakomý je skvělý jako vždy) je český dabing velmi slabý. Ale ten nechci hodnotit. Jen se na to připravte, že Vás zklame. Téměř hororové pojetí Palečka s nádhernými kulisami a iluzí, paráda. ()

alba 

všechny recenze uživatele

Žáner, ktorý je mi blízky: hororová rozprávka. Pekný zážitok, okrem umelých kulís, ktoré kazili celkový dojem. Avšak veľmi kvalitná hudba. V porovnaní so spracovaním z roku 1972 je staršia verzia o stupeň lepšia (hlavne postava Palečka je sympatickejšia, čo sa týka prejavovania sa), avšak hudba dodáva mladšej verzii tú správnu atmosféru, ktorá intezifikuje celkový zážitok. Práve preto som hodnotila obe verzie rovnako. Je to síce rozprávka, ale deťom by som to nepúšťala. Mohli by mať nočné mory zo scén napr. keď obor zje vlastné deti alebo keď rodina nemá jedlo, tak rodičia zoberú deti do lesa, aby ich nevideli zahynúť.. Deti sa vracajú domov, rodičia sa tešia, ale zoberú ich do lesa opäť. Deti sú ešte naivné a chceli by sa vrátiť znova, ale naštastie sa im to nepodarí, a tým sa vlastne zachránia.. Keby tú rozprávku videlo malé dieťa, malo by nočné mory a do lesa by už nešlo, takže deťom neodporúčam. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama