Reklama

Reklama

Blood+

(seriál)
  • Japonsko Blood+ (více)
TV spot
Japonsko, (2005–2006), 20 h (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Kódži Tanaka

Hudba:

Mark Mancina

Hrají:

Eri Kitamura, Kacujuki Koniši, Hirojuki Jošino, Akiko Jadžima, Hóčú Ócuka, Keidži Fudžiwara, Akira Išida, Kentaró Itó, Júko Kaida, Ami Košimizu (více)
(další profese)

Epizody(50)

Obsahy(1)

Říká se jim Chiropterani – věčně hladová nesmrtelná monstra, která mohou libovolně měnit svůj vzhled. Nejčastěji volí podobu lidskou a skrývají se přímo mezi námi. Proti nim stojí organizace Rudý štít. Tato válka postupně nabývá čím dál hrozivějších podob... Saya Otonashi je normální středoškolskou studentkou. Má jediný problém – pamatuje si pouze poslední rok svého života. Jednoho dne se objeví muž jménem Hagi a předá ji katanu. Cesta za pravdou začíná... (Fabienne)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (61)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mate názor všech, že blood je našlápnutý hned od začátku. Naopak snad 80% všech anime, co jsem kdy viděl, má zajímavější a zábavnější začátek než blood, který se trochu rozjede až někdy kolem 15. dílu. A vůbec jsem asi viděl jiný seriál, protože konec mi zas přijde vcelku podařený... Sice je předvídatelný už asi 20 dílů dopředu, ale stejně ujde. To všechno by stačilo na 3*, ale za Hajiho, Nathana a hlas Amshela dám o * víc. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Konečne anime seriál ktorý je našlapaný hneď od prvého dielu a netrvá x dielov pokým sa rozbehne. Zo začiatku som bol z Bloodu úplne nadšený, ale postupne sa začali prejavovať menšie chybičky. Pri pozeraní som získaval pocit, že tvorcovia nemali od začiatku úplne jasnú predstavu kam sa má seriál uberať a že scenár písali "za behu". To má na svedomí nedotiahnutie respektíve nedostatočné vysvetlenie niektorých vedľajších dejových línii. Ďalej sa mi niekoré situácie zdali zbytočno naťahované (nič neriešiace súboje Sayi s Divynmi chevaliermi) z iných sa dalo podľa mňa vytrieskať viac (smrť niektorých postáv). Seriál sa mi zdal ku koncu mierne naťahovaný, dúfam, že sa ho tvorcom podarí ukončiť v čo najmenšom počte dielov a že sa nebudú snažiť umelo ho naťahovať (posledné dva diely hovoria skôr o možnosti a).Toto všetko sú však kozmetické chybičky, ktoré iba minimálne špatia tento inak výborný seriál s veľmi dobre napísanými postavami (najmä Haji a Saya), s výbornými akčnými scénami a zaujímavým príbehom. Trochu slabších 10/10. Update: Po dopozeraní seriálu musím bohužiaľ konštatovať, že sa stalo presne to, čoho som sa obával - seriál sa ku koncu stratil v zobrazovaní klišé za klišé a naťahovaní vecí, dokonca aj veci, ktoré predtým fungovali (tragika boja Shifu, súboje ktoré vlastne nič neriešili ale potešili) akosi strácali údernosť. Koniec bol tak bohužiaľ pre tento výborne rozbehnutý seriál vykúpením z agónie, ktorú ku koncu prežíval. Posledných 10 dielov seriálu bolo naozaj slabých no aj tak, hoci by som nemal dávam 9/10. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

10 dôvodov prečo si pozrieť Blood+ 1. Haji 2. Prototyp bišíka s dilemou Solomon 3. Prototyp hláškujúceho pošuka Nathan 4. Animácia 5. Zaujímavé vykreslenie vzťahu Haji –Saya 6. Diva a jej songy 7. Smrť Irene + Sif (s výnimkou povinne klišoidného kawaii dóbucu Lulu) 8. Od cca 32 dielu geniálna paródia seba samej 9. Ruské epizódy a Dóbucuen epizódy 10. This country has always believed in the necessity of having an enemy. With the presence of an enemy, the people will be united and America, the embodiment of idealism will hold. In other words, one can say terrorism and illusion are the true nature of United States of America. Chiroptera are to us the ideal enemy. Only we can create them and only we can defeat these enemies of all humanity. 10 dôvodov prečo Blood+ nedať dobré hodnotenie 1. Pátos, pátos, pátos snáď nikde postavy neumierajú patetickejšie než tu, čo ide na úkor skutočných emócií. Jediná smrť, ktorá mnou pohla je spomenutá vyššie. 2. Pomalý rozbeh – prvé relevantné diely sú tie ruské, posledné tie zio ZOO, škoda, že nasledujú po sebe. 3. RODINA, RODINA, RODINA. Schválne si skúste zrátať koľkokrát všetci Sayi povedia, že sú rodina a že ako jej priatelia budú za ňu bojovať. Funkčné by to bolo keby to bolo raz – dvakrát v seriáli. Keď je to v každom dieli tak 5-6 krát je to hnusné rodinnofilmové klišé. V poslednej epizóde pri boji s Divou som uz z tolkej rodinnej pohody temer grcal. 4. Mizerné súboje. Chápem, nie každý seriál je Fate/Stay night ale toto bolo veľmi biedne, vzhľadom na možnosti aké chiropteránske schopnosti ponúkali. 5. Slabo spracovaný vnútorný konflikt Saye – kto má pochybnosti, či sa z upírskej psychológie dá vytrieskať viac, odporúčam knihy Mrs. Rice. 6. Debilný klasický konflikt dobra a zla. Na anime netypicky popkornové vyhranenie postáv do dvoch táborov. Jediná postava, ktorá sa tomuto vymyká je Solomon. Skrátka a dobre , toto anime je pre otaku začiatočníkov, odkojených na US produkcii. (Subjektiva beriem ako výnimku) 7.Ukradnutý upírsky engine....dvojičky, tvorba Chevalierov, či ich schopnosti...kde som to už len videl a čítal... 8. Happy end pre všetkých. To, že Solomon vytuhol po takom škrabanci a Nathan prežil ten sek považujem za zradu. Inak dokonalý happyend čo ma opäť presviedča o cieľovej skupine. 9. Predvídateľnosť deja . Väčšinu zvratov som odhadol vopred. A dokonca aj väčšinu zvratkov. Vedú „upírske tyčinky“ - to je proste šleha do Zetkového filmu ale Blood+ sa berie príliš vážne, takže ako recesia to určite myslené nebolo. 10. Aby som naštval Endera. 5/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vyhlídková jízda po celém světě - za upírům podobnými tvory, vzpomínkami a hříchy minulosti. Z těch několika animé seriálů, ke kterým jsem se dostal, je Blood+ jednoznačně nejucelenějším a nejsmysluplnějším. Na vysoké úrovni je jak animace, tak stavba a dramatizace děje (nějaké mušky, obzvláště logické povahy by se našli, ale o nic hrozného nejde)... Hodně mile je odůvodněna existence lidských postav, které, přestože v soubojích jsou pouze bezmocnými pozorovateli, svou dějovou funkci plní. V jistou chvíli jsem se začínal bát, že se mytologie chiropteranů, shifu, chevalierů a jejich královen přesáhne míru mého vkusu (podobně jako třeba v novějším a nesrovnatelně slabším Claymoru), ale nestalo se. Také souboje zůstali až do konce vkusné a nezvrhli se v hvězdné války (jako v jednom už zmíněném seriálu). Dramatické momenty a situace (např. osud Shifu) JSOU většinou opravdu dramatické (a dialogy se i v nich se topí v patosu pouze výjimečně), tvůrci velice pěkně hrajou i na civilní (idylka doma na Okinawě, či na anglickém venkově) a komediální strunu (Lewis, Lola). Co je ale nutno vypíchnout - vůbec nejjistější v kramflecích mi Blood přijde v rovině, do které bych ho původně netipoval vůbec - romantické. Zvlášť intenzivně tichý a zapíraný vztah Hadžiho (asi nejvýraznější postava příběhu) a Sajy, táhnoucí se napříč staletím je famózní a hned za ním bych zařadil morální dilema Solomonovo, následují epizodky Julie a Davida, Kaie a Mao atd. Musím se taky výrazně nesouhlasit s některými zde zmíněnými výhradami - rozhodně nesoushlasím s tím, že by série po 32. dílu ztrácela dech. Naopak, posledních pět dílů je vůbec tím nejlepším, co může nabídnout a úplné finále je pak grandiózní a přitom vkusné, jak jsem se ani neodvažoval doufat. K tomu všemu absolutorium za hudbu... mé svědomité doporučení, přátelé. P.S.: A má úcta tvůrcům českých titulků, kteří si s "projektem" krásně vyhráli. Jen tak dál, přátelé, díky za zážitek. 90% ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že Blood+ bude hodně béčkový, což on sice furt v určité oblasti béčkový je a kupodivu mě i hodně bavil. Samotný příběh tohoto anime seriálu se ze začátku zdá být poměrně prostý, ale pomalu se rozvíjí. No, asi už ani nemám co víc říct, protože zkrátka jsem se příjemně bavil a relativně brzo jsem to měl sfouknuté. ()

Galerie (1 654)

Zajímavosti (2)

  • Skladba, kterou hraje Haji na violoncello, je 5. Suita pro sólové violoncello od Johanna Sebastiana Bacha. (krematorak)
  • Slovo "Chevalier", které Saya používá pro své služebníky, je z francouštiny a znamená „rytíř“. (Agita)

Reklama

Reklama